web analytics
11:11 Dubbele getallen
11:11Dubbele tijden 11:11

Verklaring voor het getal veertig

Beginnend met het verzamelen van materiaal over de oude kalenders van de mensheid, keert u weer terug naar de hoofdvraag: “Waar komt zo’n vreemde nummernaam vandaan?” Waarom wordt het getal veertig niet gebruikt in de Russische en Oekraïense talen (chotiridtsyat in het Oekraïens)? Er zijn tenslotte nummers twintig, dertig. Als je oude teksten leest, vind je een vergelijkbare score, maar een beetje op een andere basis, waar priemgetallen op tien ‘liggen’, bijvoorbeeld twee bij tien; drie bij tien; vier bij tien enzovoort. Laten we dit probleem in dit artikel bekijken.

 

Er is een verklaring in sommige verklarende woordenboeken dat dit woord “veertig” afkomstig is van handelsmensen en dat zo’n hoeveelheid sabelbonthuiden nodig zou zijn voor het naaien van een damesbontjas. Het was vanwege de vrouw en haar houding ten opzichte van de sabelhuid dat dit woord werd vastgelegd. Voor mij persoonlijk is dit niet overtuigend.

Dus ik hoorde dat er een woord “vorok” was en het getal “dertig” betekende. Waarom “vorok”? Het lijkt sterk op het woord “kraai” uit het kinderliedje “Magpie Crow”. En dan is er het getal “alweer”, waarbij “o” een cirkel is, en “vijf” indien gelijkmatig verdeeld over de cirkel “met vijf”, hoe je de cirkel ook draait, je krijgt nog steeds vijfentwintig. “Nogmaals, dat is vijfentwintig!”

Er was duidelijk een oud verslag met zulke namen.

En opnieuw keren we terug naar kinderliedjes, in het bijzonder – Kinderliedje “Magpie-Crow” :

‘Veertig veertig voor hun veertig veertig
overhemden krabbelen zonder ruzie.
Veertig overhemden op tijd genaaid,
veertig en veertig meteen ruzie!”

Het is hier bijna duidelijk dat veel woorden gerelateerd zijn aan het woord “veertig” of “sorok” en dat dit is overgenomen uit een soort sterrenkalender als alles goed gaat, en dan is er een “zwarte streep” van tijd, en alles gaat fout.

Lees ook:   Dubbele getallen 88, 808, 888 etc

Het woord “term” of “veertig” hebben een gemeenschappelijke wortel “rok” , ze is het lot op een moderne manier. En eerder was het een bepaalde tijd. Hier is een hypotheekvermelding voor het dorp uit 1386: “Zie, ik, Pan Mikhailo, dwong mijn dorp; en rots vanaf de Dag van de Verlosser; maar niet om hem te verlossen voor die rots, om houvast te hebben, “dan het dorp weer tot een andere rots.” Mikhail eist van het ene semester op het andere een dorp voor zichzelf te huren.

Het lijkt erop dat “rok” , zoals “rik” in het Oekraïens, een tijdsperiode “jaar” had, de omwenteling van de aarde rond de zon.

Er zijn bijvoorbeeld ook de woorden van Constantijn over zijn komst: “Minder dan dit lot (over het aantal geruchten)” . Een gerucht is een persoon die het vertrouwen waard is, een getuige met een goede reputatie, wiens getuigenis betrouwbaar is. Ondeugend – vaak gebruikt voor stoute kinderen.

Hier is nog een oude tekst uit 1480: “En zonder het lot van de dood is er geen mens, geen vogel, geen beest. We wandelen allemaal onder God.”

Uit de collectie van Svyatoslav uit 1076: “De dood wordt veroorzaakt door het lot van het leven” . wat op een moderne manier betekent: “De dood wordt geregeld door het lot van het leven”

Dus bedenk uit welke kalender het is geschreven voor onze dode Ziel: “drie voor in huis, negen op het erf en veertig op de grond”.

De term  is de aangewezen voorwaardelijke tijd en de duur ervan heeft de numerieke waarde “veertig”. “Co” is een verbinding of versterking. Dit is een verlengde voorwaardelijke tijd, het heeft een heilige betekenis, het is iets belangrijks.

Lees ook:   Dubbele getallen 66, 666, 606, etc

Wat betekent het woord “veertig” in numerieke termen in iemands leven. Het getal  vier is het veld van de aarde, dat 4 seizoenen, 4 kardinale punten, 4 tijden van de dag heeft. Het getal  veertig is al de wetten van de Schepper op aarde, waar “nul” de vernietiging is van het geschapene en het begin van wedergeboorte in het nieuwe. De zwangerschap van een vrouw duurt bijvoorbeeld 40 weken en er verschijnt een nieuw leven. Zo’n datum als “veertig” is een herdenking van de ziel van de overledene. OVERHEMD – dit was vroeger de naam van de kleding waarin de overledene gekleed was. Elke krijger had een hemd klaargemaakt; we wandelen allemaal onder God, één leven – een andere glorie.

Hier is een vermelding uit de Laurentian Chronicle: “Plaats een grafsteen in die kerk en plaats hetzelfde hemd van dezelfde martelaar.”

Het gebed met de “veertig monden” verwijst ook naar de term, het wordt elke dag gelezen voor de overledene gedurende de veertig dagen van het verblijf van de ziel op aarde.

Ze vieren ook het feest  van soraki of  eksters op 22 maart of 9 april volgens de Juliaanse christelijke kalender. Op dit moment vond het einde van de winter plaats en kwam de lente naar ons toe. Dit is wanneer de dag gelijk is aan de nacht, dit zijn de Equinox-datums.

In veel volksverhalen kun je het getal “VEERTIG” vinden. Deze 40 wolven kunnen aanwezig zijn in de teksten van sprookjes, 40 beren en zelfs 40 sables. Dit zijn bepaalde fantastische voorwaarden voor het vervullen van voorwaarden of contracten om een ​​resultaat te behalen.

Er is ook een christelijke uitdrukking  “veertig veertig”. Wat betekent dit grote getal? Het woord  kerk  is gerelateerd aan de christelijke religie en verscheen rond de 11e-12e eeuw. Het komt van het woord “kruiden verbranden” in een tempel of in was, als we dit woord andersom lezen, krijgen we het woord kerk. En voor deze periode werden kerken vaak in de oude veertig genoemd  , met de nadruk op “rots”. Volgens het besluit van de Stoglavy-kathedraal van 1551 begonnen ze vanwege het grote aantal kerken administratieve en kerkelijke eenheden te creëren, waaronder maximaal veertig kerken. en aan het begin van de 20e eeuw waren er in Moskou al veertig van dergelijke administratieve eenheden, en ze begonnen met zes.

Lees ook:   Nummer 888 - Vind je spiritualiteit

Veertig , als kerkgebouw, is de plaats waar  de Hemelse Vader verblijft. Dit is de plaats van het begin van het spirituele pad van de gelovige, dit is  een gemeenschap . Hier is een fragment uit de tekst “About Igor’s Campaign”: “Lieg dan niet, brul niet, galitsy stil, eksters knetteren niet . ” wat nu klinkt als: “Kraaien schreeuwen niet, kauwen zwijgen, eksters kraken niet.”

Heeft het woord “ekster” als vogel het getal “veertig” – nee, maar een persoon in de afbeelding als “ekster” – ja. Eerder werd de ekstervogel geschreven als ka  svaraka,  van het woord “leugen”, dat wil zeggen, om de aandacht op zichzelf af te leiden. Dit is hoe de “samenzweerder” uiteindelijk de “ekster” werd – “creatief liegen”, lees samenzweringen, degene die veel praat. Nu is het grotendeels leeg.

De Slaven hadden heilige tijdsperioden in verband met het getal “veertig”: aardse geboorten en dood; het begin en het einde van het spirituele leven in het fysieke lichaam; de belangrijkste feestdagen zijn de overwinning van het leven op de dood in de lente.

Zelfs de oude kerken waren gebonden aan het getal “veertig”.
Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥