web analytics
...

Vrijwilliger van AstraZeneca-vaccin ontwikkelde spinale ontsteking en ‘zeldzame neurologische aandoening’ na twee doses – rapport

Hoewel in het rapport staat dat de vrouw, die niet bij naam is genoemd, geen bijwerking had na haar eerste dosis begin juni, begon ze ongeveer twee weken na haar tweede prik in augustus neurologische symptomen te krijgen. Tijdens het joggen op 2 september ‘had de vrijwilligster ‘, problemen met lopen, zwakte in haar armen, verminderde motorische controle over haar handen, hoofdpijn en een verminderd gevoel in haar romp. Ze werd op 5 september in het ziekenhuis opgenomen en kort daarna werd de diagnose “bevestigde transversale myelitis” gesteld .

AstraZeneca verwierp persberichten eerder deze maand waarin werd gesuggereerd dat de toestand van de vrouw was “bevestigd”, maar het eigen interne rapport van het bedrijf – bekend als een “Suspected or Unexpected Serious Adverse Reaction report” of SUSAR – beschrijft de diagnose bij twee gelegenheden als “bevestigd” . Het ‘casusverhaal’ dat in het interne rapport wordt verteld, merkt op dat de Britse vrijwilliger een neuroloog had gezien en geen eerdere neurologische aandoeningen had, maar zei dat er ‘beperkte informatie was over de relevante medische geschiedenis van de patiënt’. Minder dan een week na het ontwikkelen van symptomen begon de vrouw echter snel te herstellen.

“Haar symptomen verdwijnen vrij snel, aangezien haar ziekte pas vier dagen geleden begon” , merkt het rapport op, en voegt eraan toe: “Haar symptomen verbeterden. Haar kracht en behendigheid in haar handen werden steeds beter. ”

Tot op heden hebben geen andere proefpersonen vergelijkbare bijwerkingen ondervonden.

Het vaccin van AstraZeneca, genaamd AZD1222, is vorige maand in fase 3 van klinische onderzoeken gekomen en gebruikt een adenovirus dat een gen deelt met het specifieke coronavirus achter de huidige uitbraak. Volgens de Universiteit van Oxford, waar de Engelse tak van de proeven speerpunten, hebben ongeveer 18.000 vrijwilligers over de hele wereld de inoculation.In ontving eerder uitgebrachte “ deelnemer informatieblad ”, het bedrijf erkend dat een vrijwilliger had “ontwikkeld onverklaarbare neurologische symptomen”, nochtans Ondanks het feit dat de proef wereldwijd na het incident werd onderbroken, zei AstraZeneca dat de reactie “onwaarschijnlijk werd geacht in verband te staan ​​met het vaccin of dat er onvoldoende bewijs was om met zekerheid te zeggen dat de ziekten al dan niet verband hielden met het vaccin.” Het bedrijf heeft sindsdien de proeven in het VK en Brazilië hervat, maar ze blijven in de VS opgeschort totdat de gezondheidsautoriteiten hebben vastgesteld dat het veilig is om door te gaan, aldus Moncef Slaoui, hoofdadviseur van het Covid-19-vaccin van de Amerikaanse regering.

Lees ook:   De Oranjes en hun belastingdeals

 

Bron
Je zou maar proefkonijn durven zijn… best knap wel!
Maar geen aanrader. En dat vaccin moet echt langere tijd getest worden.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button