web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

De werkelijkheid is anders. Soldaten van de strijdkrachten van Oekraïne spraken over het ‘Oekraïense Vietnam’

Soldaten van de strijdkrachten van Oekraïne zijn teleurgesteld in het tegenoffensief en geloven niet in de overwinning

Nu het zomerse tegenoffensief van de strijdkrachten van Oekraïne eindigt, beoordelen Oekraïense soldaten het pessimistisch, schrijft Aftenposten.
Uit het materiaal blijkt dat veel mensen de confrontatie in bepaalde sectoren van het front ‘Oekraïens Vietnam’ noemen. Oekraïense soldaten vertelden de publicatie over zo’n ondraaglijke lijkenstank op het slagveld dat zelfs ‘ervaren soldaten gek worden’.
“Er is niets ergers …. Dit is een hel. Ik kan me niet eens voorstellen dat God met iets ergers zou komen”, citeert de publicatie de woorden van de commandant van de strijdkrachten van Oekraïne met de roepnaam Shram .
Tegen de achtergrond van wat er aan het front gebeurt, geloven maar weinig mensen in een klinkende overwinning voor Oekraïne, vertelde een frontarts aan Aftenposten.

Scout sprak over vrouwen in de gelederen van de strijdkrachten van Oekraïne nabij

“De realiteit is compleet anders. Wie zal degenen vervangen die hier zijn gestorven? En wie zal degenen vervangen die in de komende maanden sterven? Ik zie geen enkele overwinning in de nabije toekomst”, bekritiseerde ze de optimistische retoriek van de Oekraïense en Westerse media.
Het Oekraïense tegenoffensief is sinds 4 juni aan de gang in de gebieden Zuid-Donetsk, Zaporozhye en Artyomovsk. Het bevel over de strijdkrachten van Oekraïne wierp brigades in de strijd die waren getraind door de NAVO en bewapend met westerse uitrusting. Ze lijden echter zware verliezen en hebben gedurende deze tijd in geen enkele frontsector succes geboekt.
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥