21 januari 2021

 

Vijf bewoners verpleeghuis dood door onbekende griep

Vijf bewoners verpleeghuis dood door onbekende griep

In verzorgingstehuis Magnus in Schagen zijn deze week vijf bewoners overleden door een griepvirus. © Google Streetview.
Vijf bewoners van verpleeghuis Magnushof in Schagen zijn binnen week tijd overleden door een nog onbekend griepvirus, meldt het Noordhollands Dagblad.
Nog eens vijf bewoners vertonen de symptomen van het virus, meldt bestuurder Hans Groenendijk van Woonzorggroep Samen waar Magnushof onder valt. Het virus stak afgelopen donderdag de kop op op de afdeling Neskaag Zuid van Magnushof. Om welk virus het precies gaat is nog niet bekend. ,,We zijn bezig met diagnostiek.”

Hoge koorts
Bewoners die het virus krijgen, vertonen symptomen van griep, ze krijgen onder meer hoge koorts. Bestuurder Groenendijk vermoedt dat het gaat om een virus waar gezonde mensen nauwelijks last van hebben. ,,Maar voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan het net het laatste zetje zijn.” Van drie van de vijf mensen die zijn overleden was de gezondheid al erg slecht.

De verpleging heeft inmiddels alle hygiënemaatregelen genomen en de mensen die nu ziek zijn worden geïsoleerd verpleegd om zo verdere besmetting te voorkomen. Op de afdeling geldt een opnamestop. ,,Het gebeurt vaker in een verpleeghuis. Dat komt omdat het gaat om kwetsbare mensen”, aldus Groenendijk.

https://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/4260133/2016/03/09/Vijf-bewoners-verpleeghuis-dood-door-onbekende-griep.dhtml

Beetje heel erg vreemderig dit…

https://www.telegraaf.nl/gezondheid/25359508/__Virus_in_Schagen__vijf_doden__.html

“Het gaat om influenza type A”

https://www.nationaalkompas.nl/gezondheid-en-ziekte/ziekten-en-aandoeningen/ademhalingswegen/influenza/beschrijving/

Vandaar ook de naam Influenza. Van dit virus bestaan er drie types, A, B en C. Het A-type is verantwoordelijk voor de meest ernstige infecties.
Het griepvirus is bijzonder besmettelijk. Het is vaak al voldoende in contact te komen met een besmet persoon opdat de virussen kunnen doordringen in het neusslijmvlies, de luchtpijp en de bronchi en zich daar uitbreiden. Op enkele weken tijd kan een griepepidemie 5 tot 10% van de bevolking aantasten.

https://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=6894

HET GRIEPVIRUS

De officiële naam voor griep is influenza. Er zijn drie varianten te onderscheiden, namelijk influenza A, B en C. Influenza A maakt in Nederland, en in de rest van de wereld, de meeste griepgevallen. Het virus komt namelijk voor bij zowel mensen als dieren. Het type influenza B en C komt alleen voor onder mensen. Onder de types A, B en C zijn weer subtypes te onderscheiden. Deze veranderen continu en woeden vaak een bepaalde periode. Echter muteert het virus continu, waardoor het lastig is om een geschikt vaccin te ontwikkelen. Om die reden kunnen mensen dan ook nog steeds griep oplopen,

Lees ook:   VS die bacteriologische besmettingen over de hele wereld verspreiden

De griepvirussen waren H1N1 en H3N2 voor influenza type A.

Omstreeks april 2014 dook echter in Amerika een nieuw soort griepvirus op. Dit was een iets andere vorm dan het in de griepprik opgenomen influenza type H3N2. Dit wordt ook wel een antigene mismatch genoemd door de WHO. Om die reden ontstond al snel een griepepidemie in Amerika. De heersende epidemie kreeg dan ook de naam Amerikaanse griep. De kans op griep in 2015 in Nederland en België is dan ook naar verwachting groter dan in 2014.

AMERIKAANSE GRIEP NAAR NEDERLAND

De Amerikaanse griep kwam stukje bij beetje meer naar Europa. Een grote griepepidemie dreigde dan ook eind 2014. Dit heeft te maken met het toerisme van Amerika naar Nederland en omgekeerd. Er ontstond in Nederland een kleine griepepidemie, maar de kerstvakantie zorgde ervoor dat een grote epidemie in Nederland en België uitbleef. Dit had alles te maken met de vakantie van kinderen, die hierdoor niet naar school hoefde. Hierdoor werd de kans op besmetting onder kinderen kleiner.

Nu de schoolperiode weer is begonnen en kinderen weer massaal naar school gaan….
https://www.symptomengriep.com/grotere-kans-op-griep-2015-door-amerikaanse-griep/

De Amerikaanse griep heerst nog steeds… soms in lichtere mate maar het is wel datzelfde virus!
Vaak heb je dit virus al gehad, maar zo niet en je bent oud en verzwakt..dan is het niet best

Gerelateerde berichten