web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Gas en elektra absurd duur…

,,Als de prijsstijgingen aanhouden zal een gemiddeld gezin voor gas minimaal 400 euro extra kwijt zijn en voor stroom 150 euro”, zegt De Jong-Bins. … Sinds 2009 stegen de overheidsheffingen van gemiddeld 355 euro naar 755 euro dit jaar. Ook de netbeheerkosten gingen licht omhoog.

Was energie mede door de coronacrisis in 2020 nog spotgoedkoop, dit jaar is de situatie totaal omgedraaid. Met name de afgelopen maanden gaat het hard. ,,Betaalde een gemiddeld vierpersoons huishouden een jaar geleden nog 507 euro voor gas en licht op jaarbasis, exclusief belastingen en heffingen, inmiddels is dat opgelopen naar 1229 euro”, zegt Sanne de Jong-Bins van online vergelijker Gaslicht.com. ,,Dat is bijna tweeënhalf keer zoveel.”

 

https://www.ad.nl/geld/energierekening-wordt-onbetaalbaar-voor-lage-en-middeninkomens~ae2d0190/

Waarom is gas duurder?
De prijs van gas is de laatste maanden fors gestegen, onder meer door een daling van de gasvoorraden, sluiting van kolen- en kerncentrales, de verminderde leveringen van gas uit Rusland en de toegenomen vraag naar gas uit Azië.

(Gas uit Azië???)

Hoeveel gaat gas en licht omhoog?
Op 1 januari 2022 gaan de energiebelastingen op gas met bijna 2 cent per kuub omhoog. De energiebelastingen op stroom dalen een klein beetje, terwijl de teruggave energiebelasting ongeveer gelijk blijft. Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik betaalt hierdoor 16 euro meer belasting dan in 2021.
Wat kost 1 kuub gas 2021?
In 2021 betaal je gemiddeld 22 cent voor een kilowattuur stroom en 79 cent voor een kubieke meter gas. Daarnaast betaal je vaste kosten aan je energiebedrijf en de netbeheerder. Hoe ziet jouw energierekening eruit en waar kun je op besparen? In 2021 betaalt een huishouden gemiddeld € 1.610 per jaar voor energie.
DEN HAAG (ANP) – Voor veel huishoudens dreigt een onaangename verrassing voor de energierekening. Doordat energieleveranciers hun tarieven per 1 oktober aanpassen zijn nieuwe jaarcontracten vanaf vrijdag gemiddeld €500 duurder, meldt energievergelijkingswebsite Gaslicht.com.

Zorgwekkend

De energievergelijker krijgt bijval van schuldhulpverleners en het Nibud. ,,De stijgende energieprijzen zijn ontzettend zorgwekkend”, stelt Marco Florijn, voorzitter van de vereniging van schuldhulpverleners NVVK.

Hij legt uit dat er drie bouwstenen zijn die de inkomenspositie van Nederlanders ondergraven: energie, zorg en huur. ,,Nu, de zorgkosten stijgen al jaren, terwijl de huren eveneens de pan uitrijzen. Energie komt daar dus bij.”

Politiek is er blij mee… armoede rules!

Tijd voor weer een open haardje

een man met baard

een warm schapenvelletje
En hele dikke truien!!!!!!!

Kerst uitnodigend GIF by DrSquatchSoapCo

GIF door Nescafé Ecuador

En dikkuh sokk’n!

kerstvuur GIF door DP Animation Maker

Opuh haard!

Sexy Bed GIF by Scary Mommy

Mijn kindertrauma’s komen weer boven als ik denk aan de kou die ik geleden heb in mijn jeugdjaren…
Brrrrrr gruwelijk!

Geen cv in dat Frieskje laannn’d…
Niet uit bed willen omdat het zo koud was…
Niet naar bed willen omdat het zo koud was…
We hadden boven al helemaal geen verwarming…
gatverdamme wat een hel!!! Ja dat huis was niet zo modern in die tijd… been there done that dus…

Nou goed voor al die mensen die het niet zo ruim hebben, omdat het te duur wordt allemaal…dikke truien, sokken en mutsen en jassen en dekens!
Ik hoop dat ze het binnenhof tijdens de renovatie een ”zeer goede ventilatie” meegeven, zozeer dat ze bevriezen waar ze met hun reet op gaan zitten!

Fox Blijf Warm GIF door A Christmas Story Live

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥