web analytics

NASA’s nieuwe kijk op het oppervlak van Venus vanuit de ruimte

NASA’s Parker Solar Probe heeft zijn eerste zichtbare lichtbeelden van het oppervlak van Venus vanuit de ruimte gemaakt. Gesmoord in dikke wolken, is het oppervlak van Venus meestal aan het zicht onttrokken. Maar in twee recente rondvluchten van de planeet, gebruikte Parker zijn Wide-Field Imager, of WISPR, om de hele nachtzijde af te beelden in golflengten van het zichtbare spectrum – het soort licht dat het menselijk oog kan zien – en zich uitstrekkend tot in het nabij-infrarood . De beelden, gecombineerd tot een video, onthullen een vage gloed van het oppervlak die onderscheidende kenmerken vertoont, zoals continentale gebieden, vlaktes en plateaus. Rondom de planeet is ook een lichtgevende halo van zuurstof in de atmosfeer te zien.

Lees ook:   Hoe ziet de wereld eruit na een atoomoorlog?

Gerelateerde artikelen

Back to top button