29 oktober 2020

 

MH17: Rusland wordt belast met de verantwoordelijkheid voor de acties van de “separatisten”

MH17: Rusland wordt belast met de verantwoordelijkheid voor de acties van de “separatisten”

Wat Rusland bedreigt met de gepubliceerde opnames van telefoongesprekken in het geval van de crash van een Maleisische Boeing in de lucht boven de Donbass, zei advocaat Alexei Ispolinov.

Geen woord over Boeing en Buk
Het International Investigation Team (JIT) in het geval van een neerstorting van een Boeing-passagiersvliegtuig neergeschoten boven de Donbass op 17 juli 2014, publiceerde op donderdag verslagen van vermeende telefoongesprekken tussen de leiders van de DVR en Russische functionarissen. Het document is gepubliceerd op de Nederlandse politie-website, genaamd “beroep”, het doel is om nieuwe getuigen te zoeken om de “mate van Russische invloed op de separatisten” te bestuderen.

Onderzoekers zelf hebben al geconcludeerd dat het zeer sterk was en zich uitstrekte “tot administratieve, financiële en militaire kwesties” in de zelfbenoemde Donetsk Volksrepubliek (DPR).

In juli 2014 schrijven de leiders van de DVK, onderzoekers in hun bevindingen, bijna dagelijks opgeroepen met vertegenwoordigers van Rusland. Onder deze leiders bevonden zich Alexander Borodai, de ‘zelfbenoemde premier’, en beschuldigde Igor Girkin, de ‘zelfbenoemde minister van Defensie’. Ze spraken met het hoofd van de Krim, Sergei Aksyonov, en de curator van LDNR in Moskou, Vladislav Surkov, ‘een hoge functionaris van de Russische regering’.

Dus op 3 juli 2014 zei Alexander Borodai naar verluidt tegen zijn gesprekspartner: “Wel, je hebt verreikende plannen, maar dat doe ik niet. Ik volg bevelen op en bescherm de belangen van slechts één staat – de Russische Federatie. Dat is alles.” In een ander gesprek begin juli 2014 informeert Boroday de militie dat “mensen met bevoegdheden uit Shoigu zullen arriveren”

Surkov, op zijn beurt, belooft Borodai dat er versterkingen uit Rusland zullen zijn: “Er is een zekere Antyufeev die naar je toe zal komen. Ik heb je over hem verteld. En op zaterdag zullen ze alvast naar het zuiden gaan, om alert te zijn.” Hierna volgen transcripties van een gesprek tussen Boroday en een zekere Vladimir Ivanovich, die belooft te worden geholpen door “helikopters” “in het Maryinka-gebied.”

Vladimir Ivanovich wordt de “grote baas” genoemd, “die vanuit Moskou is binnengevlogen”, “de Bortnikov-man.” Onderzoekers vragen potentiële informanten: wie is de eerder genoemde Vladimir Ivanovich? Wat was zijn rol in het gewapende conflict in Oost-Oekraïne in de zomer van 2014? Speelden Surkov, Aksenov, Shoigu en Bortnikov een rol bij het plannen en uitvoeren van militaire operaties in Oost-Oekraïne in de zomer van 2014? Waren deze mensen betrokken bij de inzet van het luchtverdedigingssysteem van BUK op 17 juli 2014?

Dat wil zeggen dat de gepubliceerde records, die nog moeten worden geverifieerd voor authenticiteit, niet direct verwijzen naar het BUK luchtafweerraketsysteem of naar de crash van de Boeing. Ze worden opgeroepen om te getuigen van de nauwe contacten tussen het leiderschap van de DVR en het leiderschap van Rusland in 2014, en het gevolg zou, als je geluk hebt, concreet belastend bewijs willen hebben over deze managers.

Wat willen zij aan Rusland toerekenen in het geval van MH17?

Zoals Pravde.Ru werd verteld door het hoofd van het Departement Internationaal Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Staatsuniversiteit van Moskou, PhD in rechten, universitair hoofddocent Aleksei Ispolinov, heeft internationaal recht het concept van “toerekening” wanneer de staat wordt belast met de acties van gewapende groepen die actief zijn op het grondgebied van een andere staat. Volgens de expert werd ooit een ‘succesvolle poging’ ondernomen om volgens het Amerikaanse internationale recht verantwoording af te leggen voor hun hulp ‘Contra’s’ in Nicaragua.

Lees ook:   Nederland zit er diep in,...

Een ander voorbeeld is dat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EVRM) Armenië beschuldigt van verantwoordelijkheid voor alle acties van de Karabachse autoriteiten, vervolgde de advocaat. Het EVRM is ook van mening dat Transnistrië niet kan bestaan ​​zonder de hulp van Rusland, dat wil zeggen dat Rusland, vanuit het gezichtspunt van het Europese Hof, verantwoordelijk is voor de acties van alle autoriteiten van Transnistrië.

In dit geval, legde Alexei Ispolinov uit, “hebben we het over een soort poging om Rusland te binden aan de acties van de separatisten en te laten zien dat het verantwoordelijk is voor hun acties.” Het proces, dat op 9 maart in Den Haag van start gaat, is opgezet om specifieke personen te straffen – die het bevel hebben gegeven, die hebben neergeschoten. En deze heffing kan worden gebruikt voor een interstatelijke klacht bij hetzelfde EVRM. En in dit geval telt iemand verschillende stappen vooruit, zei de advocaat.

VS heeft de uitspraak van de contras-rechter niet nageleefd
Merk op dat het Internationale Gerechtshof van de VN in 1986 de Verenigde Staten ervan beschuldigde internationale wettelijke verplichtingen te schenden zich niet in de aangelegenheden van een andere staat te mengen, geen geweld te gebruiken en geen inbreuk te plegen op zijn soevereiniteit. Met hun steun aan de zogenaamde Nicaraguaanse ‘Contra’s’, de oppositie in Nicaragua, brachten ze haar aan de macht. De rechtbank erkende niet alleen de aanwezigheid van schuld, maar kende zelfs de Nicaraguaanse kant schadevergoeding toe. Maar de Amerikanen werden niet nerveus, ze wachtten enige tijd en de pro-Amerikaanse regering kwam opnieuw aan de macht in Nicaragua als gevolg van de staatsgreep, die niets eiste. De beslissing van de rechtbank was echter duidelijk niet haalbaar, omdat de Verenigde Staten als lid van de Veiligheidsraad een veto hebben. En de VN-resolutie, die hen moest verplichten tot het betalen van schadevergoeding, blokkeerden ze.

De reactie van Moskou op de publicatie van JIT
Moskou twijfelde aan de authenticiteit van de gesprekken. Woordvoerster Maria Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei tijdens een briefing in Moskou dat de wereld werd overspoeld met ‘nepnieuws’. Daarom is het van vitaal belang om de authenticiteit van dergelijke records te verifiëren, voegde ze eraan toe. Merk op dat het Constitutionele Hof van Rusland in 2015 oordeelde dat de autoriteiten de beslissingen van het EVRM mogelijk niet naleven als ze ‘de fundamentele normen van constitutionele principes overtreden’.

De Boeing-crashproef begint op 9 maart 2020 in Nederland. In het dok moeten de Russen Igor Girkin (Strelkov), Sergey Dubinsky, Oleg Pulatov en een burger van Oekraïne Leonid Kharchenko zijn. Het proces zal waarschijnlijk plaatsvinden zonder de deelname van de beschuldigde.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1452684-sud/

Het zal Amerika alleen maar belonen als Rusland de schuldige zou zijn,  onthoud dat.

Gerelateerde berichten