web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

“Wonderlijk dat er nu zo weinig mensen krankzinnig worden” zegt Hoogleraar Int. Communicatie…

“Het is wonderlijk dat er zo weinig mensen krankzinnig worden” zegt Hoogleraar Internationale Communicatie… The Sane Society Het is best wonderlijk dat er zo weinig mensen krankzinnig worden in deze realiteit, stelt de voormalig Professor Internationale Communicatie aan de UvA Cees Hamelink.

Erich Fromm schreef daar een prachtig boek over “The Sane Society” (verkrijgbaar via onze website), waarin hij uitlegt hoe mensen leren leven met krankzinnigheid zonder zelf krankzinnig te worden. Immers we voeren zinloze, verwoestende oorlogen, we laten mensen omkomen op de Middellandse Zee, we martelen er op grote schaal op los, elke dag komen 33.000 kinderen om vanwege het drinken van vervuild drinkwater, we sluiten iemand op die we zouden moeten eren als een held omdat hij ons vertelt wat de regering voor ons verborgen probeert te houden, Julian Assange.

Een krankzinnige wereld maar toch blijven we geestelijk overeind en dat komt vooral voor solidariteit en weigeren kritisch te zijn.

Angst

In dit korte college diept Professor Hamelink ook het thema angst uit. “Het grootste wapen dat tegen ons wordt gebruikt is het inspelen op onze intrinsieke angst”, aldus de 80 jarige emeritus hoogleraar. “Echter we moeten ons realiseren dat het belangrijkste mensenrecht is, het recht om bevrijd te zijn van angst.

Daar zouden we meer gericht op moeten zijn want we hebben ons laten leiden door angst. We zijn al angstig genoeg en angst lijdt tot gehoorzaamheid, conformisme en gedachteloosheid. En wil je geestelijk gezond blijven in een krankzinnige wereld, dan moeten we de angst te boven komen”.

Schandalig… dat wij als mensheid zich nog gedragen als wilde beesten …

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥