web analytics
11:11 Dubbele getallen

Monsanto betaalt $ 275 miljoen voor hersenschade bij kinderen

Monsanto betaalt $ 275 miljoen voor hersenschade bij kinderen 

Monsanto, nu eigendom van Bayer, is vooral bekend om zijn vlaggenschipproduct Roundup,het actieve ingrediënt waarin glyfosaat zit. Monsanto-Bayer is de beklaagde geweest in duizenden gevallen waarin werd beweerd dat Roundup de kankers van de eisers had veroorzaakt. Het meest recente vonnis in een persoonlijk letselzaak had echter betrekking op het vrijkomen van polychloorbifenylen (PCB’s) uit fluorescerende lichtballasten die door het bedrijf werden geproduceerd.  Volgens de National Ocean Service, de productie van deze chemicaliën begon in de jaren 1920 met naar schatting 1,5 miljard pond gebruikt in producten zoals televisies, koelkasten of andere elektrische apparaten tot 1977, toen Monsanto vrijwillig stopte met het gebruik ervan in de VS nadat de chemische stof was bestudeerd en de gevolgen waren begrepen. Voor die tijd werd het ook gebruikt om vuil op de weg te sproeien om stof te verminderen.

Chemisch gezien kunnen sommige PCB’s in het milieu worden afgebroken, maar de snelheid van de afbraak hangt af van de chemische samenstelling van elk product en de omstandigheden waarin het wordt aangetroffen. Meestal hebben PCB’s zonlicht of bodemmicro-organismen nodig om af te breken.
Volgens de CDC, 4het is bekend dat de chemicaliën schadelijke effecten veroorzaken. De CDC somt echter gezondheidsproblemen op, zoals acne en huiduitslag, en suggereert dat dit gastro-intestinaal ongemak, depressie, vermoeidheid of irritatie van de neus en longen kan veroorzaken.

Volgens een artikel in Environmental Health Perspectives begonnen in de jaren zestig vijf onderzoeken te verschijnen die bevestigden dat PCB’s het milieu verontreinigden en een negatief effect hadden op de menselijke gezondheid. Naast huidaandoeningen die door de CDC worden vermeld, is blootstelling ook in verband gebracht met diabetes, levertoxiciteit, kanker en tekorten in de neurologische en immuunsysteemfunctie.

Uitspraak van $ 275 miljoen tegen Monsanto – PCB-contact op school

Het verhaal van de laatste rechtszaak die is aangespannen door de ouders en kinderen van Sky Valley School in Monroe County begint met het farmaceutische bedrijf Bayer, vooral bekend vanwege het maken van Bayer-aspirine. 6 Tegenwoordig is het een van de grootste bedrijven ter wereld, met een omzet van $ 41 miljard in 2017, ondanks rechtszaken die destijds werden aangespannen wegens apparaatletsel en drugsproblemen.

In juni 2018 rondde Bayer de overname af van Monsanto, de bedenker en producent van het op glyfosaat gebaseerde herbicide Roundup. Monsanto produceerde echter niet alleen het herbicide en het genetisch gemodificeerde Roundup-ready zaad. Voordat ze begonnen met landbouwproducten, maakten ze tijdens de Tweede Wereldoorlog ook styreen, een ingrediënt in de productie van synthetisch rubber.

De recente rechtszaak was de vierde in een reeks waarin werd beweerd dat PCB’s die vrijkwamen door producten die door Monsanto werden vervaardigd en geïnstalleerd in Sky Valley School, neurologische schade veroorzaakten bij zes volwassenen en zeven kinderen. De rechtbank kende $ 275 miljoen toe voor hun blootstelling, waaronder $ 55 miljoen voor compensatie en $ 220 miljoen aan punitieve schadevergoeding. In een verklaring kondigde Bayer aan dat ze het vonnis zouden aanvechten en zei :

“We zijn het respectvol oneens met het verdeelde juryoordeel dat is bereikt in deze zaak met 13 eisers en zijn van plan om na het proces moties en beroepen in te dienen op basis van meerdere fouten en het gebrek aan bewijs tijdens het proces.”

Hoewel Bayer beweert dat er een gebrek aan bewijs was en dat er fouten waren in het proces, werden drie eerdere processen waarin dezelfde schade werd beweerd, ook tegen Monsanto gevonden voor de eisers. Volgens de Seattle Times wachten nog 10 en 16 rechtszaken voor persoonlijk letsel door dezelfde school en beweren dat blootstelling aan PCB verwondingen heeft veroorzaakt.

Lees ook:   Ouders raken kind kwijt omdat geen mrna vrij bloed mag tijdens hartoperatie
In totaal zijn er meer dan 200 studenten, docenten en ouders van het onderwijscentrum die een rechtszaak hebben aangespannen vanwege de besmetting. De eisers beweren dat PCB’s neurologische problemen, kanker, hormonale ziekten, huidletsels en andere ziekten veroorzaken.
De rechtbank kent gewoonlijk compenserende schadevergoedingen toe om de eisers te helpen betalen voor economische en niet-economische schade. De staat Washington kent vaak geen punitieve schadevergoeding toe, die tegen een verdachte kan worden geheven wanneer de acties bijzonder kwaadwillig of opzettelijk zijn.
De advocaten van de eiser voerden echter aan dat het hoofdkantoor van Monsanto in Missouri is gevestigd, en terwijl de rechtszaak in Washington was, waren de wetten van Missouri van toepassing op deze persoonlijk letselzaak. Rick Friedman, een advocaat die de aanklagers van Sky Valley vertegenwoordigt, vertelde de Seattle Times :

“PCB’s zijn een systemisch gif, wat betekent dat ze alle lichaamssystemen aanvallen. Iedereen had verschillende blootstellingen, omdat het een constant veranderende omgeving was. Ik denk dat de verschillende bedragen een afspiegeling zijn van de beoordelingen van de verschillende jury’s over hoe zwaar gewond elke persoon is.”

Kanker, hormoonontregeling en meer zijn de erfenis van Monsanto

Monsanto is verreweg het meest bekend om hun Roundup-ready zaad en het herbicide. Afgezien van de gezondheid, is er bewijs dat de onkruidverdelger lang niet zo effectief is als vroeger, vanwege de herhaalde toepassing op landbouwvelden.  Vanuit het oogpunt van de volksgezondheid is volgens peilingen echter de belangrijkste reden  waarom mensen het extra geld uitgeven aan biologisch voedsel, het vermijden van chemische bestrijdingsmiddelen zoals glyfosaat.

In 2015 werd glyfosaat door het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) geïdentificeerd als waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens, maar ondanks de afnemende effectiviteit op het land blijft het het meest gebruikte pesticide in de landbouwgeschiedenis en gegevens tonen aan dat het gebruik blijft groeien.
Er is voldoende onderzoek om aan te tonen dat glyfosaat op allerlei manieren schadelijk is voor de gezondheid. Dit onderzoek heeft ook geleid tot rechtszaken voor persoonlijk letsel tegen Monsanto, waarvan er één uiteindelijk $ 81 miljoen toekende aan een stel dat beweerde dat blootstelling aan de onkruidverdelger ervoor zorgde dat beide non-Hodgkin-lymfoom ontwikkelden. 16In juni 2022 oordeelde het 9th Circuit Court of Appeals dat de EPA-goedkeuring voor glyfosaat in 2020 onwettig was, door te zeggen: “EPA heeft onvoldoende overwogen of glyfosaat kanker veroorzaakt en heeft haar taken onttrokken onder de Endangered Species Act (ESA).” Niet snel daarna wees het Amerikaanse Hooggerechtshof een verzoekschrift af dat het bedrijf zou hebben beschermd tegen verantwoordelijkheid voor mensen bij wie kanker werd vastgesteld na blootstelling.
Dus hoewel de rechtbank de gezondheidsschade van glyfosaat erkent, “gaat de EPA door met het stempelen van de gevaarlijke beslissingen van de agrochemische industrie.”
Stijgingen in het gebruik van glyfosaat in de VS en Canada hangen goed samen met de gelijktijdige toename van de incidentie van meerdere ziekten, waaronder borstkanker, alvleesklierkanker, nierkanker, schildklierkanker, leverkanker, blaaskanker en myeloïde leukemie . Onderzoek brengt het ook in verband met leververvetting en nierziekte.

Lees ook:   Vreemde toestanden in de gezondheidszorg!

Glyfosaat vernietigt de bodemgezondheid

Glyfosaat schaadt de menselijke gezondheid via meer dan één route. Door grote groepen bodemmicro-organismen negatief te beïnvloeden en in veel gevallen te vernietigen, beschadigt het pesticide ook de voedingswaarde van onze voedselvoorziening. Volgens BioMinerals: 24

“Glyfosaat werkt door de voedingsroutes en het immuunsysteem van een plant te verlammen. Om dit te doen, blokkeert het de opname van mangaan via een kritiek pad. Als secundair effect is het ook een zeer efficiënte minerale chelator, waardoor essentiële mineralen in zowel de plant als de bodem worden vastgehouden en de voeding van de plant wordt verminderd.
Zodra de plant kreupel is, bevordert glyfosaat de groei van bodempathogenen en doodt het effectief alle pathogenen die nuttige microben remmen. De ziekteverwekkers vallen dan de verzwakte en kreupele plant aan die hem doodt.”

De opname van mangaan wordt geremd in Roundup-ready planten.  Het herbicide zorgt er ook voor dat veel voedingsstoffen niet beschikbaar zijn voor gewassen. Zelfs in lage concentraties doodt de chemische stof beschermende bodemmicro-organismen en stimuleert de verspreiding van pathogene organismen.
Een artikel uit 2021 , gepubliceerd in Frontiers in Environmental Science, besprak de resultaten van verschillende onderzoeken die aantoonden dat glyfosaat in toenemende mate wordt aangetroffen in bodemresten en waterwegen, met een indirect effect op verschuivingen in de microbiële samenstelling van de bodem.
Ze merken op dat eerder onderzoek voornamelijk kortetermijnbehandelingen heeft getest en weinig effect heeft gevonden op de algemene microbiële samenstelling bij hogere taxonomische niveaus. De versterking van pathogene bacteriën en schimmels door het herbicide is echter betrokken bij de verhoogde gevoeligheid van planten voor Rhizoctonia en Fusarium.

Lees ook:   Verkiezingen Amerika
Het herbicide is ook gekoppeld aan Clostridium- en Salmonella-infecties bij zoogdieren en vogels, en Serratia en misvormd vleugelvirus bij bijen. Ze concluderen dat er te weinig melding wordt gemaakt van langetermijneffecten en dat er nieuwe normen nodig zijn om het milieu en dus de menselijke gezondheid te beschermen.
In het licht van het toenemende bewijs dat glyfosaat de gezondheid van mens en bodem schaadt en het menselijke darmmicrobioom aantast, roepen pleitbezorgers over de hele wereld leiders op om het gebruik van glyfosaat te elimineren.
Boeren zouden echter niet zonder hoop worden gelaten, aangezien boeren van over de hele wereld hebben aangetoond dat regeneratieve landbouwtechnieken het tegenovergestelde effect hebben. Met andere woorden, deze strategieën zijn niet gevaarlijk of neutraal. In plaats daarvan zijn ze gezond voor de bodem, gewassen en vee.

Glyfosaat verhoogt het risico op COVID, hoe zit het met andere virussen?

Glyfosaat heeft ook invloed op de aanmaak van eiwitten in uw lichaam, aangezien het het aminozuur glycine vervangt. In dit interview met Stephanie Seneff legde ze uit dat de immuuncellen ook aangetast worden door glyfosaat. Hoe meer jaren je bent blootgesteld, hoe groter de kans dat je immuuncellen niet goed functioneren.
Ze wijst erop dat de comorbiditeiten die gepaard gaan met ernstige COVID-19 – obesitas, hoge bloeddruk en diabetes – ook ziekten zijn die dramatisch zijn toegenomen in de pas met het toegenomen gebruik van glyfosaat op kerngewassen.

“Dus ik denk dat het vooral over glyfosaat gaat” , zegt ze. “Als je veel glyfosaat in je weefsels hebt verzameld, zul je het niet goed doen met COVID-19, en dat komt omdat [je lichaam] probeert de mitochondriën in de immuuncellen te repareren, zodat de immuuncellen kunnen daadwerkelijk het virus opruimen. Als ze geen ATP kunnen maken, kunnen ze hun werk niet doen en floreert het virus.

Dit heeft implicaties voor toekomstige “opkomende virussen” die zijn veranderd door onderzoek naar functiewinst. De COVID-19-pandemie heeft de cruciale rol aangetoond die uw fundamentele gezondheid speelt in uw vermogen om toekomstige virale uitbraken te weerstaan.
Ik geloof dat de belangrijkste boodschap voor thuiskomst is om je dieet op te schonen en hele, verse, biologische voedingsmiddelen te eten om ervoor te zorgen dat je niet wordt blootgesteld aan glyfosaat. De trapsgewijze schade die optreedt bij ernstige COVID-19-gevallen lijkt de reactie van uw lichaam te zijn om slecht functionerende immuuncellen te redden of te repareren.

Bekijk video en bronnen en referenties hier:

https://www.naturalblaze.com/2022/11/monsanto-to-pay-275-million-for-childrens-brain-damage.html

 

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button