web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & Psyche

Gebruik van mobiele telefoons schadelijk voor het sperma

5cd52a59c9a542140f504d314625abc1 AnGel-WinGs.nlVolgens een nieuwe systematische review en bijgewerkte meta-analyse van 18 onderzoeken is het gebruik van mobiele telefoons schadelijk voor het sperma

Mobiele telefoons, laptops en andere draadloze straling uitzendende producten bevatten waarschuwingen in hun handleidingen dat het dragen en vasthouden van deze apparaten tegen het lichaam ertoe kan leiden dat gebruikers zichzelf blootstellen aan stralingsniveaus die de federale RF-veiligheidslimieten overschrijden. Niettemin maken zowel telecom- als technologiebedrijven vaak reclame voor onveilig gebruik van hun producten aan mensen van alle leeftijden. Helaas zijn er talloze voorbeelden van bedrijven en organisaties die dit ook doen.

Artikelen, onderzoeken en waarschuwingen over blootstelling aan straling van mobiele telefoons en andere draadloze apparaten die de vruchtbaarheid beïnvloeden, zijn NIET nieuw (zie 1 , 2 ).

Met dank aan Environmental Health Trust voor het plaatsen van aanvullende wetenschap over het gebruik van mobiele telefoons die sperma beïnvloeden.


Nieuwe systematische review: gebruik van mobiele telefoons schaadt sperma

Een nieuwe systematische review en bijgewerkte meta-analyse van 18 studies gepubliceerd in Environmental Research concludeert dat de verzamelde gegevens aantonen dat het gebruik van mobiele telefoons schadelijk is voor de kwaliteit van het sperma. Eerder gepubliceerde beoordelingen in 2014, 2016 , 2018 , 2020 en 2021gevonden effecten op sperma en reproductie. “Het gebruik van mobiele telefoons verminderde de algehele kwaliteit van het sperma door de beweeglijkheid, levensvatbaarheid en concentratie te beïnvloeden. Het werd verder verlaagd in de groep met een hoog gsm-gebruik. De afname was met name opmerkelijk in in vivo-onderzoeken met een sterkere klinische betekenis in subgroepanalyse. Daarom is langdurig gebruik van mobiele telefoons een factor die moet worden beschouwd als een oorzaak van vermindering van de spermakwaliteit. Er zijn aanvullende studies nodig om het effect te bepalen van de blootstelling aan EMW’s die worden uitgestoten door nieuwe mobiele telefoonmodellen in de huidige digitale omgeving.”

Citaat

Sungjoon Kim, Donghyun Han, Jiwoo Ryu, Kihun Kim, Yun Hak Kim. Effecten van het gebruik van mobiele telefoons op de kwaliteit van het sperma – Geen tijdsafhankelijke relatie met het gebruik: een systematische review en bijgewerkte meta-analyse. Omgeving Res. 2021 29 juli; 111784. doi: 10.1016/j.envres.2021.111784.

Lees ook:   Babyboom Nederland op komst...

Mobiele telefoons zijn ook in verband gebracht met erectiestoornissen (ED). In een studie uit 2013, gepubliceerd in het Central European Journal of Urology, droegen mannen met ED gedurende langere tijd ingeschakelde mobiele telefoons (gemiddeld 4,4 uur per dag) dan mannen zonder ED (gemiddeld 1,8 uur per dag).

Talrijke gepubliceerde onderzoeksstudies documenteren andere nadelige effecten van draadloze straling. Een publicatie van Lancet stelt bijvoorbeeld vast dat “de meeste onderzoeken” significante biologische of gezondheidseffecten hebben aangetoond; twee beoordelingen uit 2021 vinden een breed scala aan schadelijke effecten op flora en fauna; Meta-analyse uit 2020 wees uit dat het gebruik van mobiele telefoons verband houdt met een verhoogd tumorrisico. Recensies van 2017 en 2018 over kanker concluderen dat draadloos kankerverwekkend is; een review uit 2021 vindt genetische schade;  2016 en 2021 beoordelingen vinden oxidatieve stress; herhaald onderzoek vindt geheugenschade; en veel experimentelestudies, waaronder die van Yale, vinden effecten op de hersenen.

WAT JE KUNT DOEN

 1. Lees de kleine lettertjes
  Alle apparaatfabrikanten adviseren dat elk apparaat op enige afstand van het menselijk lichaam en de hersenen moet worden gehouden. Schakel de stroom uit op telefoons, tablets, mp3-spelers enz. voordat ze in een broekzak, colbert of in kleding worden gestopt.
 2. Voorkeur voor niet-draadloze verbindingen
  Voor telefoon (vaste lijn), internet, printer en entertainmentapparatuur, maak verbinding met een snoer of kabel met alle draadloze functies uitgeschakeld. Als u ’s nachts uw wifi uitschakelt, wordt uw blootstelling aanzienlijk verminderd. Als u echter overdag wifi hebt ingeschakeld (vooral met de router in de buurt van uw lichaam in uw kantoor), kunt u dagelijks aanzienlijke blootstelling krijgen. Het installeren van volledig bekabelde systemen elimineert deze bron volledig.
 3. Vergroot de afstand
  Houd draadloze apparaten uit de buurt van uw schoot! Leg je mobiele telefoon, laptop of tablet niet op schoot. Verlaag uw blootstelling door uw afstand tot emitterende bronnen te vergroten. Onthoud dat zelfs als een apparaat niet in gebruik is, het nog steeds regelmatig korte uitbarstingen van microgolfstraling zal uitzenden.
 4. Schakel het uit wanneer u het niet gebruikt
  U kunt uw blootstelling eenvoudig verminderen door draadloze netwerken en apparaten uit te schakelen wanneer u ze niet actief gebruikt. Onthoud dat DECT-thuistelefoons, draadloze routers en gameconsoles allemaal microgolfstraling uitzenden, ongeacht of u een apparaat actief gebruikt. Gameconsoles moeten volledig worden losgekoppeld om de stralingsoutput te elimineren.
 5. Oefen een veiligere telefoon
  Als u een mobiele telefoon moet gebruiken, zet dan de vliegtuigmodus/Wi-Fi UIT wanneer u deze niet gebruikt en gebruik een luidsprekertelefoon, headset of een plug-in oortje. Als u uw mobiele telefoon gebruikt, laat deze dan niet in de buurt van uw lichaam rusten. Ruil je draadloze thuistelefoon in voor een ouderwetse vaste lijn met een bedrade handset en gebruik die vaker. Onthoud dat kinderen geen mobiele telefoons mogen gebruiken, behalve in noodgevallen.
 6. Rij veilig
  Uitschakelen in voertuigen. Mobiele apparaten leiden ons af en een fractie van een seconde is voldoende. In termen van blootstelling aan straling, zenden ze straling uit met een hoger vermogen tijdens het reizen en de metalen omgeving creëert stralingshotspots. Als uw mobiele telefoon is ingeschakeld, mag u uw mobiele telefoon tijdens het rijden niet op uw schoot laten rusten. Plaats deze zo ver mogelijk weg.
Lees ook:   Poetin waarschuwt voor ‘ernstig gevaar’ als Navo meer betrokken raakt bij oorlog: ‘Maar wij hebben meer kernwapens’

Effecten van het gebruik van mobiele telefoons op de kwaliteit van het sperma – Geen tijdsafhankelijke relatie met het gebruik: een systematische review en bijgewerkte meta-analyse

Sungjoon Kim, Donghyun Han, Jiwoo Ryu, Kihun Kim, Yun Hak Kim. Effecten van het gebruik van mobiele telefoons op de kwaliteit van het sperma – Geen tijdsafhankelijke relatie met het gebruik: een systematische review en bijgewerkte meta-analyse. Omgeving Res. 2021 29 juli; 111784. doi: 10.1016/j.envres.2021.111784.AbstractBackground: Mobiele telefoons zenden radiofrequente (RF) elektromagnetische golven (EMW’s) uit, een laag niveau RF die door het menselijk lichaam kan worden geabsorbeerd en mogelijk nadelige effecten heeft op de hersenen, het hart en de endocriene systeem en de voortplantingsfunctie. Vanwege de nieuwe bevindingen van talrijke onderzoeken die sinds 2012 zijn gepubliceerd met betrekking tot het effect van het gebruik van mobiele telefoons op de spermakwaliteit, hebben we een systematische review en bijgewerkte meta-analyse uitgevoerd om te bepalen of blootstelling aan RF-EMW’s de kwaliteit van menselijk sperma beïnvloedt.

Methoden: Dit onderzoek is uitgevoerd in overeenstemming met de PRISMA-richtlijnen. De uitkomstmaten die de kwaliteit van het sperma weergeven, waren beweeglijkheid, levensvatbaarheid en concentratie, de meest gebruikte parameters in klinische instellingen om de vruchtbaarheid te beoordelen.

Resultaten: We evalueerden 18 onderzoeken met 4280 monsters. Blootstelling aan mobiele telefoons wordt geassocieerd met verminderde beweeglijkheid, levensvatbaarheid en concentratie van het sperma. De afname van de spermakwaliteit na blootstelling aan RF-EMW was niet significant, zelfs niet wanneer het gebruik van mobiele telefoons toenam. Deze bevinding was consistent in experimentele in vitro en observationele in vivo studies.

Discussie: Geaccumuleerde gegevens van in-vivo-onderzoeken tonen aan dat het gebruik van mobiele telefoons schadelijk is voor de kwaliteit van het sperma. Aanvullende studies zijn nodig om het effect te bepalen van de blootstelling aan EMW’s van nieuwe mobiele telefoonmodellen die in de huidige digitale omgeving worden gebruikt.

Lees ook:   Cougar + toyboy = veel voor(oor)delen

Natuurlijk hebben tientallen jaren van onderzoek ook al uitgewezen dat blootstelling van mobiele telefoons en andere draadloze apparaten en infrastructuur niet alleen het sperma en/of de vruchtbaarheid aantasten (zie 1 , 2 , 3 , 4 ).

Activist Post bericht regelmatig over mobiele telefoons en andere onveilige technologie. Bezoek voor meer informatie ons archief en de volgende websites:

Psje

Sperma dat na de ejaculatie in de vagina terechtkomt, kan tot vijf dagen leven . Dit komt door de beschermende effecten van baarmoederhalsslijm en cervicale crypten.

Maar goed ik neem aan dat iedereen dit wel weet?
Geloof nooit zomaar de overheid zou ik zeggen.
Ga af op je gezonde verstand.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥