...
Politiek-Elite

Het Pentagon kondigde zijn bereidheid aan om miljarden aardbewoners te doden

Het Pentagon kondigde zijn bereidheid aan om miljarden aardbewoners te doden

Het Amerikaanse leger sluit een nucleaire aanval op zijn tegenstanders niet uit en spreekt rechtstreeks over de onvermijdelijkheid van slachtoffers onder de burgerbevolking van Rusland en China.

In elk geval heeft generaal Joseph Dunford dit tijdens de hoorzittingen van het congres onlangs aangekondigd. Zoals de professor aan de HSE, Ph.D. in Politieke Wetenschappen Dmitry Evstafiev verklaarde, is dit het resultaat van de goedkeuring van de eigenlijke nieuwe Amerikaanse nucleaire doctrine.

Een document genaamd de US Nuclear Posture Review, dat Russische journalisten en expertcirkels de Amerikaanse nucleaire doctrine beschouwden, werd in februari 2018 gepubliceerd.

In feite is het eerder een kaderverklaring over de doelen en grensparameters van het Amerikaanse nucleaire beleid, die de “trends in de geest” weerspiegelt die in het Pentagon heersen, merkte de expert op.

Het verklaart de positie van de regering van president Trump, die klaar staat om vanuit een krachtige positie met de wereld te praten. Tegelijkertijd toonden de Verenigde Staten hun voornemen om kwesties met betrekking tot het gebruik van kernwapens opnieuw te “nationaliseren”. Toen was de Amerikaanse minister van Defensie generaal James Matis, die zich uitsprak voor onbeperkte militaire operaties.

Evstrafiev merkte op dat het document een reactie was op de successen van Rusland op dit gebied en het onvermogen om het te doen zonder normale betrekkingen met Moskou op het gebied van strategische veiligheid. Het propaganda-karakter van de US Nuclear Posture Review kan niet worden uitgesloten. Typisch probeerde de Amerikaanse regering onmiddellijk afstand te nemen van de meest radicale interpretaties van het document.

Bedenk dat het document ook de modernisering van atoombommen bevat en de versnelling van het werk om de grondcomponent van strategische nucleaire strijdkrachten te upgraden. Tegen de achtergrond van de demonstratieve terugtrekking van de VS uit het INF-Verdrag werd de verklaring van generaal Joseph Dunford, voorzitter van de gezamenlijke stafchefs op de hoorzittingen van het congres over de fundamentele toelaatbaarheid van een nucleaire oorlog, indicatief.

Evstafiev vraagt ​​welke rol nucleaire wapens kunnen spelen in het proces van voortdurende geo-economische en geopolitieke transformaties. De Russische autoriteiten zijn van mening dat het kernwapens zijn die de basis vormen voor de internationale invloed en veiligheid van Rusland (en dat zal nog lang duren).

Lees ook:   Kabinet overweegt maatregelen tegen anorexia

Maar met een dergelijke formulering van de vraag moet men er rekening mee houden dat nucleaire wapens op zijn minst een belangrijke rol spelen bij het waarborgen van de stabiliteit van de Russische staat, maar nog geen garantie zijn tegen militair-politieke en economische nederlagen. Bovendien heeft de geschiedenis aangetoond dat de ineenstorting van een staat met nucleaire capaciteiten geen tragische gevolgen heeft voor de Verenigde Staten.

In hoeverre omvatten nucleaire wapens afschrikwekkende functies die zijn verworven na de Caribische crisis? In moderne tijden worden kernwapens een belangrijk instrument om de veiligheid van partnerlanden te waarborgen en hun eigen veiligheid te waarborgen voor een land dat een dominante status claimt.

De huidige concurrentie van staten en netwerkstructuren (transnationale bedrijven, politieke en sociaal-politieke verenigingen, religieuze bewegingen) om controle over geo-economisch belangrijke gebieden maakt het mogelijk om te praten over het waarborgen van hun belangen met geweld.

En een ongekende toename van de schaal en de ernst van informatiemanipulaties die onder meer gericht zijn op het destabiliseren van de belangrijke sociale systemen van een vijandige staat, verhoogt het risico van het gebruik ervan.

Bovendien vermindert de introductie van AI-technologie de waarschijnlijkheid en de ruimte van de effectiviteit van kernwapens aanzienlijk, dus de herziening van het Amerikaanse nucleaire beleid en strategie was een kwestie van tijd. Daarom blijft zijn aanwezigheid voor Rusland voor lange tijd een garantie voor veiligheid.

En Rusland moet zijn prioriteiten heroverwegen.Een nieuw programma voor de ontwikkeling van substrategische afschrikmiddelen met een hoge mate van operationele flexibiliteit en in staat om snel over te schakelen van conventioneel naar nucleair en vice versa, moet ook in het land worden ontwikkeld.

Volgens de expert is de verdeling in lange, middellange afstandswapens en tactische kernwapens lang verouderd in verband met de ontwikkeling van technologie. In dit verband is het de plicht van Rusland om de wereldwijde strategische stabiliteit te handhaven, hetgeen uiterst noodzakelijk is voor geopolitieke transformaties die leiden tot het creëren van een multipolaire wereld. En ook hun eigen veiligheid.

Читайте больше на https://www.politonline.ru/interpretation/22894593.html

Gerelateerde artikelen

Back to top button