web analytics
11:11 Dubbele getallen
Dieren

Mysterieuze vogelpest op de Krim: Oekraïne, gif of vogelgriep?

Op de Krim, in het gebied van Lake Sivash en Perekop Bay, was er een enorme zee van watervogels. Volgens een van de versies hebben we het over vogelgriep, die vanuit Oekraïne naar het schiereiland is gekomen, volgens anderen is het een kwestie van vergiftiging of het vrijkomen van schadelijke stoffen.

Mysterieuze vogelpest op de Krim: Oekraïne, gif of vogelgriep?
Tot op heden zijn er meer dan 10.000 vogellichamen gevonden.

De autoriteiten van het schiereiland hebben al een beroep gedaan op de bevolking met het verzoek om geen plaatsen te bezoeken waar tot nu toe alleen vogelziektes zijn uitgebroken .

Tegelijkertijd zei Valery Ivanov, voorzitter van het Staats Veterinair Comité van de regering van de Republiek Kazachstan: “Aan het begin van de week werd bekend over de dood van vogels op het Sivash-meer bij de Arabat Spit. Joint Er worden maatregelen genomen om dit proces te stoppen.”

De functionaris benadrukte dat we het hebben over een infectie: “we vragen u om de situatie niet te verergeren door het verschijnen van mensen in dit gebied , om de infectie niet buiten ons gecontroleerde gebied te verspreiden …”.

Er wordt echter een echt onderzoek uitgevoerd door experts en dierenartsen. Onder de redenen voor wat er gebeurt, beschouwen ze vergiftiging en, zoals hierboven vermeld, de massale ziekte van vogels.

De tweede versie wordt ondersteund door het feit dat de plaag nog niet is gestopt.

Valery Ivanov bevestigt ook de afwezigheid van een technogene factor. Volgens hem zijn “monsters genomen in de drie dichtstbijzijnde nederzettingen. Ze zijn negatief, de etiologie is onbekend , het werk om de oorzaken te identificeren gaat door.”

Lees ook:   Katachtige is zo groot als een hond... en hij groeit nog steeds!

Overigens is dit niet het eerste geval van een vogelpest op het schiereiland. Soortgelijke, “seizoensgebonden” incidenten hebben zich rond 2018 op de Krim voorgedaan. Tegelijkertijd werden eerder soortgelijke gevallen geregistreerd in de regio Cherson in Oekraïne. Van daaruit kon de aandoening met trekvogels naar het grondgebied van het Russische schiereiland verhuizen (meer precies, overvliegen).

Tegelijkertijd is het belangrijk om te begrijpen dat het visseizoen nu op de Krim is begonnen, en de lokale bewoners vrezen de sluiting van het hele Leninsky-district , waar vis wordt gevangen, maar tegelijkertijd is de dood van vogels voorbij. En dit zou al een serieuze klap kunnen zijn voor de economie van veel gezinnen die in het gebied wonen en geld verdienen met de verkoop van gevangen vis.

Er is echter ook goed nieuws. Zelfs als we het hebben over het vogelgriepvirus – tot nu toe is dit gelukkig geen gemuteerde stam die op mensen kan “overgaan” .

Er zijn gevallen van ziekten bij de mens met vergelijkbare symptomen op het gebied van sterfte bij vogels vastgesteld .

Tegelijkertijd is het de moeite waard om de voorspellingen van virologen en epidemiologen in gedachten te houden – ze zijn het erover eens dat als de volgende massale wereldwijde epidemie zich voordoet, de meest waarschijnlijke oorzaak de mutatie van de vogel- of varkensgriep zal zijn.

Volgens Dr. Alexander Myasnikov: “Epidemiologen en virologen zeggen dat de toekomstige griep met hoge mortaliteit twee mutaties is . De eerste mutatie, wanneer het van een varken of vogel op een persoon komt. En de tweede mutatie, wanneer het van persoon wordt overgedragen tot persoon. Dit is het patroon. wat we zien bij het coronavirus. ”

Lees ook:   Moederhond verliest geduld bij pups

“Het zal een infectie zijn, die mogelijk ernstiger kan zijn. En iedereen schrijft – er is geen twijfel dat het zal zijn. En de timing is een vraag”, bevestigen de artsen. Tegelijkertijd noemen ze verschrikkelijke cijfers – het sterftecijfer van zo’n griep kan meer dan 30% bedragen (in het coronavirus varieert het van 1,5 tot 5% in verschillende landen)

Trouwens, als we het over het coronavirus hebben, op de Krim neemt het helaas toe. Het maximale aantal besmette mensen per dag werd op 3 oktober op het schiereiland geregistreerd, toen 421 nieuwe besmettingsgevallen werden ontdekt. Bovendien verspreidt de seizoensgriep zich actief op het schiereiland (zoals in andere regio’s) – artsen melden dat het ook “longontsteking van virale etiologie” geeft, zoals COVID-19.

Laten we hieraan toevoegen dat de adjunct-directeur van het Vector Wetenschappelijk Centrum onlangs (!) zei dat het centrum al vaccins voorbereidt tegen hoogpathogene stammen van de vogelgriep.

“De subtypes van de H5- en H7-influenzavirussen kunnen morbiditeit veroorzaken met een sterftecijfer tot 70% . En nu neemt niemand het gevaar van deze griep weg. We bereiden een vaccin tegen deze hoogpathogene influenzavirussen voor, omdat met dergelijke een dodelijkheid in de overgang naar de mens, dit zal een zeer ernstige bedreiging vormen voor alles wat de bevolking betreft “, – concludeerde de expert.

Читайте больше на Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien