web analytics
...

Anunnaki wie waren de Igigi

Als je de oude astronauten hebt bestudeerd, zijn er waarschijnlijk een aantal termen waarmee je bekend bent geworden: Anunnaki, Nephilim, reptielen . Maar een woord waar je misschien niet zo bekend mee bent, is “Igigi” (soms ook gespeld als “Igigu”). Deze term komt niet veel voor in de Sumerische en Babylonische taal, maar waar het wel gebeurt, heeft het fascinerende implicaties.Link: "The ancient Akkadians, Assyrians, Chinese, and Phoenicians had known Anu to be the king of the Anunnaki. In Babylonian hymns and incantations, the Igigi [GREYS?] and [dark] Anunnaki [REPTOIDS?] play a very prominent part, in which Anu [REPTOID/SATAN/Santa?] is represented as the father of both groups." [DEMANDING X=SACRIFICE of humans from "Elite" to feed their possessing demons in exchange for demonic POWER?.. a basis for Earth SACRIFICIAL SYSTEM.. or Loosh farm?]

Wie of wat waren de Igigi?

Simpel gezegd, de Igigi lijken een lagere rang van de goden te zijn geweest. Ze waren een dienarenklasse die bestond, voordat mensen werden geschapen.

Af en toe wordt de term synoniem gebruikt met “Anunnaki”, maar dit lijkt ongepast. Overweeg de volgende passage uit de mythe van Atra-Hasis , een Akkadische scheppingsmythe en vloedverhaal:

Who Were the Igigi? - Annunaki .org

Wanneer de goden, mensachtig,

Droeg de arbeid, droeg de lading, de last van
de goden was groot,
de zware arbeid, de overmatige moeite.
De grote Anunnaku, de Zeven,
lieten de Igigu het werk doen.

 

Deze passage duidt absoluut de Igigi aan, als gescheiden van de Anunnaki, en zeker een lagere kaste van wezens.

16 - Enki living in the Abzu marshes, flowing waters gush forth from the lord over waters, Enki

Wat is de context van de bovenstaande passage? De Igigi werden gedwongen een waterloop te graven. Ze werden het beu, dus kwamen ze in opstand tegen Enlil, één van de hoofd Anunnaki. Ze verbrandden hun gereedschap en omringden het landgoed van Enlil (koning David?). Wanneer de Anunnaki beseffen dat de Igigi de staking niet zullen opgeven, besluiten ze dat het tijd is voor een nieuwe oplossing voor hun arbeidsprobleem – en die oplossing is het creëren van menselijke wezens.

 

Enki, Enlil en de schepping van menselijke wezens

The Truth About the Lost Book Of Enki | Religion

Als u op dit moment niet zo bekend bent met de Mesopotamische mythologie, hebt u waarschijnlijk een paar vragen. Wie was Enlil? Waarom was al deze arbeid nodig? Waar past de mensheid in het beeld?

Lees ook:   Cayce over dna en antieke dagen!

Kort samengevat begint het Anunnaki-pantheon met Anu, de Grote Vader van de Hemel (ook ‘An’) (Nu noemen wij dat God). Anu was oorspronkelijk de oppermachtige heerser van de Mesopotamische goden. Hij had wel ouders, twee oergoden genaamd Kishar en Anshar, maar ze spelen niet in dit verhaal.

Anu’s partners waren Ki, de Aardemoeder, en Antu, de Grote Moeder van de Hemel.

tree Assyrian bas-reliefs

Tree of life

Hij had kinderen van beiden.

  • De zoon van Anu en Ki was Enlil, Lord of the Air and Earth, Guardian of the Tablet of Destinies (voor een tijdje).   Ze hadden ook een dochter, Nin-Khursag, Lady of the Mountain.
  • De zoon van Anu en Antu was Enki, Lord of the Earth and Waters, ook “Ea” genoemd.

Dit maakte Enki en Enlil halfbroers.

Nu denk je misschien dat het makkelijk is om god te zijn, maar blijkbaar kost het veel werk om de schepping te onderhouden. Dat, of goden zijn gewoon echt lui.

Hoe dan ook, de Anunnaki wilden het niet doen. Dus zadelden ze de mindere goden – de Igigi – op met al dat gedoe.

Nadat de Igigi in staking was gegaan, viel het pantheon natuurlijk in een behoorlijk verhit conflict en wanorde. In een poging om macht te krijgen, bood Enlil aan het probleem op te lossen als de goden hem op hun beurt hun hoogste heerser zouden noemen.

Op dit moment was Enki, de halfbroer van Enlil, diep in slaap (hij moet wel een zware slaper zijn geweest!). Enlil sprak met Enki’s moeder Antu, die in haar slaap met Enki kon praten. Op voorstel van Enlil vertelde ze hem het volgende:

Mesopotamia – Sumer 2 | Cradle of Civilization

 

Oh mijn zoon, sta op uit uw bed, uit uw (slaap), werk wat wijs is,

Modediensten voor de goden, mogen zij hun (brood?) Produceren.

 

Lees ook:   Vimanas vliegmachines uit een oeroud verleden!

Enki werd wakker en kreeg een briljant idee – natuurlijk in zijn hoofd geïmplanteerd door Enlil. Hij ging een nieuw slavenras creëren .

 

Door klei te verzamelen en te mengen met het bloed van de geslachte god Kingu, maakte Enki mensen.

(Natuurlijk wel anders dan dat uiteraard… 🙂 ) Ze vervingen de Igigi voor  de nieuwe slaven die voor de Anunnaki werkten.

Menselijke wezens bleken echter lawaaierige wezens en Enlil wordt ze al snel moe. Hij besloot ze allemaal te doden met de vloed van legenden – dezelfde die opduikt in de Bijbel en het epos van Gilgamesj. de zondvloed dus.

Enki was geen fan van dit idee, (Enki hield wel van de mensen die hij gemaakt had, in feite zijn ‘kinderen’) dus waarschuwde hij een man met de naam Utnapishtim (Noach dus) voor wat er ging komen en vertelde hem een ​​ark te bouwen. De vloed vernietigde al het andere leven op aarde, maar de wateren trokken zich uiteindelijk terug. Utnapishtim liet vervolgens de dieren vrij en de planeet werd opnieuw bevolkt. (Of hij had het dna opgeslagen van alle dieren en zo maakten zij weer nieuwe dieren uit dat dna)

Enlil voelde zich later ofwel schuldig of hij bewonderde Utnapishtim, omdat hij hem en zijn vrouw later onsterfelijk maakte.

Dus nu weet je de context van het verhaal van de schepping van de mensheid – en hoe en waar de Igigi erin passen. Zoals u kunt zien, was hun rol (althans op papier — eh, klei) gering. U kunt meer lezen over Enki, Enlil, de schepping van de mens, en de vloed te lezen hier .

 

Was Marduk een van de Igigi?

Dus je volgende grote vraag is waarschijnlijk: “Maar wat waren de namen van de Igigi?”

Helaas is het moeilijk om hier veel beslissende antwoorden op te geven, maar Marduk was vrijwel zeker een van de Igigi.

Marduk was de beschermgod van Babylon. Marduk was de zoon van Enki (zijn moeder was Damkina). Hij staat bekend als ‘The Avenger’. Zoals Babylon aan de macht kwam in de historische wereld, zo steeg Marduk naar bekendheid onder de goden.

De belangrijkste betekenis van Marduk ligt in de opkomst van macht.

Hier is de korte versie van het verhaal:

Bovenaan de stamboom van Anunnaki hadden Tiamat, de drakenmoeder en Apsu, haar partner, ruzie over de jonge goden die ze hadden gecreëerd, wat leidde tot de moord op Tiamat bij Apsu. Jaren later leidde haar bitterheid ertoe haar schuldgevoelens en woede over zijn dood over de jonge goden weg te nemen.

Tiamat creëerde 11 monsters om oorlog te voeren tegen de jonge goden. Marduk sloot, net als Enlil, een deal met de goden om hem tot de hoogste leiderstatus te verheffen als hij het probleem kan oplossen en de orde kan herstellen.

Hij was in staat om Tiamat te doden in één-op-één gevechten, evenals de koning, Kingu. Je zult je herinneren dat het Kingu’s bloed was dat Enki vervolgens gebruikte om mensen te creëren.

 

Kingu had de Tablet of Destinies, die Marduk absolute autoriteit verleende toen hij ze greep.

Nu is er enige verwarring onder gelovigen in de oude astronautenhypothese of Marduk een buitenaardse leider of van een planeet was. Dus of hij wel of niet bij de Igigi was in de buitenaardse versie van het verhaal, is discutabel.

Het hangt ervan af of hij een persoon was of niet. Lees meer over Marduk hier .

Het historische bewijs dat Marduk mogelijk tot de Igigi behoorde, komt uit de Code van Hammurabi. Deze beroemde wetcode vermeldt dat Marduk door de Anunnaki is opgeheven uit de gelederen van de Igigi.

Je bent nu bekend genoeg met het verhaal van Marduk om te weten dat hij inderdaad verheven was – dus is het logisch dat hij misschien tot die mindere goden behoorde voordat hij zijn verheven hoogste status bereikte.

Andere goden die wetenschappers hebben geïdentificeerd als mogelijk Igigi (of zowel Igigi als Anunnaki) zijn Ištar, Asarluhi, Naramṣit, Ninurta, Nuska en Šamaš.

Wat het kan betekenen om zowel Igigi als Anunnaki te zijn, is niet zo duidelijk. Maar misschien verwijst Anunnaki naar een soort, en Igigi verwijst gewoon naar een kaste binnen die soort. Zeg dus dat Ištar beide was. Volgens de buitenaardse theorie kan dit betekenen dat ze zowel lid was van het godenras (een Anunnaki) als een dienende kaste binnen dat ras (een Igigi).

In oude teksten lijken er weinig verwijzingen naar de Igigi te zijn, dus het is moeilijk om ze te onderzoeken.  Deze pagina aan de Universiteit van Pennsylvania bevat een aantal behoorlijk grondige verwijzingen. Als je het doorleest, kun je op zijn minst een paar bronnen ontdekken om in je eigen studies te bekijken.

De Igigi zijn een van de grote Anunnaki-mysteries

 

Te oordelen naar het ontbreken van Igigi-verwijzingen in oude teksten, moet de mensheid weinig of geen direct contact hebben gehad met de vorige dienende kaste. De Igigi is misschien een klasse van Anunnaki geweest, maar wie ze ook waren, wat ze ook waren, ze verdwenen in het houtwerk nadat mensen waren geschapen.

Zijn ze teruggekeerd naar Nibiru? Stegen ze gewoon op naar dezelfde klasse als hun collega Anunnaki nu een slavenras was gecreëerd om hun eerdere rol te vervullen? Waarom weten we niet meer over hen? Werd de kennis van de Igigi met opzet door de Anunnaki verborgen? Zo ja, waarom?

Misschien is het enige dat we zeker over de Igigi kunnen zeggen, afgezien van het feit dat ze dienaren van de goden waren, dit: ze roepen meer vragen op dan we momenteel kunnen beantwoorden. Misschien zal de waarheid worden onthuld wanneer de Anunnaki terugkeren.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button