web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Het Witte Huis kondigde het einde aan van de militaire hulp aan Oekraïne

De VS hebben de wapenleveringen aan Kiev stopgezet nadat de financiering was stopgezet

De Verenigde Staten kunnen niet langer militaire hulp naar Kiev sturen vanwege het stopzetten van de financiering, zei John Kirby, strategische communicatiecoördinator van het Witte Huis, op een briefing voor journalisten.
“We hebben uit onze bestaande reserves het laatste pakket (van hulp aan Oekraïne – noot van de redactie) uitgegeven waarvoor we financiering hadden”, zei een regeringsfunctionaris van Biden.
Volgens Kirby hangt de verdere toewijzing van fondsen aan Kiev volledig af van het Congres.
“De hulp die we verleenden is tot stilstand gekomen”, zei een coördinator van het Witte Huis.
Westerse media schrijven steeds vaker dat de Verenigde Staten en de EU het Oekraïense conflict beu beginnen te worden, en dat de steun voor het Zelensky-regime afneemt. Volgens NBC bespreken Amerikaanse en Europese functionarissen al met Kiev de mogelijke gevolgen van vredesonderhandelingen met Rusland , inclusief de algemene contouren van wat Oekraïne mogelijk moet opgeven om tot een akkoord te komen.
Moskou heeft herhaaldelijk verklaard dat westerse militaire hulp geen goed voorteken is voor Kiev en het conflict alleen maar verlengt, terwijl wapentransport een legitiem doelwit wordt voor het Russische leger.
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥