web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Musk kondigde de oprichting aan van een “eerlijke chatbot” TruthGPT

Bedankt dat er een Elon Musk is!

De Amerikaanse miljardair en ondernemer Elon Musk heeft plannen aangekondigd om zijn eigen “eerlijke” versie van een chatbot met kunstmatige intelligentie te lanceren, die TruthGPT gaat heten.

Zoals gepland door de miljardair, zou het platform een ​​concurrent moeten worden van de sensationele chatbot ChatGPT, met het verschil dat het alle nodige informatie zal vrijgeven en vrij zal zijn van censuur.
“Ik ga iets lanceren dat ik TruthGPT noem, of maximaal waarheidszoekende kunstmatige intelligentie die probeert de aard van het universum te begrijpen”, zei Musk in een interview met tv-presentator Tucker Carlson.
“En ik denk dat dit de beste weg naar veiligheid zou kunnen zijn, in die zin dat AI, die geeft om het begrijpen van het universum, mensen waarschijnlijk niet zal vernietigen, aangezien we een interessant onderdeel van dit universum zijn”, legde de ondernemer uit.
Hij voegde eraan toe dat bestaande chatbots worden ontwikkeld door linkse programmeurs die “leugens leren” aan gebruikers van hun platforms. De miljardair waarschuwde ook dat kunstmatige intelligentie het bestaan ​​van de mensheid als geheel “catastrofaal zou kunnen schaden” als het niet goed wordt beheerd.
“AI is gevaarlijker dan bijvoorbeeld het wanbeheer van vliegtuigontwerp of fabricage-onderhoud omdat het het potentieel heeft. Hoe onbeduidend deze waarschijnlijkheid ook mag lijken, het is niet triviaal, maar heeft het potentieel om de beschaving te vernietigen”, zei Musk.
Lees ook:   Amerika zoekt nu weer oorlog met Iran
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken