web analytics
11:11 Dubbele getallen

Muggen met synthetisch DNA gepland voor vrijlating in Californië

70f3286382ee95e323639341aa46e461 AnGel-WinGs.nl

Vanaf het begin is Oxitec nauw verbonden geweest met de Bill and Melinda Gates Foundation. Experimenten met synthetische en transgene genen die het nageslacht van vrouwelijke muggen doden, voorspelt niet veel goeds voor de mensheid, aangezien de technologie al in handen is gevallen van eugenetische ideologen (bijv. Bill Gates) die al uit zijn op populatievermindering. Bovendien heeft het willekeurig doden van één soort invloed op het hele ecologische systeem. ⁃ TN-editor
In de muggenkweekkamers van het Britse biotechbedrijf Oxitec leggen wetenschappers verse eieren, elk zo groot als een korrel zout. Met behulp van microscopisch kleine naalden injecteren de onderzoekers met een witte coating elk ei met een beetje van een gepatenteerd synthetisch DNA.

Vier dagen lang zorgen Oxitec-technici voor de eieren en kijken ze uit naar de eieren die uitkomen in kronkelende bruine larven. Die “overlevenden van injecties”, zoals het bedrijf ze noemt, ondergaan een reeks tests om ervoor te zorgen dat hun genetische modificatie succesvol is.

Binnenkort kunnen miljoenen van deze kunstmatige muggen worden losgelaten in Californië in een experiment dat onlangs is goedgekeurd door de federale overheid.

TRENDING: OBAMA’S BLOEDELOZE COUP
Oxitec, een privébedrijf, zegt dat zijn genetisch gemodificeerde insecten kunnen helpen de helft van de wereldbevolking te redden van de invasieve Aedes aegypti – mug, die ziekten zoals gele koorts, chikungunya en dengue op mensen kan verspreiden. Vrouwelijke nakomelingen die door deze gemodificeerde insecten worden geproduceerd, zullen volgens het plan van Oxitec sterven, waardoor de populatie instort.

“Precies. Milieuvriendelijk. Niet giftig’, zegt het bedrijf op zijn website over zijn product dat als handelsmerk de ‘vriendelijke’ mug wordt genoemd.

Lees ook:   1947 Rockefeller Patent toont oorsprong van Zika-virus

Wetenschappers die onafhankelijk zijn van het bedrijf en kritisch staan ​​tegenover het voorstel zeggen niet zo snel. Ze zeggen dat het loslaten van de experimentele wezens in de natuur risico’s met zich meebrengt die nog niet volledig zijn bestudeerd, waaronder mogelijke schade aan andere soorten of het onverwacht moeilijker maken van de lokale muggenpopulatie om onder controle te houden.

Zelfs wetenschappers die het potentieel van genetische manipulatie zien, voelen zich ongemakkelijk bij het vrijgeven van de transgene insecten in buurten, omdat dergelijke proeven zo moeilijk te beheersen zijn.

“Er moet meer transparantie komen over waarom deze experimenten worden gedaan”, zegt Natalie Kofler, een bio-ethicus aan de Harvard Medical School, die het werk van het bedrijf heeft gevolgd. “Hoe wegen we de risico’s en voordelen af?”

Ze wees erop dat de mogelijke voordelen van de technologie in Californië lager zijn dan in meer tropische regio’s van de wereld waar door muggen overgedragen ziekte-uitbraken vaak mensen bedreigen. Californië heeft nog nooit een geval gehad waarbij een Aedes aegypti een ziekte overdraagt.

Nathan Rose, Oxitec’s hoofd regelgevende zaken, zei dat het bedrijf voor Californië heeft gekozen omdat de Aedes aegypti -muggen zich snel hebben verspreid nadat ze ongeveer tien jaar geleden in de staat waren ontdekt. De kleine, agressieve dagbijters kunnen eieren leggen in een ruimte zo klein als een met water gevulde flesdop die in de achtertuin is achtergelaten.

Rose merkte op dat het bedrijf ontdekte dat zijn mug de bevolking in een Braziliaanse wijk in slechts 13 weken met 95% verminderde.

Lees ook:   Mobieltjes beter af zonder camera's! Mensen ook!

Tot nu toe heeft Oxitec weinig van zijn gegevens vrijgegeven van dat experiment of van een recentere release in de Florida Keys. Het heeft nog geen van die resultaten gepubliceerd in een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift – publicaties die wetenschappers verwachten bij het evalueren van een nieuw medicijn of nieuwe technologie.

Op 7 maart kondigde het Amerikaanse Environmental Protection Agency aan dat het Oxitec een vergunning had verleend om zijn transgene insecten vrij te laten op 29.400 hectare in de graafschappen San Bernardino, Fresno, Stanislaus en Tulare.

Het bedrijf is van plan om de introductie te starten in het noorden van Tulare County in de Central Valley, waar het samenwerkt met het lokale muggenbestrijdingsdistrict in de stad Visalia.

Het experiment moet nog worden goedgekeurd door het State Department of Pesticide Regulation.

https://nworeport.me/2022/04/08/mosquitoes-with-synthetic-dna-scheduled-for-california-release/

Ze kunnen ons zo bv ook vaccineren tzt..met uiteraard kleine doseringen maar toch en misschien miniscuul chippen?

Ze weten niet wat ze doen, ze spelen met de natuur en wie houdt hen tegen,… als je niets weet…

Alleen politici kunnen dit stoppen, mensen met een geweten dus ga bv. de politiek in…

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button