web analytics

Oude film uit 1947 voorspelde ‘mobiele telefoons’

Een Franse film uit 1947 voorspelde verschillende moderne technologieën met een opmerkelijke nauwkeurigheid.

Historische afbeeldingen van de toekomst, vooral die in tv-programma’s en films uit de eerste helft van de 20e eeuw, hadden de neiging zich te concentreren op jammerlijk grillige ruimtetijdperkconcepten die behoorlijk ver van het doel af waren, maar het blijkt dat enkele vroege voorspellingen van de 21e eeuw was verrassend nauwkeurig.

Een goed voorbeeld hiervan is de film “Television: Oeil de Demain” of “Television of Tomorrow” uit 1947, die was gebaseerd op een kort verhaal van Rene Barjavel en geproduceerd door JK Raymond-Millet als een weergave van de toekomst, zoals alleen beoogd enkele korte jaren na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

In een clip van 4 minuten uit de film die onlangs de ronde deed op Twitter, kun je mensen hun dagelijkse leven zien volgen terwijl ze vastgelijmd zijn aan kleine televisies die doen denken aan vandaag ‘

Hoewel de apparaten zelf niet helemaal perfect zijn, is het gedrag van mensen die ze gebruiken zeker – met mensen die rondlopen, in cafés zitten en hun zaken doen terwijl ze aan het scherm zijn geplakt.

De film laat ook iemand zien die rijdt terwijl hij naar een scherm op het dashboard van zijn auto kijkt.

Het voorspelt zelfs dat mensen zo in beslag zullen worden genomen door dergelijke apparaten dat ze onbedoeld tegen elkaar aan zullen lopen en zelfs auto-ongelukken zullen krijgen omdat ze geen aandacht besteden aan autorijden.

(We weten niet zeker of de man stiekem naar een holografische projectie kijkt van een vrouw die danst terwijl zijn vrouw naast hem in bed ligt te slapen!)

Lees ook:   Vrouw in Afrika krijgt een 10 ling! Zie video

https://www.unexplained-mysteries.com/news/337908/old-film-from-1947-predicted-mobile-phones

Gerelateerde artikelen

Back to top button