web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkSpiritueel

Emoties die de gezondheid vernietigen

Overweeg de impact van emoties op de gezondheid. Emoties zijn niet alleen mooie fictie! Onze gedachten en gevoelens hebben direct invloed op het lichaam. Emoties bepalen je gezondheid, je persoonlijkheid, je communicatieve vaardigheden en je positie in de samenleving. Als je je emoties te lang binnenhoudt, breken ze uiteindelijk alsnog uit – met desastreuze gevolgen. Het is dus belangrijk om ze uit te laten. Gebeurtenissen zoals ontslagen worden, een mislukt huwelijk, financiële tegenspoed of de dood van een dierbare kunnen ernstige schade toebrengen aan uw emotionele en mentale gezondheid, wat op zijn beurt weer gevolgen heeft voor uw lichamelijke gezondheid.

De invloed van emoties op de gezondheid

1. WOEDE

Woede kan uw denkvermogen aantasten en uw risico op hartaandoeningen vergroten.

Woede veroorzaakt een ‘vecht- of vluchtreactie’ in het lichaam, wat leidt tot een verhoogde afgifte van stresshormonen – adrenaline, noradrenaline en cortisol. Als gevolg hiervan reageert de amygdala van de hersenen (het gebied dat verantwoordelijk is voor emoties) onvoldoende en vult de frontale kwab (het gebied dat verantwoordelijk is voor het denken) met bloed.

Bovendien vernauwt woede de bloedvaten, wat leidt tot een verhoging van de bloeddruk, hartslag en ademhaling. Als dit vaak gebeurt, slijten de wanden van de slagaders sneller.

Volgens onderzoek vertraagt ​​woede ook de wondgenezing met 40% vanwege de hoge cortisolreactiviteit. Woede verhoogt ook het niveau van cytokines (immuunmoleculen die ontstekingen veroorzaken), waardoor het risico op artritis, diabetes en kanker toeneemt.

2. ZORGEN

Chronische angst kan leiden tot een breed scala aan aandoeningen.

Angst beïnvloedt de milt en verzwakt de maag. Het verandert de functie van neurotransmitters, vooral serotonine. Daarom, als je je veel zorgen maakt, komen er stoffen in het lichaam, waarop het reageert met indigestie.

Angst en obsessieve gedachten over een probleem kunnen braken, diarree, maagkrampen en andere chronische aandoeningen veroorzaken. Bovendien is overmatige angst een van de oorzaken van pijn op de borst, hoge bloeddruk, een verzwakt immuunsysteem en vroegtijdige veroudering.

Het is ook vermeldenswaard dat constante angst de spieren van de maag extreem belast, die als gevolg daarvan overmatige druk ervaren. Geen wonder dat de maag vaak pijn doet door ervaringen!

3. VERDRIET of Depressie

Verdriet verzwakt de longen, wat leidt tot vermoeidheid en kortademigheid.

Deze emoties verstoren de ademhaling door de bronchiën te vernauwen. Wanneer u vervuld bent van verdriet, is het moeilijk voor de adem om in de longen te komen, en als gevolg daarvan kunt u bronchiale complicaties krijgen (zoals astma).

Bij acupunctuur wordt aangenomen dat verdriet uit het hart komt, de longen beschadigt en terugkeert om het hart te beschadigen. Als de longen ernstig beschadigd zijn, zal dit zich uiten in klachten als hoesten, kortademigheid etc.

Bovendien vernietigen depressies en melancholie de huid en kunnen ze zelfs constipatie en een laag zuurstofgehalte in het bloed veroorzaken. Depressieve mensen komen vaak aan of verliezen gewicht en raken vaker verslaafd aan drugs en andere schadelijke stoffen.

4. STRESS

Overmatige stress veroorzaakt hoge bloeddruk, astma, zweren en prikkelbare darmsyndroom.

Bovendien is stress een van de belangrijkste oorzaken van hart- en vaatziekten. Stress verhoogt de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

Ook draagt ​​stress vaak bij aan slechte gewoonten – roken, lichamelijke inactiviteit en te veel eten. Al deze factoren vernietigen de wanden van de slagaders en kunnen leiden tot hartaandoeningen.

Stress manifesteert zich in symptomen zoals migraine, tandenknarsen, hartkloppingen, flauwvallen, vermoeidheid, slapeloosheid en verhoogde of verminderde eetlust.

5. EENZAAMHEID

Eenzaamheid kan een persoon tot tranen brengen en diepe melancholie veroorzaken. Dit verstoort de harmonie in de longen en verhindert de vrije doorstroming van bloed en zuurstof in het lichaam.

Eenzaamheid kan net zo gevaarlijk zijn als plotselinge woede-uitbarstingen. Als je alleen bent, geven je hersenen stresshormonen (zoals cortisol) af die depressie kunnen veroorzaken. En dit zal op zijn beurt zowel de bloeddruk als de slaapkwaliteit beïnvloeden.

Eenzaamheid leidt tot aandoeningen van de psyche en het hart en kan ook het immuunsysteem ondermijnen. Mensen die aan eenzaamheid lijden, hebben meer kans op een ontstekingsreactie op stress, wat het immuunsysteem verzwakt.

6. ANGST

Angst is een emotie die je zelfvertrouwen, moraal, geloof en geluk tegelijk kan ondermijnen. Angst leidt tot angst, die de nieren, de bijnieren en soms zelfs het voortplantingssysteem uitput.

In een staat van angst lijden de nieren het meest. Dit komt door de vertraging van het hersengebied dat verantwoordelijk is voor de nieren. Het resultaat kan niercomplicaties zijn, bijvoorbeeld frequent urineren.

De staat van extreme angst veroorzaakt pijn en ziekte van de bijnieren, nieren, onderrug en urinewegen. Bij kinderen manifesteert dit zich vaak als urine-incontinentie, een symptoom dat nauw verband houdt met angst en onzekerheid.

7. SCHOK

Een plotselinge schok verstoort de natuurlijke balans van het lichaam en veroorzaakt overmatige opwinding en angst. Zelfs het zenuwstelsel “glijdt”.

Shock is vooral schadelijk voor de nieren en het hart. De traumatische reactie van het lichaam komt tot uiting in de overmatige afgifte van adrenaline door de bijnieren. Het resultaat is hartkloppingen, slapeloosheid, stress en angst.

Fysieke effecten van emotionele shock zijn zwakte, bleke huid, moeite met ademhalen, versnelde hartslag, slaap- en eetstoornissen, seksuele disfunctie en chronische pijn.

8. Ongeduld en haat

Ongeduld en haat kunnen hun tol eisen van de darm- en hartgezondheid, wat leidt tot hartkloppingen, hypertensie en pijn op de borst.

Volgens een recent onderzoek naar cellulaire veroudering hebben ongeduldige mensen meer kans op vroegtijdige biologische ouderdom dan meer ontspannen mensen.

Daarnaast is ongeduld slecht voor de lever. En de gecomprimeerde moleculen van de adem die naar buiten komen wanneer je verbaal haat uitdrukt, bevatten gifstoffen die de lever en galblaas kunnen beschadigen.

9. Jaloezie en afgunst

Afgunst, frustratie en jaloezie vallen rechtstreeks de hersenen, galblaas en lever aan.

Jaloezie veroorzaakt symptomen van stress, angst en depressie, waardoor enorme hoeveelheden adrenaline en noradrenaline in het bloed vrijkomen.

Bovendien heeft jaloezie een slecht effect op de galblaas. Overproductie van hormonen in het lichaam leidt tot stagnatie van bloed in de lever, wat een onevenwichtige galproductie in de galblaas veroorzaakt.

Als gevolg hiervan vertraagt ​​​​de eliminatie van gifstoffen, wordt de immuniteit verzwakt, treedt slapeloosheid op, stijgt de bloeddruk, neemt de hartslag toe, neemt het niveau van adrenaline en cholesterol toe en is de spijsvertering verstoord.

Jaloezie ondermijnt het sympathische zenuwstelsel, wat resulteert in een versnelde hartslag en piekbloeddruk.

10. ANGST

Angst wordt gekenmerkt door lichamelijke symptomen zoals pijn, misselijkheid, kortademigheid, onredelijke zwakte en duizeligheid.

Angst gaat vaak gepaard met gastro-intestinale stoornissen. Angst tast de maag, milt en alvleesklier aan en veroorzaakt spijsverteringsproblemen, constipatie en colitis ulcerosa (ontsteking van de dikke darm).

Angststoornissen brengen u ook in gevaar voor chronische ziekten. Wetenschappers hebben dus ontdekt dat negatieve emoties bijdragen aan de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Ze zeggen dat angst de meest voorkomende oorzaak is van hart- en vaatziekten, en zelfs woede legt niet zoveel druk op het hart.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥