web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Amerikaanse voedingsadditieven verboden in Europa: Expert zegt dat wat Amerikanen eten hen “vrijwel zeker” ziek maakt

Van baguettes tot focaccia, Europa staat bekend om zijn brood. Maar er is één ingrediënt dat opvallend ontbreekt: kaliumbromaat. Het is een vermoedelijk kankerverwekkende stof die verboden is voor menselijke consumptie in Europa, China en India, maar niet in de Verenigde Staten.In de VS wordt de chemische verbinding door sommige voedselproducenten gebruikt, meestal in de vorm van fijne kristallen of poeder, om het deeg te versterken.

“Er zijn aanwijzingen dat het giftig kan zijn voor menselijke consumenten, dat het zelfs de ontwikkeling van tumoren kan initiëren of bevorderen”, vertelde professor Erik Millstone, een expert op het gebied van voedseladditieven aan de Universiteit van Sussex in Engeland, aan CBS News. Hij zei dat Europese toezichthouders voedselveiligheid veel voorzichtiger benaderen dan hun Amerikaanse tegenhangers.

Gevraagd of met zekerheid kan worden gezegd dat verschillen in regelgeving betekenen dat mensen in de VS kanker hebben ontwikkeld die ze niet zouden hebben gekregen als ze uitsluitend in Europa hadden gegeten, zei Millstone dat dit “vrijwel zeker de conclusie was die we konden trekken. ”

Het is niet alleen kaliumbromaat. Een reeks andere chemicaliën en stoffen die in Europa verboden zijn vanwege gezondheidsredenen, zijn ook toegestaan ​​in de VS, waaronder titaandioxide (ook bekend als E171); Gebromeerde plantaardige olie (BVO) (E443); Kaliumbromaat (E924); Azodicarbonamide (E927a) en Propylparabeen (E217).

Lees ook eens:   Stephen Fry had zeventien jaar geen seks

Millstone, die bijna een halve eeuw onderzoek heeft gedaan naar voedsel- en landbouwwetenschap, zei dat de meeste Amerikanen waarschijnlijk helemaal niet wisten dat ze dagelijks werden blootgesteld aan stoffen in hun voedsel die in Europa als gevaarlijk worden beschouwd.
“Ze denken waarschijnlijk gewoon: ‘Nou, als het beschikbaar is of in de winkel ligt, is het waarschijnlijk prima’,” zei hij.
In een verklaring aan CBS News zei de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) dat alle voedseladditieven “pre-market evaluatie” vereisen en “regelgeving vereist bewijs dat elke stof veilig is op het beoogde gebruiksniveau voordat deze aan voedingsmiddelen mag worden toegevoegd. .”
“Na de goedkeuring blijven onze wetenschappers relevante nieuwe informatie bekijken om te bepalen of er veiligheidsvragen zijn en of het gebruik van een dergelijke stof niet langer veilig is”, voegde het bureau eraan toe.

Stacy McNamara komt uit de staat New York, maar woont al tien jaar in Londen. Ze zei dat het opvoeden van kinderen in het VK haar ogen had geopend voor wat er is toegestaan ​​in voedsel in de VS.
McNamara is niet van plan ooit terug naar huis te verhuizen, en ze vertelde CBS News dat voedselveiligheid “zeker” een onderdeel was van die beslissing.
In een verklaring aan CBS News zei de FDA dat kaliumbromaat bij correct gebruik wordt omgezet in een onschadelijke stof tijdens de voedselproductie.
De FDA erkende echter dat niet alle verbindingen die in een bepaald recept worden gebruikt tijdens het productieproces kunnen worden omgezet, maar dat er controlemaatregelen zijn genomen om de hoeveelheid in eindproducten te minimaliseren.

Lees ook eens:   Willem Engel - bewijs van verkiezingsfraude

Bron

Gelukkig toch nog wat…ook al wordt het hier ook steeds meer een ”easy go” qua voeding.
M.n de insectenrommel staat mij zeer tegen, en online lees ik dat het veel andere mensen ook tegenstaat,  het zou ook verboden moeten worden als voedsel, zijn ze helemaal gek geworden! Het is niet gezond voor de mens om insecten te gaan eten nml.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥