web analytics

Did the CIA Poison an Entire French Village?

Heeft de CIA een heel Frans dorp vergiftigd? | Onderzoeksdocumentaire In augustus 1951 werden de inwoners van het pittoreske Franse dorpje Pont-Saint-Esprit plotseling gekweld door angstaanjagende hallucinaties. Mensen stelden zich voor dat leeuwen en tijgers ze zouden komen opeten. Een man sprong uit een raam en dacht dat hij een libel was. Minstens zeven mensen stierven, tientallen werden in dwangbuis naar het plaatselijke asiel gebracht en honderden werden getroffen.

Bijna onmiddellijk begonnen er wilde theorieën te circuleren om dit mysterieuze geval van massale waanzin te verklaren. Er waren claims van vergiftigd meel, besmet water en zelfs hekserij. Maar de waarheid was vreemder dan veel van de theorieën: de CIA had het lokale voedsel verrijkt met LSD als onderdeel van een mind-control-experiment op het hoogtepunt van de Koude Oorlog. In deze documentaire laten we zien hoe decennia lang de CIA heeft mensen zonder toestemming als proefkonijnen gebruikt in duizenden verschillende experimenten

Lees ook:   Tijdschema van klimaatbeheersing en ondergrondse geo-engineering!

Gerelateerde artikelen

Back to top button