web analytics
...

Baalbek Mystery: Werden Enorme Stenen Blokken Gebouwd En Opgeheven Door Annunaki?

ef6377c8d5da2435bb1bfa280efeecb0 via Angel-WingsOver de hele wereld hebben de oude monumenten de archeologen verbaasd vanwege hun enorme omvang en complexe kunstwerken. Er zijn alleen theorieën over wie de legendarische piramides van Gizeh , Zuid-Aziatische tempels, Stonehenge Meso-Amerikaanse steenstructuren, Paaseiland, enz. meer dan 800 ton steenblokken. Het verplaatsen van zo’n gewicht is nog steeds een uitdaging voor de moderne wetenschap, maar het lijkt erop dat degene die de tempel heeft gebouwd over technologie beschikte die superieur was aan wat we nu hebben.

Baalbek, gesticht door de Feniciërs, is vernoemd naar de oude heidense godheid “Baal”. Na de verovering door de Romeinen werd de stad omgedoopt tot Heliopolis. Baalbek ligt nu in het huidige Libanon, ten noorden van Beiroet, in de Bekavallei. Algemeen wordt aangenomen dat de stenen ruïnes van Baalbek dateren uit de Kanaänitische periode, en het was waarschijnlijk een plaats voor de verering van de Kanaänitische oppergod Baäl, zoals de naam doet vermoeden.

baalbek stenen
De grootste steen in Baalbek werd ontdekt in 2014. Afbeelding tegoed: Wikimedia Commons
Het is mogelijk om de geschiedenis van Baalbek te traceren tot ongeveer 8000 voor Christus en tot in de Fenicische periode, het is ook mogelijk dat de Baalbek ouder is dan dit. Zonder bindmiddel geïnstalleerd, staan ​​monolithische steenblokken met een gewicht van driehonderd tot duizend ton zo goed met elkaar in contact dat er zelfs geen naald tussen kan worden gestoken. Veel van de tempelzuilen wekken de indruk dat ze op een draaibank zijn bewerkt, wat in de eerste eeuw na Christus gewoon niet gebruikt kon worden!

De Baalbek-stenen zijn zes massieve stenen blokken die worden gekenmerkt door megalithisch gigantisme dat ongeëvenaard is in de oudheid.

De kleinste drie blokken maken deel uit van een podiummuur in het Romeinse complex van de Tempel van Jupiter Baal (Heliopolitaanse Zeus) op Tel Baalbek en staan ​​bekend als de ‘Trilithon’. Elk van deze wordt geschat op ongeveer 750-800 ton (830-880 short tons).

De overige drie zijn Romeinse monolieten, die geen deel uitmaken van een grotere structuur, gewoonlijk bekend als de “Steen van de zwangere vrouw” (geschat op 1.000 t), de “Steen van het Zuiden” (est. 1.242 t) en de “Vergeten Steen” (naar schatting 1.650 t). Dit zijn, in omgekeerde volgorde, de eerste, derde en gebonden vijfde grootste bekende stenen die ooit in de menselijke geschiedenis zijn gewonnen. Aangenomen wordt dat ze bedoeld waren voor het nabijgelegen Jupiter Baal-complex, mogelijk als aanvulling op de Trilithon; maar misschien vanwege hun grootte werden ze nooit uit hun steengroeve verwijderd. Ze zijn niet meer gebruikt sinds hun winning in de oudheid.

Als we kijken naar de technologie die nodig zou zijn geweest om de grote stenen blokken op te tillen die zijn gebruikt om het vroegste deel van Baalbek te bouwen, staan ​​we voor een raadsel omdat de technologie die nodig is om de massieve stenen die in Baalbek werden gebruikt, niet bestond.

Wetenschappers hebben geen idee wanneer precies de belangrijkste constructie op zijn grondgebied werd uitgevoerd. Volgens één versie, de terrassen van Baalbek en de fundamenten waarop vervolgens zevenduizend jaar geleden Romeinse tempels werden gebouwd; aan de andere kant – alles is in de oudheid door de Romeinen zelf gebouwd.

Lees ook:   Wie waren de Annunaki?

Daaropvolgende perioden van Griekse, Romeinse en islamitische bezetting van Baalbek vonden plaats totdat het gebied in de 16e eeuw onder de controle van het Ottomaanse rijk viel, waarna het onderdeel werd van de moderne Libanese Republiek.

De Kanaänieten, Grieken en Romeinen maakten uitgebreid gebruik van de site, waarbij de Grieken en Romeinen hun eigen stenen tempels bouwden ter ere van de goden Zeus en Jupiter.

Bij het hernoemen van de site Heliopolis erkenden de Grieken het als een van de belangrijkste centra van aanbidding. Naast de constructie die werd uitgevoerd door de Grieken en Romeinen, waarvan de sporen nog steeds zichtbaar zijn als onderdeel van de oude Baalbek-ruïnes, is het eerdere platform van de Baalbek-tempel dat diende als de basis waarop de latere tempels werden gebouwd niet voldoende uitgelegd.

Dit oudere deel van Baalbek is gebouwd met gigantische stenen van minstens 800 ton per stuk. Daarnaast zijn er ook verlaten massieve stenen ontdekt in de buurt van de Baalbek-site. Hoe deze enorme stenen blokken werden gesneden en verplaatst naar de belangrijkste tempel van Baalbek met de toen beschikbare technologie, wordt ook niet volledig verklaard. Als gevolg hiervan zijn alternatieve verklaringen voorgesteld voor de oorsprong van Baalbek.

Sitchin-Hancock legt de oorsprong van de ruïnes van Baalbek uit
Sitchin en Hancock stellen voor dat de Stenen van Baalbek suggereren dat Baalbek veel ouder is dan algemeen wordt aangenomen.

Volgens de Britse auteur Graham Hancock ligt de sleutel tot de Baalbek-puzzel in het besef dat de bouwtechnische uitdagingen van de stenen die werden gebruikt om Baalbek te bouwen, suggereren dat het niet door de Kanaänieten, Romeinen en/of Grieken kon zijn bereikt. Een eerdere en meer geavanceerde Lost Civilization met de nodige technologie om de Baalbek-stenen te verplaatsen, was daarom waarschijnlijk verantwoordelijk voor Baalbek, hoewel Hancock niet zo ver gaat als het identificeren ervan.

“Het lijdt geen twijfel dat de Romeinen zeer grote blokken steen konden verplaatsen, en het lijdt geen twijfel dat zij verantwoordelijk waren voor de klassieke majesteit van de tempel zelf, maar ik werk momenteel in de veronderstelling dat ze het bovenop een megalithisch platform hebben gebouwd die er al duizenden jaren was. De westelijke kant van dat originele (en ik geloof op afstand oude) megalithische platform wordt getoond in de collage van foto’s bij dit bericht. Bovenop zes megalieten van elk 400 ton staan ​​prominent drie gigantische megalieten met een gewicht van ongeveer 800 ton elk. Ik ben me ervan bewust dat megalieten zelfs groter dan dit (bijv de zogenaamde Dondersteen van Sint-Petersburg) zijn verplaatst en in historische tijden op vlakke grond geplaatst), maar het verplaatsen en positioneren van drie megalieten van 800 ton op een hoogte van 18 of 20 voet boven de grond, zoals het geval is bij Baalbek is een probleem van een heel andere orde. Ik stel voor dat dit zorgvuldige overweging vereist in plaats van simpelweg te zeggen “de Romeinen hebben het gedaan”, zoals de archeologie tegenwoordig geneigd is te doen. in “Magicians of the Gods”, het vervolg op “Fingerprints of the Gods” (verschijnt in oktober 2015). Om hier echter slechts een enkel punt te beschouwen, hoeven we ons alleen maar te wenden tot de steengroeve in Baalbek waar een aantal nog grotere megalieten (maar duidelijk van hetzelfde type als de 800 ton zware blokken onder de tempel van Jupiter), werden in situ gelaten door degene die het mogelijk had gemaakt om met megalieten op deze schaal te bouwen. Als het de Romeinen waren die alles ontgonnen en verplaatsten, dan moeten we ons afvragen waarom er überhaupt drie enorme blokken in het bereik van 1.000 tot 1.650 ton in de steengroeve zijn achtergebleven.”

Lees ook:   Enlil versus Enki, oeps! Sumeriërs vertellen een ander verhaal dan de academische historici!

Sitchin daarentegen verwijst naar het oude Sumerische record, in het bijzonder het Gilgamesj -epos waarin Gilgamesj, de koning van Uruk, begon aan een zoektocht naar onsterfelijkheid die hem naar Baalbek bracht, zodat hij aan boord kon gaan van Rocket naar de planeet Nibiru , de thuisbasis van de Anunnaki . Goden , zodat hij ook het eeuwige leven van de Goden kon verkrijgen.

Volgens Sitchin was Gilgamesh getuige van het lanceren van raketten vanuit Baalbek in The Epic of Gilgamesh, en om deze reden stelt Sitchin dat Baalbek eigenlijk een Anunnaki Alien Spaceport was. Dit zou het gebruik van de massieve platformstenen verklaren en ook de kwestie oplossen van de bron van de technologie die nodig is om de gigantische stenen te verplaatsen die zijn gebruikt om Baalbek te bouwen.

Het is duidelijk dat Sitchins boeken en zijn beweringen absurd zijn voor reguliere historici. De Amerikaanse schrijver en geleerde Michael Heiser zei: “Als je deze vaststellingen gaat doen, zou ik de passage in Gilgamesj willen zien waarin Baalbek specifiek wordt genoemd. Ik ben natuurlijk sceptisch dat er een passage is, maar als je deze bewering gaat doen, moet je met zekerheid kunnen vaststellen, zelfs niet alleen een algemene regio, dat dit de stenen zijn waarnaar in eender welke gegeven tekst.”

“Persoonlijk vond ik de geschriften van Sitchin erg frustrerend vanuit het perspectief van een geleerde en een academicus – en dat is wat ik ben. Het is erg moeilijk om zijn spoor te volgen omdat hij geen bronnen citeert. Zelfs als hij een bron citeert, bijvoorbeeld een oude tekst, geeft hij je niet het hoofdstuk en vers, hij geeft je niet de tablet- en regelnummers. Ik moet ernaar kijken en zeggen dat het ofwel erg lui is, of hij wil niet dat je naar hem kijkt. Het is het een of het ander.” hij voegde toe.

Er zijn goede aanwijzingen dat de Romeinse en Griekse tempels in Baalbek werden gebouwd met de overblijfselen van een eerdere, meer oude tempel als fundament. Hoe deze eerdere, meer geavanceerde en technologisch uitdagende fundering, gemaakt van gigantische stenen blokken, zelf werd gebouwd, wie het heeft gebouwd en waarom, blijft een onopgeloste vraag die openstaat voor discussie.

Voor zover er geen sterk bewijs is van wat er achter de bouw van de Baalbek-tempel zit, kunnen de theorieën van Hancock en Sitchin ook de ontkenning verwerpen, althans voorlopig.

Natuurlijk wisten de buitenaardse Goden precies hoe dat moest…

https://www.howandwhys.com/baalbek-stones-mystery/

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!