web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

De betekenis van het voorstel van Trump aan Erdogan over een handelsdeal van $ 100 miljard

De expert verklaarde de betekenis van de deal tussen de VS en Turkije voor $ 100 miljard

De betekenis van het voorstel van Trump aan Erdogan over een handelsdeal van $ 100 miljard is om de militaire samenwerking van Turkije met Rusland op alle mogelijke manieren te beperken, vindt expert Vladimir Vasiliev.

President Recep Tayyip Erdogan legde vóór zijn bezoek aan de Verenigde Staten een verklaring af op de luchthaven van Ankara. Hierover schrijft de iha-publicatie. com.tr.

Erdogan merkte op dat het bezoek plaatsvindt in een “pijnlijke periode” voor Turks-Amerikaanse relaties. “We zullen de mogelijkheid hebben om veiligheidskwesties te overwegen, met name de strijd tegen het terrorisme, onze samenwerking in de militaire en defensie-industrie, evenals onze economische en handelsbetrekkingen,” zei Erdogan. Hij zei dat het gepland is om het volume van de handel tussen landen te verhogen tot $ 100 miljard, om dit doel te bereiken, reist een representatieve delegatie van ambtenaren en zakenmensen met de president in de Verenigde Staten.

De president van Turkije heeft aangegeven dat hij de kwestie van de uitlevering van de FETÖ-leiders door de VS aan de orde zal stellen , “die onze democratie in de nacht van 15 juli 2016 aanviel”, in het bijzonder haar leider Fethullah Gulen. Het onderwerp van discussie zal ook de situatie in Syrië zijn. “We zullen ons concentreren op de samenwerking tussen ISIS (een terroristische organisatie die in Rusland verboden is) en terroristische organisaties zoals PKK en YPG (de Koerdische Arbeiderspartij is haar” dochter “in Syrië – red.) En we roepen de VS op om hen dienovereenkomstig te behandelen,” zei Erdogan.

Lees ook:   Rusland en Baba Vanga - de voorspellingen

Hij beloofde Trump aan te geven dat, in tegenstelling tot zijn beloften, de Koerdische ’terroristen’ de veiligheidszone in Noord-Syrië niet hebben verlaten. “Noch Rusland, noch de Verenigde Staten waren in staat om de veiligheidszones van terroristische organisaties te wissen, noch in uren, noch in dagen. We zullen hierover met Trump praten. Daarna zullen we de gelegenheid hebben om deze gebeurtenissen telefonisch te evalueren met Poetin. In Idlib zijn er vergelijkbare problemen, “zei Erdogan.

De president vervolgde dat de NAVO haar standpunt over de rol van Turkije in Operatie Source of Peace moet heroverwegen, “hierover zal op 3-4 december in Groot-Brittannië worden gesproken op de NAVO-top.” Het is onlogisch om van Turkije te eisen om de bijdragen aan de NAVO te verhogen, maar om niet te voldoen aan artikel 5 van het Handvest van het Bondgenootschap inzake collectieve veiligheid wanneer terroristen Turkije bedreigen, merkte Erdogan op.

Turkije: wat wil een NAVO-lid Rusland bang maken8 FOTOTurkije: wat wil een van de NAVO-leden Rusland laten schrikken
Volgens yeniakit. com.tr, het plan voor uitbreiding van de handel tussen landen omvat “12 strategische sectoren”, waaronder automotive, engineering, meubels en sieraden. De auto-export van Turkije naar de Verenigde Staten steeg met 14 procent in de 7 maanden van dit jaar en overschreed $ 631 miljoen, aldus de publicatie. Volgens de Washington Post schreef Donald Trump vóór het bezoek van zijn collega een brief waarin hij voorstelde om de handelsomzet te verhogen tot $ 100 miljard als Ankara de Russische S-400 luchtverdedigingssystemen niet activeert , in ruil daarvoor kan Turkije ook opnieuw deelnemen aan het productie- en leveringsprogramma F-35 jagers.

Lees ook:   Operatie Omicron: de globalisten bereiden zich voor op massamoord in de komende weken

Zoals Vladimir Vasiliev, de hoofdonderzoeker van het Amerikaanse en Canadese Instituut, aan Pravda.Ru vertelde , is de betekenis van de deal van 100 miljard eenvoudig: de militaire samenwerking met Rusland op alle mogelijke manieren beperken. Als de Verenigde Staten eerder militaire en economische hulp deelden, probeert Trump het militaire deel van de Turks-Amerikaanse samenwerking te vervangen door handels- en economische banden. En hierdoor de Russisch-Turkse militaire samenwerking op de achtergrond duwen.

“100 miljard is nog steeds een algemeen gesprek uit het rijk van de fantasie,” merkte de expert op, omdat volgens hem de goederenomzet van Turkije en de Verenigde Staten momenteel ongeveer $ 20 miljard is, met een licht overschot voor de Verenigde Staten van Amerika.

“Positieve dynamiek is mogelijk, maar alleen”, zei Vladimir Vasiliev. “Amerikanen hebben het afgelopen anderhalf jaar behoorlijk veel gespeeld op de wisselkoers van de lira-dollar, proberen de Turkse economie te verzwakken, sancties te bedreigen. Amerikanen kunnen zeggen dat ze geen sancties opleggen en, belangrijker nog, niet spelen op de wisselkoers van de lira. Dit is het belangrijkste voor ze zijn een concessie, “zei de expert.

Volgens Vladimir Vasiliev zijn de S-400 luchtverdedigingssystemen al in twee versies aan Turkije geleverd en kunnen ze niet worden geactiveerd, maar de Amerikanen zullen erop staan ​​dat Turkije geen extra batterijen of extra middelen van de S-400 luchtverdedigingssystemen koopt. En de Amerikanen hier wilden nog steeds geleidelijk het Amerikaanse Patriot-systeem laten domineren, dat ze eerder hadden geweigerd te leveren, merkte de Amerikaan op.

Volgens de expert wil de Amerikaanse kant misschien terugkeren naar het F-35-probleem in ruil voor Turkije om geen Russische Su-57-jagers te kopen.

Lees ook:   Nog een prikje?

Wat betreft de Amerikaanse hulp aan de Koerden, deze zal volgens de expert doorgaan, omdat dit een factor van langdurige druk op Erdogan is. “Alles wat de Amerikanen tegelijkertijd zeggen, kun je vergeten. De Koerdische kaart zal worden uitgespeeld. Laat de handel zich ontwikkelen, maar de Koerden zullen altijd bij de hand zijn, in welk geval het mogelijk is om de Koerdische factor te gebruiken in de zin dat de Amerikanen het nodig achten, afhankelijk van de specifieke omstandigheden, “vatte Vladimir Vasiliev samen.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1452161-erdogan/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien