web analytics
...
ParanormaalSpiritueel

Telepathie

9f8cc7eea088e078aeee25cd733c5ba0 via Angel-Wings

Er zijn veel soorten telepathie en mentale telepathie is er slechts één van.

Over het algemeen zijn er drie brede classificaties van telepathische communicatie.

 

Dit zijn:

 

A. / Interior Telepathie – waarop de communicatie die plaatsvindt binnen de afzonderlijke tussen zijn ziel en geest, of tussen zijn ziel, geest en de hersenen betekent.

Dit laatste is een van de ontwikkelingen waarnaar we streven in onze Rozenkruizersoefeningen en wordt Kosmisch Bewustzijn genoemd.

 

B./ Telepathie tussen individuen – dat is de classificatie die we in dit artikel hieronder gaan onderzoeken.

 

C./ Telepathie tussen groepen of tussen de master en een studentengroep

 

De ontwikkeling van telepathisch samenspel tussen de ziel, geest en hersenen van het individu is de meest directe weg naar Kosmisch Bewustzijn en is bijgevolg het belangrijkste voor ons als studenten.

De betrokken technieken hebben echter veel aandacht gekregen in onze monografieën en elders.

We kunnen ze daarom voorlopig voorbij laten gaan en ons concentreren op telepathische communicatie tussen individuen.

Er is veel valse en misleidende informatie verspreid over het soort telepathie van kassa’s en als gevolg daarvan bestaan ​​er veel verkeerde opvattingen en vage ideeën hierover.

Het is daarom noodzakelijk om te beginnen met het onderzoeken van de basisprincipes.

————————————————-

Er zijn vier soorten:

—- B./ Telepathische communicatie tussen individuen:

 

1. Tussen solar plexus en solar plexus en dus puur emotioneel van karakter

2. Tussen geest en geest

3. Tussen ziel en ziel

4. Tussen al deze drie aspecten van energie tegelijkertijd wat alleen mogelijk is in het geval van zeer geavanceerde individuen

—————————

1ee3e1a3fc981b79222b718b9f2e39c7 via Angel-Wings

1. Tussen solar plexus en solar plexus en dus puur emotioneel van karakter

1./ De meest voorkomende vorm van telepathische communicatie is natuurlijk die tussen de zonnevlechtcentra van twee of meer individuen. Dit wordt soms “instinctieve telepathie” genoemd. Het omvat stralingen van de zonnevlecht die het gemakkelijkst worden uitgezonden wanneer er direct fysiek contact is of wanneer de aura’s van de proefpersonen in contact zijn en er een zekere mate van wisselwerking is tussen de pranische vloeistoffen (of “nous”) in hun etherische lichamen. Dit type telepathie komt zelden voor op afstand, maar wanneer het zich manifesteert als gevolg van een krachtige emotionele stimulus, wordt het op het astrale niveau overgedragen, niet op het mentale.

Deze ‘instinctieve telepathie’ is een type dat kan worden gemanifesteerd door de onontwikkelde mens, door de onnadenkende, niet-mentale man of vrouw. Het bestaat tussen moeder en kind en is de manier waarop het emotionele lichaam van het kind door zijn ouder(s) wordt gecreëerd, net zo zeker als het fysieke lichaam. Het wordt gevonden, het theater, wanneer de ster het publiek “zwaait” en hen aan het lachen of huilen maakt. In dit geval wisselen de individuen in het publiek emotionele reacties met elkaar uit als reactie op de prikkel van de artiest en dit is een van de redenen waarom ze zo snel in paniek raken als er brand of ander gevaar dreigt. Het is ook dit soort telepathie dat overheerst bij de gemiddelde spiritistische seance. De mensen worden aangespoord om soms dicht bij elkaar te zitten met handen of armen elkaar aan te raken en een kring te vormen. Dit vergemakkelijkt de vrije stroom van zonnevlecht-energie van de ene naar de andere door de hele groep. Hun gevoelens, zorgen, verdriet en verlangens worden duidelijk en worden geïntroduceerd als onderdeel van de zogenaamde “reading”.

Deze ‘instinctieve telepathie’ was de vroegste vorm van communicatie die bestond tussen mens en mens en spraak van vroeger. Oorspronkelijk hield het zich alleen bezig met zelfbehoud en zelfreproductie en manifesteerde het zich voornamelijk als een soort innerlijke sensatie. Vandaag hebben we een uitgroei van deze vroege telepathie die zich in een hogere vorm manifesteert wanneer we zeggen: “Ik heb het gevoel dat dit gaat gebeuren”, of: “Ik voelde dat je naar me toe zou komen.”

De student op het Pad is bezig met het transmuteren of transformeren van dit type solar plexus gevoeligheid naar een hoger gevoelsstadium en het werken aan communicatie van “hart tot hart”. We gebruiken vaak de uitdrukking, een “van hart tot hart praten” en dit is over het algemeen een verkeerde benaming. Maar voor sommigen is het waar geworden en het zal op een dag voor iedereen waar zijn.

2. Tussen geest en geest

2./ Nu komen we bij het tweede type telepathische communicatie tussen individuen en dat is van geest tot geest . Het is deze vorm die ons op dit moment het meest zorgen baart en die onze hoogste aandacht, tijd en energie verdient. Laat er meteen aan het begin op wijzen dat hoe grondiger emotie en gevoel en sterke verlangens worden geëlimineerd, des te nauwkeuriger en succesvoller het werk zal zijn. In feite zijn het sterke verlangen om succes te behalen in telepathisch werk en de angst om te falen de zekerste manieren om de allerbeste inspanning te neutraliseren.

Daarom moet een houding van niet-gehechtheid of een geest van ‘het kan me niet schelen’ worden gecultiveerd. Dit is een andere manier om te zeggen dat de aandacht, of het bewustzijn, gericht moet zijn op de geest of in ieder geval in de hersenen. Dit moet eerst worden bereikt door oefeningen in concentratie en meditatie die dagelijks worden beoefend gedurende een periode van één tot drie jaar. Dan en alleen dan is de student klaar voor de eerste stappen van mentale telepathie.

Lees ook:   Zelfmedelijden

Tegenwoordig komt mentale telepathie in onze race steeds vaker voor. Instinctief telepathisch werk is voor de meesten nog steeds de gemakkelijkste weg en deze mogelijkheid moet altijd worden bewaakt en zo mogelijk worden vermeden. Niet dat het verkeerd of slecht is, maar het zorgt voor verwarring. De solar plexus is nog steeds buitengewoon actief bij de meeste studenten en daarom is de manifestatie meestal een mengeling van instinctieve telepathie en mentale telepathie. Vaak stuurt de communicator een berichteigenschap via het keelcentrum, maar de ontvanger zal de zonnevlecht gebruiken. Dit resulteert in een emotionele interpretatie van de boodschap, niet in de geest of het bewustzijn van de zender, maar uitsluitend in de aura van de ontvanger. De afzender kan bijvoorbeeld het woord “haast” of “haast” projecteren, waarbij hij niets anders in gedachten heeft dan een versnelling in de ontwikkeling van de ontvanger. De ontvanger zal echter bij het ontvangen van het bericht het idee “haasten” correct begrijpen, maar zal het omgeven met allerlei vreselijke emotionele beelden. Hij zal een gevoel van frustratie ervaren omdat hij niet sneller vooruitgaat, hij zal bang zijn dat hij faalt omdat hij niet snel genoeg is, hij zal wrok voelen over de omstandigheden waarvan hij denkt dat hij zijn vooruitgang vertraagt, kortom hij zal zichzelf in een complete emotionele beroering vanwege de impliciete urgentie in het bericht “haast u”.

Zo zie je het probleem en het belang om eerst het hoofdcentrum en de geest te ontwikkelen tot een punt waarop het mogelijk is om de aandacht of het bewustzijn in het hoofd te houden en alle emotionele interferentie op te lossen of te laten vallen. Alleen wanneer de gebruikte centra bewust en doelbewust worden gebruikt, hebben we werk dat de juiste resultaten oplevert. Evenzo moeten beide partijen bij het experiment ontspannen en klaar zijn. Als een partij onder emotionele druk staat, is hij zeer geneigd om niet te reageren, hoewel zijn bedoelingen van de beste zijn. Of nogmaals, als een partij bezig is met een eigen mentaal probleem, kan hij worden opgesloten in een muur van gedachtevormen die volledig ongevoelig is voor enige indruk.

63f8420df19a1f760e2b0181ef9cf157 via Angel-Wings

Zoals je uit het voorgaande kunt zien, zijn er veel problemen en veel valkuilen en is het cultiveren van een vorm van onthechting het meest noodzakelijk voor succes. Laten we er echter van uitgaan dat we hierin slagen en doorgaan naar de volgende stap.

Er is gezegd dat een goede telepathische relatie tussen twee mensen alleen kan groeien door middel van een constante houding van reflectief denken en een standvastige liefde voor elkaar. Nu betekent “liefde” hier niet een persoonlijke, fysieke liefde, maar haar hogere tegenhanger, spirituele liefde, die alle persoonlijkheidszwakheden en tekortkomingen erkent, maar ze afdoet als onbelangrijk in relatie tot het stralende licht van het ware innerlijke zelf. Deze twee factoren van reflectief denken en standvastige liefde kunnen niet van de ene op de andere dag worden ontwikkeld en ze zijn niet tussen alle mensen mogelijk. Ze vertegenwoordigen het ideaal, het ultieme, maar we zijn pas begonnen. We moeten ergens een begin maken en daarom hebben we een techniek nodig.

Het eerste dat je moet beseffen is dat we in telepathie op dezelfde manier met materie en energie omgaan als wanneer we een stoomschip of een spoorlijn bouwen. We hebben weliswaar te maken met een ander soort energie en een veel fijnere graad van materie, maar ze zijn nog steeds materie en energie en gehoorzamen aan de wetten van materie en energie. Onthoud dit altijd.

In telepathie zullen we op de volgende manier omgaan met (1) de kracht van liefde, (2) de kracht van de geest en (3) de kracht van “nous”:

De kracht van liefde trekt het benodigde materiaal aan om het idee, de gedachte of het concept dat moet worden overgedragen, te bekleden, en produceert zo een samenhang in datgene dat moet worden overgedragen. Je moet je realiseren dat wanneer je een idee bedenkt of een mentaal concept ontwerpt, je in feite samenkomt en een deel van de Goddelijke Geest samenperst. Om dat deel van de geest lang genoeg bij elkaar te houden om op een ander te worden overgedragen, moet je het in een capsule insluiten of het op de een of andere manier samendrukken. Dit is waar de kracht van liefde nodig is en het zorgt ervoor dat de elementen in het idee worden verzonden om samen te werken voor een tijdsduur die in directe verhouding staat tot de hoeveelheid geleverde liefdeskracht.

De kracht van liefde wordt ook door de ontvanger gebruikt om de gedachtevorm of het idee naar zich toe te trekken nadat het door de zender is gecreëerd en vrijgegeven. Dit wordt gedaan doordat de ontvanger zijn eigen liefdesnatuur op de afzender concentreert. Je kunt aan deze buiging zien dat een mentale overdracht moeilijk zou zijn als de minste afkeer of afkeuring bestond tussen de afzender en de ontvanger. Dit is de reden voor de grote nadruk die wordt gelegd op liefde en niet-kritiek.

De kracht van de geest is nodig om figuurlijk “de weg te verlichten” opdat een idee of gedachtevorm kan worden overgedragen en ontvangen. Licht is een subtiele substantie en de energie van de geest kan materialiseren op een lichtstraal. Hierin is de allerbelangrijkste aanwijzing voor succesvolle telepathische communicatie. Een zogenaamde “line of sight” afstemming van de hersenen en geesten van de zender en ontvanger is noodzakelijk. Het licht van de geest van de afzender moet projecteren als een straal of baken en op deze straal zal het idee of de boodschap echt naar het beoogde doel reizen. Natuurlijk is het duidelijk dat de ontvanger de magnetische kracht van liefde moet uitoefenen om de aandacht te trekken, afstemming te produceren en een afstemming te creëren.

Lees ook:   Laurier en waar het goed voor is

De energie van nous of de etherische kracht van het vitale lichaam reageert en reageert op de twee voorgaande energieën, omdat ze een dubbele impact op de ontvanger hebben en ervoor zorgen dat zijn hersenen eerst passief worden en dan geleidelijk tot activiteit ontwaken als reactie op de binnenkomende energie. Dit zorgt ervoor dat de indruk, gedachtevorm, woord, symbool of boodschap in het gebied van de bewuste activiteit van de hersenen wordt geveegd en door de ontvanger wordt gerealiseerd.

We zien dus dat de volgende techniek noodzakelijk is. De afzender moet drie dingen tegelijk doen.

Hij moet:

Stuur liefde (geen sentiment) naar de ontvanger, waarbij je de ontvanger of de naam van de ontvanger bewust visualiseert als je zijn gezicht niet kent.

Polariseren zichzelf op het mentale niveau van bewustzijn door een wilsdaad.

Bekleed het idee of de boodschap met liefde en stuur het in een stroom van liefde naar zijn broer die het, alert en afwachtend, zal aantrekken door middel van zijn liefde voor de afzender.

De ontvanger moet ook drie dingen tegelijk doen.

Hij moet:

Stuur een stroom van liefde (geen sentiment) naar de afzender.

Door een wilsdaad verheft hij zijn bewustzijn op het mentale vlak en houdt het daar gestaag vast.

Ontspan en neem een ​​houding aan van onverschilligheid, niet van gretigheid. Hierdoor komt de nous in zijn eigen etherische lichaam vrij om onder de indruk te raken en gevormd te worden door de binnenkomende gedachtevorm.

Daar heb je het. Dat is de techniek, de hele techniek. Het lijkt eenvoudig – het is eenvoudig. Het moeilijke deel is het trainen van de geest, de emoties en het lichaam om op het juiste moment de juiste rol te spelen. Dit is als leren schilderen of schrijven of piano spelen. Het kost tijd, oefening en hard werken.

In het algemeen is succesvol telepathisch werk afhankelijk van de volgende factoren:

Dat er geen barrières zijn tussen de ontvanger en de zender; belemmeringen zoals kritiek, achterdocht, wrok of een gebrek aan liefde of sympathie.

Dat de omroeper zich vooral bezighoudt met de helderheid van zijn zending, met het symbool, woord of gedachte en niet met de ontvanger. Een snelle blik naar de ontvanger (mentaal), een kortstondig uitzenden van liefde en begrip is voldoende om een ​​verstandhouding op te bouwen en vanaf dat moment moet zijn aandacht uitgaan naar de helderheid van zijn symbool.

Dat de ontvanger een minuut of twee met liefde en genegenheid aan de omroep denkt, en dan de persoonlijkheid vergeet. Men kan dan zeggen dat de draad van energie die de zender en de ontvanger verbindt, tot stand is gebracht en moet worden beschouwd als bestaand en vervolgens vergeten.

Dat de ontvanger echt afstandelijk is. Veel ontvangers willen zo graag correct ontvangen dat ze juist door hun intensiteit hun eigen inspanningen tegenwerken. Een nonchalante en ‘het kan me niet schelen’ houding en aandacht voor het innerlijke vermogen om beelden te maken, zullen veel betere resultaten opleveren dan een sterk verlangen om het symbool te zien en een poging om contact te maken met de geest van de afzender.

Dat de hersenen van de ontvanger de geestinhoud moeten registreren. Als een lichtstraal wordt opgevangen door een uitgaande kracht van de geest van de ontvanger of een krachtig uitgezonden gedachtevorm, zal worden voorkomen dat deze de geest bereikt. De meeste vroege problemen zullen zijn met deze uitgezonden gedachtevormen van de kant van de ontvanger of in een stroom van slecht gereguleerde mentale energie of hersenstraling. Een rustige houding moet worden gecultiveerd en een kalmte die niets verlangt voor het persoonlijke zelf. De gedachten moeten goed gereguleerd zijn en er mag niets, absoluut niets gewelddadigs tussenkomen.

3. Tussen ziel en ziel

3./ Eerder noemde ik een derde type telepathische overdracht tussen individuen. Dit is van ziel tot ziel. Eigenlijk gebeurt dit voortdurend en tussen alle zielen, maar we zijn ons er niet van bewust. Om ons bewust te worden van de schoonheid en het wonder van dit soort telepathische verstandhouding, moeten we eerst de technieken van mind to mind telepathie leren. De mensheid is hier klaar voor, jij bent er klaar voor en kunt het leren met twee of drie jaar gewetensvolle inspanning en hard oefenen. Als je dit gaat doen en succesvol bent, zul je er zelf veel profijt van hebben, maar wat nog belangrijker is, je zult het hele menselijke ras ten goede komen. Er staat geschreven dat de mensheid in de komende 500 jaar telepathisch moet reageren op mentaal niveau. Er moet ergens een begin worden gemaakt, een tijdje. Ik dring er bij u op aan om pioniers te zijn. De beloningen zijn erg groot.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept