web analytics
11:11 Dubbele getallen
Wijsheid

Aan de vrouw die haar lichaam haat:

e36fde9f64ee85b1aa2f9f2d8c52d12c AnGel-WinGs.nl

Aan de vrouw die haar lichaam haat:

 

Stop met jezelf te bekritiseren vanwege het lichaamsbeeld dat je in de spiegel ziet. Je bent mooi en het is tijd om te leren van je lichaam te houden.

Het is hartverscheurend om je verhaal te horen en je innerlijke wereld te delen. Terwijl ik zit en luister naar de pijnlijke dingen die je hebt meegemaakt en de pijnlijke manier waarop je over jezelf praat, zou ik willen dat ik je wakker kon maken.

Als je jezelf in al je glorie zou kunnen zien, zou je weten dat je lichaamsbeeld vervormd is.

Leren dat het niet oké is om van je lichaam te houden, is jong begonnen
Je bent van jongs af aan geconditioneerd om een ​​bepaalde mening te hebben over wat acceptabel is voor een vrouw en hoe je eruit moet zien. Je speelde met de onevenredige barbiepop en bladerde door de digitaal gewijzigde, sterk overgemaakte tijdschriftomslagen.

Het leerde je dat je niet goed genoeg bent zoals je bent.

Maar daar begon het niet. Andere mensen hebben die boodschap versterkt dat je niet van je lichaam moet houden. Dat het te groot is voor een badpak, tenzij je dat crashdieet doet. Sommigen hebben het direct gezegd; anderen hebben je dit in actie geleerd.

Het begon thuis. Op school ging het verder. Niemand leek het zelfs maar te beseffen.
Je hebt misschien de voor de hand liggende teleurstellingen van familie gehoord. Het “meisje, je bent wat aangekomen, nietwaar?” of iemand hoorde lachen om je nichtje omdat haar benen “trilden” als ze liep.

Je leerde het in de herinnering dat je moest werken voor dat “zomerlichaam”. Ik haat het dat je daar iets van hebt gehoord.

En ik haat het dat het probleem nog dieper gaat.

Je zag het toen je moeder voor de spiegel stond en kreunde bij het beeld dat haar aanstaarde. Of de vreselijke dingen die ze zei over haar eigen lichaam terwijl ze zich klaarmaakte om je naar het zwembad te brengen. Ze hield ook niet van haar lichaam.

Lees ook eens:  Ik haat sneeuw maar ok!

Je hoorde het van je vrienden die lachten over de grotere vrouw die korte broeken droeg die “te kort waren voor iemand die zo dik was”.

Je dacht dat die ervaringen niet erg waren, maar je was als een spons die de les in zich opnam dat om acceptabel te zijn, je er zo niet uit kunt zien. Er uitzien als een echte vrouw betekent dat je een mislukkeling bent.

Je hebt geleerd dat dik beschamend is en dun mooi. Vet is waardeloos en dun is het enige dat telt. Dat je alleen van je lichaam kunt houden als het onder een bepaalde maat valt.l

En nu leer je onbedoeld je eigen dochters dezelfde boodschap
Het breekt mijn hart om je pijn te horen en om te weten dat terwijl je in de spiegel staat, je ogen afwendt en foto’s vermijdt, je dochter nu op dezelfde manier kijkt als jij ooit deed.

Mensen hebben de verheerlijking van mager gerechtvaardigd door te doen alsof het allemaal om gezondheid gaat. Doen alsof het niet oké is om van je lichaam te houden als je groter bent dan ‘aanvaardbaar’. Ze zeggen dat het niet acceptabel is omdat het ongezond is.

Maar een deel van jullie merkte op dat wat als een “aanvaardbaar lichaamsbeeld” wordt beschouwd, anorexia is. En je merkte dat als het echt om gezondheid ging, mensen daar om zouden geven. Nee, het gaat niet om gezondheid. Het gaat over mager.

En je hebt geleerd dat je niet van je lichaam kunt houden, tenzij je mager bent. Dat een positief lichaamsbeeld voor de gemiddelde vrouw ‘ongezond’ en ‘zielig’ is.

Lees ook eens:  Wijs

Houd toch van je lichaam
Ik heb een bericht voor je. Een waarvan ik bid dat hij zal bezinken, je hoop zal geven, je kracht zal geven en je zal versterken in je strijd om je lichaam te vieren en lief te hebben. Ik hoop dat het je kracht geeft om je kinderen een ander verhaal te leren over de waarde van hun eigen lichaam.

De norm voor welk lichaamstype ‘aanvaardbaar’ is, zal tijdens je leven nog honderd keer van smaak veranderen. De druk zal altijd op je worden uitgeoefend om ‘op te meten’. Het is aan jou om er tegen te vechten.

En hoewel dat niet goed is, is het de huidige realiteit. We kunnen fundamentele veranderingen in onze cultuur aanbrengen, maar dat kost tijd, en je verdient het om nu van je lichaam te houden.

Je bent allebei je eigen mooie persoon en ook net als iedereen.

Je bent mooi op je eigen manier en de worstelingen die je hebt met het liefhebben van je lichaam maken deel uit van onze gemeenschappelijke menselijkheid.

En leer je dochter ook van haar lichaam te houden
De meesten van ons voldoen niet aan die “standaard van schoonheid”, ongeacht welk lichaamsbeeld momenteel in de mode is. In feite dragen de meesten van ons “normale vrouwen” maat 14 of hoger. We zitten in hetzelfde schuitje.

Het wordt tijd dat je stopt met deze belachelijke ideeën te geloven dat het getal op de schaal op de een of andere manier je waarde meet. U kunt normen loslaten die u niet dienen – die niet gezond voor u zijn. En door dat te doen, kunt u uw dochters leren hetzelfde te doen.

Je gewicht verandert op de een of andere manier niets aan je schoonheid. Dat getal op de schaal is volledig irrelevant voor je waarde als persoon en je waarde in deze wereld.

Lees ook eens:  I trusted you...

Het is tijd om te stoppen het te behandelen alsof het de belangrijkste maatstaf is voor wie je bent.

Je bent mooi zoals je bent.

En waardig zoals je bent.

Je bent slim, aardig, grappig, zorgzaam, capabel, aardig, charmant, ronduit kick ass … net zoals je bent.

Ik hoop dat je leert jezelf te accepteren zonder respect voor je ‘nummers’. Terwijl je dat doet, leert je dochter dat ze zichzelf ook kan accepteren. Ze leert dat ze het waard is, ongeacht of haar lichaam voldoet aan de ‘standaard van schoonheid’ van deze week.

Leer haar door uw voorbeeld. Laat haar zien dat je van je lichaam houdt, het goed verzorgt en behandelt.

Laat haar niet zien dat het goed is om je lichaam uit te hongeren.

Leer haar dat haar lichaam sterk, capabel en acceptabel is, net als dat van jou.

Het werk is hard, maar het is de moeite waard om te doen
Wat een bijzonder cadeau om jezelf te geven. Wat een levens veranderend cadeau om aan je dochter te geven. Als ze volwassen is, zal het misschien niet zo beschamend zijn om zichzelf in de spiegel te bekijken of op de foto te gaan.

Ik weet dat het verschuiven van je overtuigingen over je lichaam hard werken is, maar het moet gebeuren. Het is tijd om de schoonheidsnormen die je worden opgelegd te verknoeien en voor jezelf te beslissen dat je mooi bent.

Het is tijd om van je lichaam te houden. Je verdient je eigen acceptatie.

Ondertekend,

Uw medevrouw

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥