web analytics
...

Wie waren de IGigi- Anunnaki

WIE OF WAT WAREN DE IGIGI?

Simpel gezegd, de Igigi lijken een lagere rang van goden te zijn geweest. Ze waren een dienende klasse die bestond voordat de mens werd geschapen.

Af en toe wordt de term synoniem gebruikt met ‘Anunnaki’, maar dit lijkt ongepast. Beschouw de volgende passage uit de mythe van Atra-Hasis , een Akkadische scheppingsmythe en een zondvloedverhaal:

Toen de goden, mensachtig,

Verdroeg de arbeid, droeg de last,
De last van de goden was groot,
De zware arbeid, de moeite buitensporig.
De grote Anunnaku, de Zeven,
lieten de Igigu het zwoegen op zich nemen.

Deze passage geeft absoluut de Igigi aan als gescheiden van de Anunnaki, en zeker als een lagere kaste van wezens.

Wat is de context van bovenstaande passage? De Igigi werden gedwongen een waterloop te graven. Ze werden het beu, dus kwamen ze in opstand tegen Enlil, een van de belangrijkste Anunnaki. Ze verbrandden hun gereedschap en omsingelden het landgoed van Enlil. Wanneer de Anunnaki beseffen dat de Igigi de staking niet zullen opgeven, besluiten ze dat het tijd is voor een nieuwe oplossing voor hun arbeidsprobleem – en die oplossing is de schepping van mensen.

8c24b2d5d5f3c19e8244408766687709 via Angel-Wings

De Igigi-goden

ENKI, ENLIL EN DE SCHEPPING VAN MENSEN

Annunaki in de Bijbel

Als je op dit moment niet zo bekend bent met de Mesopotamische mythologie, heb je waarschijnlijk een paar vragen. Wie was Enlil? Waarom was al deze arbeid nodig? Waar past de mensheid in het plaatje?

Om het kort samen te vatten, het Anunnaki-pantheon begint met Anu, de Grote Vader van de Hemel (ook “An”). Anu was oorspronkelijk de opperste heerser van de Mesopotamische goden. Hij had wel ouders, twee oergoden genaamd Kishar en Anshar, maar die spelen geen rol in dit verhaal.

Anu’s metgezellen waren Ki, de Aardmoeder, en Antu, de Grote Moeder van de Hemel.

Van beiden kreeg hij kinderen.

Anu en Ki’s zoon was Enlil, Lord of the Air and Earth, Guardian of the Tablet of Destinies (voor een tijdje). Ze hadden ook een dochter, Nin-khursag, Vrouwe van de Berg.
De zoon van Anu en Antu was Enki, heer van de aarde en de wateren, ook wel “Ea” genoemd.
Dit maakte Enki en Enlil halfbroers.

Nu denk je misschien dat het gemakkelijk is om een ​​god te zijn, maar blijkbaar kost het in stand houden van de schepping veel werk. Dat of goden zijn gewoon erg lui.

Hoe dan ook, de Anunnaki wilden het niet doen. Dus zadelden ze de mindere goden – de Igigi – op met al dat gezwoeg.

Nadat de Igigi in staking gingen, verviel het pantheon natuurlijk in een behoorlijk verhit conflict en wanorde. In een poging om aan de macht te komen, bood Enlil aan om het probleem op te lossen als de goden hem op hun beurt hun opperste heerser zouden noemen.

Op dit punt sliep Enki, de halfbroer van Enlil, diep in slaap (hij moet een behoorlijk zware slaper zijn geweest!). Enlil sprak met Enki’s moeder Antu, die in zijn slaap met Enki kon praten. Op aanraden van Enlil vertelde ze hem het volgende:

Oh mijn zoon, sta op uit je bed, uit je (slaap), werk wat wijs is,

Modedienaren voor de Goden, mogen ze hun (brood?) produceren.

fbda256b16eb098743444b696ddfae55 via Angel-Wings

Enki werd toen wakker en had een briljant idee – natuurlijk door Enlil in zijn hoofd geïmplanteerd. Hij zou een nieuw slavenras creëren .

Anunnaki menselijke hybriden
Door klei te verzamelen en te mengen met het bloed van de geslachte god Kingu, maakte Enki mensen. Ze vervingen de Igigi als de nieuwe slaven die voor de Anunnaki werkten.

Mensen zijn echter luidruchtige wezens en Enlil werd ze al snel beu. Hij besloot ze allemaal te doden met de stroom van legendes – dezelfde die in de Bijbel en het Gilgamesj-epos te zien is.

Enki was geen fan van dit idee, dus waarschuwde hij een man genaamd Utnapishtim voor wat er zou komen, en vertelde hem een ​​ark te bouwen. Hij laadde het vervolgens op met parende paren dieren en ging aan boord met zijn vrouw. De zondvloed vernietigde al het andere leven op aarde, maar het water trok zich uiteindelijk terug. Utnapishtim liet vervolgens de dieren vrij en de planeet werd opnieuw bevolkt.

Lees ook:   Sumerische kleitabletten en de geschiedenis van de wereld!

Enlil voelde zich schuldig of hij bewonderde Utnapishtim, omdat hij hem en zijn vrouw later onsterfelijk maakte.

Dus nu ken je de context van het verhaal van de schepping van de mensheid – en hoe en waar de Igigi erin passen. Zoals je kunt zien, was hun rol (althans op papier – eh, klei) klein. U kunt meer lezen over Enki, Enlil, de schepping van de mens, en de vloed te lezen hier .

WAS MARDUK EEN VAN DE IGIGI?
Marduk
Marduk
Dus je volgende grote vraag is waarschijnlijk: “Maar wat waren de namen van de Igigi?”

Helaas is het moeilijk om hier met veel beslissende antwoorden te komen, maar Marduk was vrijwel zeker een van de Igigi.

Marduk was de beschermgod van Babylon. Marduk was de zoon van Enki (zijn moeder was Damkina). Hij staat bekend als ‘The Avenger’. Zoals Babylon aan de macht kwam in de historische wereld, zo kwam Marduk op de voorgrond onder de goden.

De belangrijkste betekenis van Marduk ligt in die opkomst aan de macht.

Hier is de korte versie van het verhaal:

97eb0993985b1896882ef3bcb14b0ddb via Angel-Wings

Aan de top van de Anunnaki-stamboom hadden Tiamat, de Drakenmoeder en Apsu, haar gemalin, ruzie over de jonge goden die ze hadden gecreëerd, wat ertoe leidde dat Tiamat Apsu vermoordde. Jaren later bracht haar bitterheid haar ertoe om haar schuld en woede over zijn dood op de jonge goden af ​​te reageren.

Tiamat creëerde 11 monsters om oorlog te voeren tegen de jonge goden. Marduk sloot net als Enlil een deal met de goden om hem tot de hoogste leidersstatus te verheffen als hij het probleem kan oplossen en de orde kan herstellen.

Hij was in staat om Tiamat te doden in een-op-een gevechten, evenals haar generaal, Kingu. Je zult je herinneren dat het Kingu’s bloed was dat Enki toen gebruikte om mensen te creëren.

Marduk vs Tiamet

Kingu had de Tablet of Destinies, die absolute autoriteit aan Marduk verleende toen hij ze greep.

Nu is er enige verwarring onder gelovigen in de oude astronautenhypothese over de vraag of Marduk een buitenaardse leider of een planeet was. Dus of hij al dan niet tot de Igigi behoorde in de buitenaardse versie van het verhaal, is discutabel.

Het hangt ervan af of hij een persoon was of niet.

Het historische bewijs dat Marduk mogelijk een van de Igigi was, komt uit de Code van Hammurabi. Deze beroemde wetcode vermeldt dat Marduk door de Anunnaki uit de gelederen van de Igigi werd verheven.

Je bent nu bekend genoeg met het verhaal van Marduk om te weten dat hij inderdaad verheven was – dus het is logisch dat hij mogelijk een van die mindere goden was voordat hij zijn verheven hoogste status bereikte.

Andere goden die volgens geleerden mogelijk Igigi (of zowel Igigi als Anunnaki) zijn, zijn Ištar, Asarluhi, Naramṣit, Ninurta, Nuska en Šamaš.

Wat het zou kunnen betekenen om zowel Igigi als Anunnaki te zijn, is niet zo duidelijk. Maar misschien verwijst Anunnaki naar een soort, en verwijst Igigi eenvoudig naar een kaste binnen die soort. Dus zeg dat Ištar beide was. Volgens de buitenaardse theorie zou dit kunnen betekenen dat ze zowel lid was van het reptielenras (een Anunnaki) als een dienende kaste binnen dat ras (een Igigi).

Er lijken maar heel weinig verwijzingen naar de Igigi in oude teksten te zijn, dus het is moeilijk om ze te onderzoeken. Deze pagina van de Universiteit van Pennsylvania bevat enkele behoorlijk grondige referenties. Als je het doorleest, kun je op zijn minst een paar bronnen ontdekken die je in je eigen onderzoek kunt bekijken.

DE IGIGI ZIJN EEN VAN DE GROTE ANUNNAKI-MYSTERIES

e088f07aab34d9496d63ef4347afea2b via Angel-Wings
Igigi Anunnaki
Te oordelen naar het ontbreken van Igigi-verwijzingen in oude teksten, moet de mensheid weinig of geen direct contact hebben gehad met de vorige kaste van dienaren. De Igigi waren misschien wel of niet een klasse van Anunnaki, maar wie ze ook waren, wat ze ook waren – ze vervaagden in het houtwerk nadat de mens was geschapen.

Lees ook:   Het Vaticaan verwijderde deze 14 boeken uit de Bijbel in 1684. Waarom?

Zijn ze teruggekeerd naar Nibiru? Zijn ze gewoon opgeklommen naar dezelfde klasse als hun mede-Anunnaki nu er een slavenras was gecreëerd om hun eerdere rol te vervullen? Waarom weten we niet meer over hen? Werd kennis van de Igigi met opzet verborgen door de Anunnaki? Zo ja, waarom?

Misschien is het enige dat we met zekerheid over de Igigi kunnen zeggen, afgezien van het feit dat ze dienaren van de goden waren, dit: ze roepen meer vragen op dan we momenteel kunnen beantwoorden. Misschien wordt de waarheid onthuld wanneer de Anunnaki terugkeren.

https://www.annunaki.org/the-igigi/

-IGI.GI — ANUNNA.KI
IGIGI::
Igi betekent (oog) in zowel de Sumerische als de Akkadische taal
gi staat voor seksueel doordringen
Igigi zou kunnen worden vertaald naar (Ogen in de lucht, de kijkers, die seksueel penetreren)

ANUNNA.KI ::
anunna :: oog —>> oog .ki ->> oog .AARDE

Oog=zien

a77097c4dbc80be5f434efe43e0bcfd9 via Angel-Wings

-We hebben dus veel teksten die ons vertellen over een deel van ons oude verleden, zelfs dat de Annunaki misschien miljoenen jaren geleden naar de aarde kwamen in een eerdere poging. Het artefact van “the London Hammer” zou zeker een moderne beschaving van meer dan 1 miljoen jaar geleden ondersteunen. In ieder geval. Waar zijn de Annunaki, de Luigi gebleven? Waar is onze welwillende Enki die in de bijbel als Satan werd afgeschilderd? De God van Mozes (of slager van Sanai) zoals ik het zie, was duidelijk een galactische bedrieger die geen Annunaki of God was … maar erg goed in het opzetten van Enlil en Enki en hun families tegen elkaar om de controle over te nemen. Als Sanai er na de slager in slaagde om Moses zover te krijgen dat hij de Annunaki-ruimtehaven opblaast, de Annunaki vrijwel op aarde strandt, waar gaat de geschiedenis van Annunaki dan verder? Het lijkt erop dat van wat ik kan verzamelen dan de afstamming van Enli’s naar Rusland en noordelijke gebieden werd geduwd terwijl Enki’s afstamming naar Amerika vluchtte.

-Velen geloven dat de Igigi constant in een baan rond onze planeet bleef op gigantische platforms die erts verwerkten dat vanaf de aarde werd geleverd. Na verwerking van de mineralen werd het materiaal overgebracht naar andere schepen en uiteindelijk getransporteerd naar de thuisplaneet van de Anunnaki.

De Igigi zijn blijkbaar nooit door de mensheid ontmoet. Er wordt gezegd dat verschillende teksten ernaar verwijzen, wat suggereert dat de Igigi “te hoog voor de mensheid” waren en bijgevolg “niet met mensen bezig waren”.

-Na jaren van hard werken voor de Anunnaki, kwamen de Igigi in opstand tegen hun meesters. Er wordt gezegd dat ze hun gereedschap in brand staken en ’s nachts het grote huis van Enlil omsingelden’, waardoor de oude Anunnaki gedwongen werden een andere bron van arbeiders te zoeken.

Dit is de reden waarom de oude Anunnaki de Igigi vervingen, nadat ze de oude mensen genetisch hadden gemanipuleerd en een groter personeelsbestand hadden gecreëerd.

Veel auteurs suggereren dat het menselijke ‘slavenras’ is ontstaan ​​nadat de oude Anunnaki hun genen en die van de vroege mensen bijna 500.000 jaar geleden genetisch hadden gemodificeerd.

https://www.ancient-code.com/meet-igigi-ancient-astronauts-rebelled-anunnaki/

In de Chaldeeuwse mythologie waren de Igigi of Igigu minder belangrijke goden in de literatuur van het oude Mesopotamië. Dit woord werd gebruikt om de hoogste raad van de goden van de hemelse gebieden en hun plaats aan te duiden. De Igigi werkten voor de Anunaki, groeven sloten en droogden kanalen, en op een dag, moe, onthulden ze zichzelf.

Sitchin was degene die wees op het bestaan van de Anunnaki in het verleden. uit overvloedige archeologische vondsten blijkt dat een uitzonderlijk geavanceerde beschaving van een mysterieuze planeet kwam in ons zonnestelsel. Ze kwamen naar de aarde en vestigden zich in in de Perzische Golf een slordige 432.000 jaar geleden. Er werd beweerd dat hun enige bedoeling was om enorme hoeveelheden goud te vergaren.

Ze kruisten uiteindelijk met de Homo Erectus en creëerde een soort die bekend staat als Homo Sapiens. Homo sapiens is dus een combinatie van de Homo Erectus en buitenaardse genen.

Zoals gezegd zijn dit twee Anunnaki koningen die gevonden zijn enkele jaren geleden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!