web analytics
11:11 Dubbele getallen

Wie waren de Igigi

WIE WAREN DE IGIGI?

Relief with prisoners Nubians controlled by Egyptian soldiers, XVIII dynasty, reign of Tutankhamun (1333 - 1323 BC), Limestone. Height: 62,5cm, width: 85cm. Collection Palagi, already Nizzoli.

Als je de oude astronauten hebt bestudeerd, zijn er waarschijnlijk een aantal termen waarmee je bekend bent geraakt:

Anunnaki, Nephilim;

Maar een woord waar u misschien niet zo bekend mee bent, is de “Igigi” (soms ook gespeld als “Igigu”). Deze term komt niet veel voor in de Sumerische en Babylonische overlevering, maar als dat zo is, heeft het fascinerende implicaties.

De Igigi

Wie of wat was de Igigi?
Simpel gezegd, de Igigi lijken een lagere rang van goden te zijn geweest. Ze waren een dienarenklasse die al bestond, voordat menselijke wezens werden geschapen.

Af en toe wordt de term als synoniem voor ‘Anunnaki’ gebruikt, maar dit lijkt ongepast te zijn. Beschouw de volgende passage uit de mythe van Atra-Hasis , een Akkadische scheppingsmythe en vloedverhaal:

Wanneer de goden, mens achtig,

Hij droeg de arbeid, droeg de lading, de lading van
de goden, was geweldig,
het zware werk, de moeite overdreven.
De grote Anunnaku, de Zeven,
lieten de Igigu de zware taak uitvoeren.

Deze passage geeft absoluut de Igigi aan als afgescheiden van de Anunnaki, en zeker een lagere kaste van wezens.
Igigi waren dat bv de latere Indianen? Het is een ras dat zich ook op aarde bevond ooit…

Wat is de context van bovenstaande passage? De Igigi werden gedwongen een watergang te graven. Ze waren het beu, dus kwamen ze in opstand tegen Enlil, een van de hoofd Anunnaki. Ze verbrandden hun gereedschap en omringden het landgoed van Enlil. Wanneer de Anunnaki beseffen dat de Igigi de staking niet zullen opgeven, besluiten ze dat het tijd is voor een nieuwe oplossing voor hun arbeidsprobleem – en die oplossing is het creëren van menselijke wezens.

De Igigi Goden

Compton Verney sphinx by Howard Stanbury on Flickr - One of four adorning the bridge in Warwickshire, UK

Dna vermengingen leverde vreemde wezens op, misschien waren de beelden wel realiteit.

Enki, Enlil en de schepping van menselijke wezens
Annunaki in de Bijbel

Op dit punt, als u niet al te bekend bent met de Mesopotamische mythologie, heeft u waarschijnlijk een paar vragen. Wie was Enlil? Waarom was al deze arbeid nodig? Waar past de mensheid in de afbeelding?

Kort samengevat begint het Anunnaki-pantheon met Anu, de Grote Vader van de hemel (ook “Een” The One! Jezus volgens ander artikel). Anu was oorspronkelijk de opperste heerser van de Mesopotamische goden. Hij had ouders, twee oergoden die Kishar en Anshar heetten, maar zij spelen niet mee in dit aardse verhaal.

Anu’s echtgenoten waren Ki, de Aardmoeder en Antu, de Grote Moeder van de Lucht.

Hij kreeg kinderen bij beiden.

Lees ook:   Studie vindt 5 verschillende hondentypes van 11.000 jaar geleden

Dit alles verklaart wel het verhaal uit de bijbel over Maria die een onbevlekte ontvangenis had…ivm inseminatie! DNA vermengingen, Jezus was een hybride of zijn kinderen waren dat)

De zoon van Anu en Ki was Enlil, Heer van de Lucht en Aarde, Bewaker van de Tafel der Bestemmingen (voor een tijdje). Ze hadden ook een dochter, Nin-Khoerag, Lady of the Mountain.
De zoon van Anu en Antu was Enki, Heer van de Aarde en Wateren, ook wel ‘Ea’ genoemd.
Dit maakte Enki en Enlil halfbroers. (misschien is dit nog te vertalen richting Egyptische farao’s lang geleden)

Nu zou je kunnen denken dat het gemakkelijk is om een ​​god te zijn, maar blijkbaar is het onderhouden van de schepping veel werk. Dat, of goden zijn gewoon echt lui.

Hoe dan ook, de Anunnaki wilden het niet doen. Dus zadelden ze de mindere goden – de Igigi – op met al die moeite.

la granja de san ildefonso "garden" - Segovia

Half vrouw half leeuw… is dit de beeltenis van de sfinx van oorsprong? Wie was zij? Een nazaat qua DNA van een van de oppergoden? Een dochter van, die slim was en menselijk en toch dierlijk of is het enkel symbolisch)

Nadat de Igigi in staking gingen, verviel het bekende  van nature in een behoorlijke chaos en verhit conflict en wanorde. In een poging om macht te krijgen, bood Enlil aan het probleem op te lossen, als de goden hem op zijn beurt hun oppermachtige heerser zouden noemen.

Op dit punt was Enki, de halfbroer van Enlil, diep in slaap (hij moet vast een zware slaper zijn geweest! 🙂 In slaap als in op reis in space en in slaap gebracht om te reizen?). Enlil sprak met Enki’s moeder Antu, die in haar slaap met Enki kon praten (telepathie?). Op voorstel van Enlil vertelde ze hem het volgende:

O mijn zoon, sta op uit uw bed, van uw (slaap), werk wat wijs is,

Mode-bedienden voor de Goden, mogen zij hun (brood?) Produceren.

Enki werd toen wakker en had een briljant idee – natuurlijk ingeplant in zijn hoofd door Enlil. Hij zou een nieuw ras van slaven creëren .

Anunnaki menselijke hybriden

Klei(?) (aards goed….bloed?)  verzamelend en vermengend met het bloed van de afgeslachte god Kingu, maakte Enki (ENKI engel)menselijke wezens. Ze vervingen de Igigi met de nieuwe aardse slaven die voor de Anunnaki werkten.

Mensen waren echter lawaaierige wezens, en Enlil had al snel genoeg van hen. Hij besloot om ze allemaal te doden met de vloed van legenden – hetzelfde dat te zien is in de Bijbel en het Gilgamesh-epos.

Lees ook:   Scholars Found This In The Bible, The Evidence EVERYONE Missed

Enki was geen fan van dit idee, daarom waarschuwde hij een man genaamd Utnapishtim (Noach) over wat er zou komen, en zei hem om een ​​ark te bouwen. Hij laadde het vervolgens op met paren van dieren ( Vermoedelijk dna van) en ging aan boord met zijn vrouw. De vloed vernietigde al het andere leven op aarde, en de wateren verdwenen uiteindelijk. Utnapishtim (Noach) liet toen de dieren vrij en de planeet werd herbevolkt. (hm hm zo snel..dit gaat dus over eeuwen!)

Enlil voelde zich schuldig of hij bewonderde Utnapishtim (Noach), omdat hij hem en zijn vrouw later onsterfelijk maakte. (Farao’s?)

Dus nu ken je de context van het verhaal van de schepping van de mensheid – en hoe en waar de Igigi erin passen. Zoals u kunt zien, was hun rol (althans op papier, klei) gering.

Was Marduk een van de Igigi?

Dus je volgende grote vraag is waarschijnlijk: “Maar wat waren de namen van de Igigi?”

Helaas is het moeilijk om hier met veel beslissende antwoorden te komen, maar Marduk was vrijwel zeker een van de Igigi.

2,040 B.C. stele, top panel: mixed-breed giant King Ur-Nammu stands before giant alien god Nannar; middle panel: Ningal, Ur-Nammu, & Ninsun / Ninsun, Ur-Nammu, & Nannar; bottom panels: giant god, very large king, & much smaller earthling workers doing their assigned tasks benefiting the gods

Marduk was de beschermgod van Babylon. Marduk was de zoon van Enki (zijn moeder was Damkina). Hij staat bekend als “The Avenger.” Terwijl Babylon in de historische wereld aan de macht kwam, steeg Marduk naar de voorgrond onder de goden.

De belangrijkste betekenis van Marduk ligt in die opkomst aan de macht.

Hier is de korte versie van het verhaal:

Op de top van de stamboom van de Anunnaki, hadden Tiamat, de Drakenmoeder en Apsu, haar gemalin, ruzie over de jonge g(J?)oden die ze hadden gecreëerd, wat leidde tot de moord op Apsu door Tiamat. Jaren later leidde haar bitterheid haar ertoe om haar schuld en boosheid uit te spreken over zijn dood op de jonge goden.

Tiamat creëerde 11 monsters om oorlog te voeren tegen de jonge goden. Marduk, zoals Enlil, sloot een deal met de goden om hem tot de hoogste leiderstatus te verheffen als hij het probleem kon oplossen en de orde kon herstellen.

Hij was in staat om Tiamat te doden in een-op-een-gevechten, evenals haar generaal, Kingu. Je zult je herinneren dat het Kingu’s bloed was dat Enki toen gebruikte om mensen te creëren.

Marduk versus Tiamet

Kingu had de Tafel der Bestemmingen, die Mardoek absolute autoriteit verleende toen hij ze greep.

Welnu, er is enige verwarring onder gelovigen in de oude astronautenhypothese over de vraag of Marduk een buitenaardse leider of een planeet was. Dus of hij wel of niet een van de Igigi was in de buitenaardse versie van het verhaal is discutabel.

Lees ook:   Corrupte wereldleiders zitten op "buitenaardse technologie"

Het hangt ervan af of hij een persoon was of niet.

Het historische bewijs dat Marduk mogelijk een van de Igigi is geweest, is afkomstig van de Code of Hammurabi. Deze beroemde wetcode vermeldt dat Marduk door de Anunnaki uit de gelederen van de Igigi werd verheven.

Je bent nu vertrouwd genoeg met het verhaal van Marduk om te weten dat hij inderdaad verheven was – dus is het logisch dat hij misschien een van die lagere of kleinere goden was voordat hij zijn verheven status bereikte.

Andere goden die door wetenschappers zijn geïdentificeerd als mogelijk Igigi (of beide Igigi en Anunnaki) zijn Ištar, Asarluhi, Naramṣit, Ninurta, Nuska en Šamaš.

Wat het zou kunnen betekenen om zowel Igigi als Anunnaki te zijn, is niet helemaal duidelijk. Maar misschien verwijst Anunnaki naar een soort, (ras?) en Igigi verwijst eenvoudig naar een kaste binnen die soort. Dus zeg dat Ištar beide was. Gaand door de buitenaardse theorie, zou dit kunnen betekenen dat zij zowel lid was van het ras (een Anunnaki) als een dienende kaste binnen dat ras (een Igigi).

Er lijken in oude teksten maar heel weinig verwijzingen naar de Igigi te zijn, dus het is moeilijk om ze te onderzoeken.

De Igigi zijn een van de grote anunnaki-mysteriën

Te oordelen naar het ontbreken van Igigi-referenties in oude teksten, moet de mensheid weinig of geen direct contact hebben gehad met de vorige dienarenkaste. De Igigi waren al dan niet een klasse van Anunnaki, maar wie ze ook waren, wat ze dan ook waren, ze vervaagden in het houtwerk nadat mensen waren gemaakt. Dit was na hun opstand waarbij velen vernietigd waren….gestorven dus…

Zijn ze naar Nibiru teruggekeerd? Gingen ze gewoon naar dezelfde klasse terug als hun mede-Anunnaki, nu er een slavenras was geschapen om hun eerdere rol te vervullen? Waarom weten we niet meer over hen? Werd de kennis van de Igigi met opzet verborgen door de Anunnaki? Zo ja, waarom?

Misschien is het enige dat we zeker over de Igigi kunnen zeggen, afgezien van het feit dat ze dienaren van de goden waren, dit: ze roepen meer vragen op dan we op dit moment kunnen beantwoorden. Misschien zal de waarheid worden onthuld wanneer de Anunnaki terugkeren.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button