web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Alle mobiele telefoons vormen een stralingsbedreiging

De waarschuwing van het Russische consumentenbeschermingsagentschap komt nadat Frankrijk de iPhone 12 heeft verboden vanwege de elektromagnetische straling

Straling van alle mobiele telefoons is gevaarlijk voor de menselijke gezondheid en de apparaten moeten spaarzaam worden gebruikt, zei het Russische agentschap voor consumentenrechten en menselijk welzijn maandag. Het bureau reageerde op speculaties dat Rusland het voorbeeld van Frankrijk zou volgen en de iPhone 12 zou verbieden.

“Straling van alle mobiele telefoons is gevaarlijk voor mensen, vooral voor kinderen. Het is belangrijk om de veiligheidsregels te volgen bij het telefoneren via een mobiele telefoon: het gesprek mag niet langer dan twee minuten duren, en de minimale pauze tussen gesprekken moet minstens 15 minuten zijn”, aldus een woordvoerder van Rospotrebnadzor, volgens de Russische nieuwssite Gazeta . .

De woordvoerder voegde eraan toe dat mobiele telefoons opzij moeten worden gelegd terwijl de gebruiker slaapt, en idealiter in tassen moeten worden gedragen in plaats van in zakken.

Eerder deze maand eiste het Franse National Frequency Agency (ANFR) dat Apple de iPhone 12 uit de verkoop in het land zou halen nadat het had vastgesteld dat het apparaat meer elektromagnetische straling uitzendt dan de regelgeving van de Europese Unie toestaat.

Frankrijk verbiedt iPhone 12 vanwege stralingsproblemen

Lees ook eens:  Bekijk dit... en alles is waar!!!!

De ANFR zei dat uit tests in een geaccrediteerd laboratorium is gebleken dat de telefoon de door de EU opgelegde specifieke absorptiesnelheid (SAR) overschrijdt, namelijk vier watt per kilogram (W/kg), wanneer deze in de hand of in een broekzak wordt gehouden. . De ‘lichaams’- SAR – gemeten wanneer de telefoon zich in een jaszak of tas op minstens 5 mm afstand bevindt – lag echter binnen de limiet van 2 W/kg.

Rospotrebnadzor overweegt een dergelijk verbod niet. De woordvoerder van de toezichthouder zei dat Rusland elektromagnetische straling meet met behulp van de PES-schaal in plaats van het SAR-systeem, waarvan de resultaten “niet kunnen worden vergeleken.”

De iPhone 12 werd geïntroduceerd in oktober 2020 en bleef populair vanwege een lagere prijs dan de daaropvolgende modellen. Apple betwist de Franse bevindingen en beweert dat het model een SAR van 0,99 W/kg heeft, gemeten volgens de EU-norm.

De Amerikaanse techgigant werd echter al eerder beschuldigd van het overtreden van stralingsnormen. In de VS werden Apple en de Koreaanse fabrikant Samsung in 2019 aangeklaagd nadat uit onderzoek bleek dat de iPhone 8, iPhone X en Galaxy S8 de federale stralingslimieten met wel 500% overschreden. 

Bron

Gewoon niet met je telefoon naar bed gaan!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥