web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Parijs komt met plan B

LINK

Interessant artikel!

Het betreft een initiatief van een groep politici, ex-politici, wetenschappers en bezorgde burgers van een voornamelijk linksige signatuur. Onder hen bevinden zich de voormalige Duitse minister van Financiën Oskar Lafontaine, europarlementariër, presidentskandidaat en mede-oprichter van Parti de Gauche Jean-Luc Mélenchon en Stefano Fassina, Italiaans parlementslid, voormalig (onder)minister van Economie en Financiën en gewezen leider van de Linkse Jeugdbeweging. Aanvankelijk zou ook de flamboyante Griekse ex-minister van Financiën Yanis Varoufakis komen, maar deze heeft afgezegd, omdat hij volgende maand met een eigen beweging wil komen om de democratische processen in Europa te verbeteren.

De kritiek richt zich niet alleen op de ondemocratische wijze waarop de Brusselse technocraten opereren. Ook de aanpak om tot economisch herstel te komen wordt bekritiseerd. De forse bezuinigingen en rigoureuze hervormingen – beter bekend als ‘austerity measures’ – zijn volgens de initiatiefnemers niet de juiste methode om tot dat economisch herstel te komen, integendeel, de programmalanden raken daardoor steeds verder van huis.

 

Lees ook:   Armoede in Nederland, nee hoor...
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥