web analytics

Igigi – De oude astronauten die in opstand kwamen tegen de Anunnaki

Voordat mensen werden gemaakt, werden de Igigi door de oude Anunnaki gebruikt als hun belangrijkste beroepsbevolking. Er wordt gezegd dat de Igigi – ”zij die zich omdraaien en zien” – de oude astronautengoden waren van de jongere generatie…

De oude Anunnaki zouden de mensheid hebben gecreëerd door de vroege mensen genetisch te modificeren om ze als arbeidskrachten te gebruiken. Maar voordat de mens werd geschapen, werden de Igigi door de oude Anunnaki gebruikt als hun belangrijkste beroepsbevolking. Er wordt gezegd dat de Igigi – zij die zich omdraaien en zien – de oude astronautengoden van de jongere generatie waren, de dienaren van de machtige Anunnaki. Ze waren half mens half dier – die naar de aarde kwamen om goud te delven.

De terminologie die wordt gebruikt om de goden te beschrijven is buitengewoon ingewikkeld en behoeft nog veel onderzoek. Onderzoekers geloven dat de term Igigi van Semitische oorsprong is en de groep goden in het Mesopotamische pantheon aangeeft. Het is nog steeds onduidelijk welke oude goden tot de Igigi behoorden, maar veel geleerden suggereren dat Marduk, de beschermgod van de stad Babylon, een van de Igigi was.

f5e9123fce5006a7b36f04cdc278ac29 via Angel-Wings

Marduk – de beschermgod van Babylon

Reguliere geleerden gebruiken de term Igigi om te verwijzen naar de mythologische Sumerische goden. Volgens reguliere geleerden waren de Igigi de jongere dienaren van de Anunnaki, die een opstand begonnen tegen hun meesters en de dictatuur van Enlil. Uiteindelijk vervingen de Anunnaki de Igigi door mensen.

In de mythe van Atrahasis – het Babylonische verhaal van de zondvloed en een voorloper van het verhaal van de zondvloed in de  Gilgameš Ep  – wordt het Sumerische paradijs beschreven als een tuin waar lagere goden (de Igigi) door hun meesters aan het werk werden gezet om een ​​waterloop te graven, de Anunnaki.

Lees ook:   50 % Zweden sterft alleen

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button