web analytics

Sumerische Tekst Onthulde 8 Intelligente Wezens Die Naar De Aarde Kwamen En 241.200 Jaar Regeerden

cc8b7e11890642d7ea8cc6f722a72a49 AnGel-WinGs.nlDe meest controversiële oude Sumerische tekst onthult de lijst van acht oude koningen die ook bekend staan ​​als goden, die uit de lucht neerdaalden en meer dan tweehonderdduizend jaar regeerden. Volgens de tekst regeerde vóór de zondvloed een groep van 8 intelligente wezens over Mesopotamië gedurende een periode van 241.200 jaar.

De Sumeriërs waren een van de oude geavanceerde beschavingen die ongeveer 7000 jaar geleden in Mesopotamië leefden tussen de rivieren de Tigris en de Eufraat, wat later Babylonië werd en nu in Irak en Syrië ligt. Er zijn veel artefacten teruggevonden op de oude site van Sumeriërs in Irak, maar het meest intrigerende was het manuscript dat de lijst van Sumerische koningen en hun regeerperiode vastlegde.

Het kleitablet van deze unieke tekst is 4000 jaar oud en werd aan het begin van de 20e eeuw gevonden door de Duits-Amerikaanse geleerde Hermann Hilprecht. Hilprecht vond minstens 18 van dergelijke spijkerschrifttabletten (ca. 2017-1794 BCE). Ze waren niet identiek, maar ze deelden de informatie waarvan wordt aangenomen dat deze afkomstig is uit een enkele bron van de Sumerische geschiedenis. Er zijn meer dan een dozijn exemplaren van de Sumerische koningslijst gevonden in Babylon, Susa en Assyrië, en de Koninklijke Bibliotheek van Nineve uit de 7e eeuw voor Christus.

De lijst samengesteld in de Sumerische taal bestaat uit de namen van talrijke generatiekoningen die het oude Mesopotamië regeerden en ook de details deelden van hun veronderstelde lengte en locatie van het koningschap. Naast de lijst bevatte de tekst ook de gebeurtenissen van de Grote Vloed, tradities, verhalen over Gilgamesj en verhalen van antediluviaanse heersers.

Lees ook:   Koperbloed rh Negatieve bloedgroepen

De Sumerische lijst voor de zondvloed: “Nadat het koningschap uit de hemel was neergedaald, was het koningschap in Eridug. In Eridug werd Alulim koning; hij regeerde 28800 jaar. Alaljar regeerde 36000 jaar. 2 koningen; zij regeerden 64800 jaar. Toen viel Eridug en het koningschap werd naar Bad-tibira gebracht.

In Bad-tibira regeerde En-men-luana 43200 jaar. En-men-gal-ana regeerde 28800 jaar. Dumuzid, de herder, regeerde 36000 jaar. 3 koningen; zij regeerden 108000 jaar. Toen viel Bad-tibira en het koningschap werd naar Larag gebracht.

In Larag regeerde En-sipad-zid-ana 28800 jaar. 1 koning; hij regeerde 28800 jaar. Toen viel Larag en het koningschap werd naar Zimbir gebracht. In Zimbir werd En-men-dur-ana koning; hij regeerde 21000 jaar. 1 koning; hij regeerde 21000 jaar. Toen viel Zimbir en het koningschap werd naar Shuruppag gebracht. In Shuruppag werd Ubara-Tutu koning; hij regeerde 18600 jaar. 1 koning; hij regeerde 18600 jaar. In totaal 5 steden 8 koningen, zij regeerden 241200 jaar. Toen sloeg de vloed over.”

Sumerische koningslijst
Anunna (van Soemerisch wat “pantheon” betekent; Akk: Anunnaki, wat “prinselijk nageslacht” of “nakomeling van Anu” betekent) verwijst naar het pantheon van goden die de Sumeriërs al in c. 5500 v.Chr. In het Soemerische tekstcorpus waren de hoogste goden in het Mesopotamische pantheon AN (Sum: ) en zijn negen prinselijke erfgenamen.
Hoe konden de 8 koningen 241.200 jaar over de aarde heersen? Er was een grote discussie over de lange ambtstermijn van de vroege koningen. De lijst vermeldde enkele mythische en legendarische figuren zoals Etana, Lugal-banda en Gilgamesj die een ongeloofwaardige periode regeerden. Sommigen geloofden dat het inderdaad goden waren die een langere levensduur hadden dan aardse wezens. Er is ook een lijst van de regels en hun koningschap na de zondvloed.

Lees ook:   8 Greatest Ancient Weapons and Armor EVER

Jarenlang geloofden mensen dat de geschiedenis van 8 Sumerische koningen en hun onwaarschijnlijke koningschap, de Grote Vloed, en hun vervanging door een andere reeks koningen na de zondvloed, slechts de interpretatie van de Sumeriërs van mythologische verhalen was. Tegelijkertijd verwierpen sommige onderzoekers en auteurs deze theorie en suggereerden dat de lijst geen mythe kan zijn. Ze begonnen enkele van de in de lijst genoemde koningen te herkennen.

Interessant is dat sommige geleerden opvallende overeenkomsten ontdekten tussen de Sumerische koningslijst en het boek Genesis. De lijst besprak bijvoorbeeld ook de 8 koningen die generaties lang regeerden, vóór de zondvloed wordt er ook melding gemaakt van acht generaties die bestonden tussen Adam en Noach vóór de grote vernietiging. En na de overstroming nam de levensduur af.

Het mysterie van de Sumerische lijst verbijstert historici nog steeds omdat het enkele verbijsterende feiten deelt die betrekking hebben op de werkelijke gebeurtenissen. Wat als de lijst ons de juiste informatie vertelt en de hemelse goden echt zo lang hebben geleefd en geregeerd? Wat als ze over de technologie zouden beschikken om de levensverwachting te verhogen en onsterfelijk zouden worden?

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button