web analytics
11:11 Dubbele getallen
Edgar-CayceGezondheid & Uiterlijk

Artritis is een gevolg, geen oorzaak

fd7905c32e30765ab5503aac1cb5bd24 AnGel-WinGs.nl

Artritis is een gevolg, geen oorzaak

Een op de vijf Amerikanen lijdt aan een vorm van artritis, en het percentage stijgt na de leeftijd van vijftig. Artrose is de meest voorkomende vorm van artritis, die over het algemeen de gewrichten aantast die met de tijd meer “versleten” worden. Ik hoor mensen vaak zeggen dat hun handen en vingers door de jaren heen vermoeid zijn geworden, pijn hebben gedaan, zwakker zijn geworden, opzwellen en dus activiteiten hebben beperkt.

Interessant is dat veel mensen die de kwestie van artritis met Edgar Cayce behandelden, klaagden over pijnlijke handen. Als we specifiek naar die metingen kijken, ontvouwt zich een zeer nuttig therapeutisch regime.

Eerst en vooral is een basisfilosofie in de Cayce-metingen dat artritis een gevolg is, geen oorzaak. Je zou kunnen denken dat dit zou betekenen dat artritis het gevolg is van een verwonding of overmatig gebruik, maar dit is niet het geval vanuit het perspectief van Cayce. Cayce gaf eerder aan dat een slechte eliminatie en een verstoring van het lymfesysteem de belangrijkste voorlopers waren van artritis.

Lymfecirculatie

Een zevenendertigjarige vrouw kwam in 1935 naar Cayce en klaagde over zwellingen in knieën, enkels en linkerhand. Cayce’s inzichten en suggesties omvatten het volgende: “Dit is opnieuw het effect van de artritische activiteit in het systeem, of een te grote hoeveelheid van de zouten van het systeem die als het ware verstijving of kristallisatie van de pees- en spierkrachten veroorzaken. Of het ontbreken van voldoende hoeveelheid lymfecirculatie. Want artritis is, in zijn begin of in zijn grotere activiteit, een aanval op de lymfecirculatie; ofwel door het ontbreken van activiteiten in de afscheidende klieren van het systeem om voldoende oliën en voeding te leveren voor de spier- en peeskrachten, die het eerst wordt ervaren in extremiteiten zoals in handen, knieën, voeten of ellebogen of iets dergelijks, of alles gecombineerd.”(Edgar Cayce) Cayce beval deze persoon vervolgens een klassiek alkaliserend dieet aan, met de nadruk op donkergroene bladgroenten (een suggestie die in andere lezingen voorkomt bij mensen die klagen over artritis). Hij stelt ook elke dag olie-wrijven ( LymphoCare ) voor, evenals Epsom-zoutpakketten op de getroffen gebieden – die beide nuttig kunnen zijn voor iedereen met artritische aandoeningen. Bovendien stelde hij deze specifieke vrouw hoge klysma’s voor als een therapie om het systeem te reinigen. Nog vaker suggereerde hij een interessante benadering van het gebruik van laxeermiddelen om de eliminatie bij artritische individuen te verbeteren.

Alternatieve groenten en minerale laxeermiddelen

De volgende suggestie werd gegeven aan meer dan één persoon met artritische handen:

“(Q) Is de aandoening in de gewrichten van de vingers artritis en wat kan worden gedaan om verspreiding te voorkomen?

“(A) Het is een neiging naar hetzelfde. Maar zoals aangegeven, is het type eliminant dat wordt toegediend voor de andere aandoening hetzelfde type dat dit zal verminderen – als er voordeel van wordt gehaald door betere eliminaties op te zetten. Cayce raadde deze persoon aan: “Varieer wat betreft het type eliminatiemiddel voor het doorspoelen van het systeem. Gebruik de ene keer een mineraal , de volgende keer een plantaardige eliminant, enzovoort. Dit zal de neiging hebben om een ​​beter evenwicht in de algemene conditie van het lichaam te behouden.” (Edgar Cayce) ( Ragweed Capsules , Ragweed Tincture & Ambrosia Tea zijn niet verslavende plantaardige eliminanten en Sulflax is een minerale eliminant die in de metingen wordt genoemd.)

Zoals hierboven kort vermeld, wordt massage van de getroffen gebieden bijna altijd gesuggereerd in de metingen. . . hier is een routine die wordt gegeven aan een persoon met artritische handen:

Afwisselende oliën
“(Q) Hoe kan artritis van linkerheup, onderste wervel en handen worden verminderd?

“(A) Door de toepassingen van geneeskrachtige oliën; zoals de kamferolie (Kamferolie werd gereguleerd in 1997, maar Scar-Ban van Baar.com is direct beschikbaar), en een combinatie van olijfolie en tinctuur van mirre ( Magi Mirre is voorgemengd voor u); zachtjes gemasseerd in de gebieden die worden verstoord. Deze moeten worden afgewisseld. . . elke dag . . . de ene keer de kamferolie ( Litteken-Ban ) gebruiken, de volgende keer de combinatie van olijfolie en tinctuur van mirre ( magi mirre ), zie je?” (Edgar Cayce)

Naast de bovenstaande oliecombinaties, vergeet niet de beroemde pinda-oliebelofte die na elk stoombad moet worden gebruikt: “Doe dan de rubdown met pindaolie , [en] het lichaam zou nooit artritis of neuritische reacties krijgen.” (Edgar Cayce) Op jouw gezondheid, op de Cayce-manier!

Pinda-olie en artritis

Pindaolie Wrijf voor artritis
“(Q) Zal ik het wrijven met pindaolie hervatten? (A) Er is niets beters. Deze kunnen worden gegeven door elke goede masseuse. Als ze eenmaal per week worden ingenomen, is het niet te vaak. Want ze leveren energie aan het lichaam. En, zoals aangegeven in andere suggesties….. Degenen die elke week een rub met pindaolie zouden nemen, hoeven nooit bang te zijn voor artritis.” (Cayce)

Overzicht van artrose
Pindaolie Rub voor artritis
Uit de gezondheidsdatabase van Cayce

Het volgende commentaar van William A. McGarey, MD is een algemeen overzicht van de Cayce-benadering van artritis. De patronen van pathologie en behandelingsaanbevelingen die in de Cayce-metingen voor deze aandoening worden besproken, zijn divers en weerspiegelen de enorme variabiliteit in hoe deze ziekte zich voor elk uniek individu kan manifesteren. Dit overzicht moet worden gezien als één perspectief van hoe de Cayce-benadering kan worden toegepast bij personen met artrose.

Bijna alle gevallen van artritis vallen in een van de twee algemene classificaties die relatief gemakkelijk te onderscheiden zijn, hoewel slecht begrepen.

Atrofische artritis – beter bekend als reumatoïde – heeft ook de naam proliferatieve artritis of artritis deformans gekregen. Dit type ziekteproces wordt gekenmerkt door inflammatoire veranderingen in de synoviale membranen van de gewrichten en in de periarticulaire structuren, en door atrofie en rarificatie van de botten. [Zie Cecil, R.: “Diseases of the Joints”, R. Cecil’s Textbook of Medicine, ed. 5, Fila. en Londen: WB Saunders Co., 1942, blz. 1408 – 1435; en Robinson, WD: “Ziekten van de gewrichten”, Cecil en Loebe Textbook of Medicine, ed. 12, Fila. en Londen; WB Saunders Co., 1967, pp. 1390 – 1420.] In de vroege stadia is er een migrerende zwelling en stijfheid van de gewrichten met een vrij typische spoelvormige zwelling van de proximale interfalangeale gewrichten van de vingers. Later is er misvorming met ankylose, en vaak een ulnaire afwijking van de vingers als teken van deze ziekte. Onderhuidse knobbeltjes komen vaak voor bij deze patiënten, en meestal wordt de ziekte gevonden bij jonge mensen, vaker bij mannen dan bij vrouwen. Er is anemie, chronische vermagering, calciumverlies in de botstructuren en de patiënt is nogal ernstig en chronisch ziek.

Hypertrofische artritis daarentegen geeft een heel ander beeld. Dit wordt vaker artrose genoemd en staat bekend als degeneratieve of senescente artritis. Bij dit ziekteproces is er over het algemeen geen ontsteking en geen verspreiding of migrerend type gewrichtsbetrokkenheid. In plaats van een verlies van calcium, is er een opbouw van calcium. Een voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde knooppunten van Heberden – een zwelling en ophoping van calcium rond de basis van de terminale vingerkootjes van beide handen. Bij artrose zijn er verkalkte sporen en is er misvorming van de gewrichten, maar nooit ankylose en zelden of nooit de ulnaire afwijking van de vingers zoals die wordt aangetroffen bij atrofische artritis.

Er zijn andere vormen van artritis die niet zo vaak voorkomen. De artritis geassocieerd met reumatische koorts, en die gevonden met verschillende ontstekingsziekten vormen de meerderheid van deze groep. Jicht kan in een aparte classificatie worden vermeld.

In dit commentaar op artritis zullen we ons uitsluitend bezighouden met atrofische en hypertrofische artritis, de etiologie en de therapie ervan.

I. FYSIOLOGISCHE OVERWEGINGEN
Fysiologische factoren in de etiologie van reumatoïde artritis zijn zeker anders dan die welke de aandoening veroorzaken die we kennen als artrose. Het zou dus niet verwonderlijk zijn om een ​​dergelijke differentiatie vorm te zien krijgen in de Cayce-metingen over deze twee verschillende omstandigheden. De ernst van de ziekte zoals die wordt aangetroffen bij de atrofische artritis, samen met de slechtere prognose, zou iemand doen vermoeden dat de abnormale fysiologie van een veel diepere oorsprong is met veel diepere gevolgen. Als deze verschillende factoren niet tot op zekere hoogte waren onderzocht met betrekking tot de oorzaak van artritis in beide gevallen, zou een begrip van de betrokken fysiologie en de therapeutische maatregelen die nodig zouden zijn, nauwelijks kunnen worden verkregen. Tegelijkertijd zijn er hier bepaalde fundamentele oorzakelijke factoren die beide aandoeningen gemeen hebben,

A. Slechte eliminaties
Slechte eliminatie, en de bijbehorende en resulterende aandoening, onvoldoende assimilatie, lijken een deel van het beeld te zijn in bijna elke aandoening van artritis, ongeacht het type. Blijkbaar dragen de andere abnormale functies in het lichaam bij aan het probleem van onjuiste eliminatie en leiden ze het lichaam op een weg die ofwel een milde ofwel een zeer ernstige aandoening met zich meebrengt waaraan moet worden voldaan.

In de gevallen die Cayce beschreef, is het zelden een eenvoudige procedure, zelfs als het individu niet ernstig ziek is. [Cayce] kreeg bijvoorbeeld te horen dat haar probleem voortkwam uit de strakheid van de spieren van de rug en de zenuwen via het autonome zenuwstelsel van de wervelkolom, wat op zijn beurt een gebrek aan eliminatie veroorzaakte via de huid of via de lever en de nieren. Dit veroorzaakte een auto-intoxicatie door stoffen die in de levercirculatie werden opgenomen, en dit creëerde op zijn beurt wat wordt beschreven als een “bloedkracht” naar de haarvaten die de bursae en gewrichtsruimten van de onderste ledematen voeden, en veroorzaakte een samentrekking in de lymfatische systeem van deze zakjes, waardoor de werking van de ledematen zelf wordt belemmerd. Dit was een oorzaak van artrose.

Lees ook:   Nederlandse wetenschappers, onder vuur vanwege patentaanvraag Saudi Coronavirus

Reumatoïde artritis wordt vaak gekenmerkt door het verschijnen van onderhuidse knobbeltjes. Een 57-jarige man, [Cayce], die reumatoïde artritis ervoer als een “zelfontmoeting”, kreeg te horen dat de knopen of cysten onder de huid ontstonden als gevolg van een “gebrek aan goede verdeling van energieën die zijn gebruikt in het lichaam. Niet geheel giftige toestanden, maar toxische toestanden veroorzakend door hun gebrek aan juiste eliminatie.” [Cayce] Deze man, wiens ziekte duidelijk karmisch van aard was, leed aan een gebrek aan juiste eliminatie door zijn hele lichaam, wat een kristallisatie van hormonen in de circulatie van de lymfevaten. Hierdoor ontstond een coördinatiestoornis tussen de lymfe- of oppervlakkige circulatie en de diepere circulatie. Alle sympathische zenuwen stonden onder spanning en spanning, zodat bij bewegingen van het lichaam “ze schreeuwen om verlichting, als het ware.” Er was een gebrek aan goede assimilatie als onderdeel van de zenuwaandoening en -stoornis.

B. Chemische onbalans
Een ander geval dat redelijk vergelijkbaar was, [Cayce], kwam tot stand door het ontbreken van de activiteit van de lever, aangezien deze verband houdt met de galblaas en zijn functie, bij het produceren van “oplosmiddelen” om te helpen bij de assimilatie van voedsel voor het lichaam. Deze veroorzaakten blijkbaar een ontstekingsreactie die vervolgens naar de centra van voortbeweging van het lichaam werd gedragen en veroorzaakten zo een ontstekingsreactie in de extremiteiten. Chemische onevenwichtigheden in het lichaam, gebrek aan jodium in de bloedbaan – dit worden genoemd als etiologische factoren.

Eén persoon kreeg te horen dat er een kristallisatie was van bijna alle vormen van voedsel dat bepaalde potentiële elementen of zouten bevat. Dit gebeurde in de gewrichten en pezen, waardoor de artritische neiging of aandoening ontstond.

Bij een 53-jarige vrouw, bij wie de artritis was gevorderd tot het punt van ankylose, was er een onevenwichtige toestand die de weerstand in de lymfevaten en de emunctoire circulatie door de ledematen verzwakte, vooral in de bursae van het lichaam. Cayce beschreef de bursae als die “delen van het lichaam waar die gebieden zijn waar grote lymfezakken zijn verzameld in het normale functioneren van het lichaam” [Cayce]. Dorland’s Medical Dictionary beschrijft ze als zakjes gevuld met stroperige vloeistof die zich in weefsel bevinden waar anders wrijving zou zijn. De gezamenlijke ruimtes moeten ook worden opgenomen in de beschrijving van Cayce, die pittoresk en toch nauwkeurig is.

Onder degenen met atrofische artritis werd assimilatie voorgesteld als oorzaak in verband met een klierstoring in [Cayce]. dit veroorzaakte een infectie, waardoor de artritis ontstond. In een ander geval was er een gebrek aan klierstelsels die zichzelf konden reproduceren. En in weer een andere werd de activiteit van de klieren genoemd als het defecte mechanisme en beschreven als een karmische reactie. De glandulaire verstoring tussen de lever en de nieren veroorzaakte een onderdrukking van de eliminatie en een accumulatie in de extremiteiten, wat in nog een ander geval wordt beschreven als een neiging tot artritis.

C. Slechte assimilatie
Belemmerde zenuwreflexen, depressie van de ganglia als gevolg van slechte assimilatie en het veroorzaken van een onjuiste lymfefunctie, en incoördinatie van de activiteit tussen de lever en de nieren – deze werden alle drie genoemd als elementen in de etiologie van artritis.

Uit de verschillende functies die als abnormaal worden beschouwd, begint men een deel van de etiologische mechanismen die in deze paranormale metingen worden gezien, samen te voegen. Verstoorde eliminatie door welke oorzaak dan ook, lijkt zeker de primaire afwijking van de functie te zijn. Wanneer er sprake is van glandulaire stoornissen, lijkt het waarschijnlijker dat een reumatoïde aandoening het gevolg zou zijn, aangezien glandulaire activiteit zo nauw verband houdt met de algehele orgaanbalans en -functie; en in de Cayce-lezingen worden de klieren gezien als de bemiddelaar van die balancerende kracht die we kennen als karma. Onjuiste assimilatie vindt vaak plaats voordat of nadat de eliminaties zijn verstoord, en de zenuwfunctie van de ganglia van het autonome zenuwstelsel is betrokken bij de abnormale fysiologie.

De metingen zouden waarschijnlijk impliceren dat de ontwikkeling van artritis een poging is van de kant van de ligamenten en de gewrichten zelf om te voldoen aan de behoeften van het systeem dat wordt vergiftigd. Met de drosses die in de bloedbaan aanwezig zijn, zijn de lymfevaten en de lymfocyten met al hun middelen niet in staat om in combinatie met de hormonen een volledige (wat Cayce noemt) stolling te bewerkstelligen, of een opbouw van weefsel uit energie – een reconstructie in een gevoel van de cellen van het lichaam. Het type artritis wordt dus in grote mate bepaald door de functiestoornis voorafgaand aan het begin van onjuiste eliminaties. Het is waarschijnlijk nauwer geassocieerd met de hormonale stoornis bij reumatoïde artritis,

II. ACHTERGROND VAN DE THERAPIE
Bij het naderen van therapie moeten we bedenken dat het lichaam normaal kan functioneren;

Dus we zouden die activiteiten toedienen die een normale reactie door deze delen zouden veroorzaken, ze stimuleren tot een activiteit van het lichaam zelf, in plaats van dat het lichaam afhankelijk wordt van voorraden die delen van het systeem beroven om activiteit in andere delen te produceren, of de systeemontvangende elementen, of chemische reacties die worden geleverd zonder de activiteiten van het systeem zelf op te wekken voor een meer normale toestand. (Cayce)

Misschien is de beste rationele benadering voor de behandeling van artritis te vinden in enkele van de vroege suggesties die werden gegeven aan een 40-jarige vrouw die een geval werd. Cayce zei: “De oorzaken of bronnen van deze aandoeningen zijn van zeer subtiele aard. De effecten die in de extremiteiten zijn geproduceerd, zijn moeilijk te verwerken.” Toch zei hij dat er resultaten zouden komen als consistentie en volharding werden gebruikt bij het toepassen van de suggesties die werden gegeven. En, zo wees hij erop, de toepassingen die zouden worden gevolgd, zouden “eerst aan de voorwaarden voldoen, het systeem geleidelijk reinigen en dan beginnen de energieën van het lichaam te vernieuwen.” (Cayce)

Het is zeer belangrijk dat de theorie van het toepassen van therapie in cycli wordt gevolgd, aangezien er geen enkele lezing wordt gegeven voor artritis waarbij een cyclische behandeling niet werd gebruikt. Het evenwicht van het lichaam als geheel moet altijd zorgvuldig in de gaten worden gehouden, want soms kan de patiënt in ernstige nood komen door een eliminatiefunctie te veranderen zonder rekening te houden met de gevolgen van een dergelijke activiteit. Dit geldt met name voor de Epsom-zoutbaden, de massages en de Atomodine. De balans in het lichaam moet, indien mogelijk, ook worden begrepen. Cayce suggereerde aan [Cayce] dat een behandeling die met volharding en consistentie wordt toegepast:

… zorgen voor de coördinatie tussen de eliminatie van het sympathische systeem, de eliminaties die de centrale zenuw en de bloedtoevoer naar de organen zelf regelen, dat wil zeggen de longen, het hart, de lever en de nieren, evenals de oppervlakkige bloedsomloop; deze worden gecontroleerd door de zenuwen en spierkrachten van het sensorische of sympathische systeem. (Cayce)

Medicijnen als zodanig, met name sedativa, werden in de metingen niet als waardevol gezien. Integendeel, ze zouden meestal problemen veroorzaken. Een voorbeeld was de opmerking tegen [Cayce], een 57-jarige man met reumatoïde artritis, die te horen kreeg dat de hulp lang zal duren. Tenzij je bereid bent om alles te nemen, kreeg hij te horen: “Begin niet, maar ga door met injecties en kalmerende middelen die het lichaam alleen maar verder verstoppen en het lichaam later steeds onbruikbaarder maken voor activiteit.”

Met deze opmerkingen in gedachten, zou een therapeutische benadering de volgende vier items omvatten:

Assimilaties: Dit omvat een dieet, controle van spijsverteringsafwijkingen en het toevoegen van rundvleessap waar aangegeven.
Eliminaties:. Dit kan worden gedaan met ricinusoliepakketten, verschillende eliminanten, colonics en klysma’s. Het zou zeker hydrotherapie omvatten, zoals gewone hete baden, Epsom-zoutbaden, rookbaden en elke andere hydrotherapeutische routine.
Massage: De zenuwtoevoer naar de spieren en pezen, en die welke de verschillende organen coördineren, moet worden verbeterd door middel van massage, elektrische vibrator of osteopathische behandelingen. In de lezingen worden verschillende oliën en mengsels gegeven, sommige irriterend van aard en andere rustgevend.
Stimuleren van de normale klierfunctie: Dit zou worden gedaan door het gebruik van Atomic Iodine™ en/of natte celapparatuur.
Het verschil in het therapeutisch benaderen van artrose of reumatoïde artritis is duidelijk in ten minste drie categorieën. Ten eerste moet ervoor worden gezorgd dat er een programma is ontworpen voor de reumatoïde artritis dat het lichaam niet te veel zal storen. Ten tweede heeft de ernstige reumatoïde artritis blijkbaar vaak de activiteiten van de natte cel nodig. Ten derde, vanwege de diepgewortelde aard van de ziekte, zou de reumatoïde een therapiekuur krijgen die ontworpen was om misschien langzamer te werken, maar zich over een langere periode uitstrekt. Artrose moet uiteraard gemakkelijker en met minder trauma reageren voor de patiënt en de arts.

Lees ook:   De Ware Geschiedenis van Medische Experimenten op mensen

III. VOORGESTELDE THERAPEUTISCHE REGIME
A. Assimilaties
De voeding neemt altijd een vrij groot aandeel in de behandeling van artritis in, zoals blijkt uit de metingen. het leek altijd te worden begrepen, zo niet vermeld, dat het dieet laxerend van aard moest zijn. Keer op keer adviseerde Cayce om bleekselderij, sla, wortel en waterkers vaak met gelatine als salade te gebruiken. Dit, zei hij, zou de waarden in al deze groenten en in de gelatine zelf verhogen, en zou gunstig zijn voor het lichaam. Voor sommigen werden vijgen en dadels gesuggereerd om te helpen bij het laxerende effect van het dieet. Vooral groentesappen bleken nuttig te zijn. Gekookte bieten en wortelen, en groenten in grote mate waren altijd in orde. Een maaltijd van groene rauwe groenten ’s middags werd vaak voorgesteld.

Vis, gevogelte en lam werden gezien als een primaire bron van vlees; en er mag nooit gefrituurd voedsel worden gebruikt. [Cayce] werd verteld om zout te vermijden, behalve in kelp en gezondheids- of zeezout, en het is de vraag of een artritispatiënt ooit veel natriumchloride zou moeten gebruiken. Zetmeel en snoep samen moeten worden vermeden. Dit betekent geen taarten en gebak, of dat soort dingen. Honing of glucosestroop op boekweitcakes of maïsbrood of iets dergelijks zou goed zijn, maar niet met wit brood. Blijkbaar vormt witte bloem die wordt gebruikt in taarten en gebak en brood met zoetigheden een nadelige combinatie.

Het dieet moet goed uitgebalanceerd zijn, maar er mag geen zetmeelrijk voedsel in het dieet zitten. Groene bladgroenten zijn altijd uitstekend en moeten worden gebruikt in plaats van de peul- ​​of bulbaire groente. Waar er sprake is van zwakte, moet rundvleessap worden gebruikt. Wild is uitstekend voedsel voor mensen met artritis. Een veel voorkomende suggestie is om de rauwe groenten te verhogen, het vlees te verminderen, geen koolzuurhoudende dranken, alcohol of stimulerende middelen toe te staan. Vetten moeten ook worden vermeden. Al deze factoren in de voeding moeten leiden tot een betere alkaliteit, maar er moet altijd aan worden herinnerd dat er een evenwicht moet worden bereikt. Wanneer er sprake is van een uitgebalanceerd dieet met de hier uiteengezette voorwaarden, krijgt het lichaam de gelegenheid om die factoren op te nemen die nodig zijn om de celopbouw in de verschillende delen van het lichaam op een goede manier voort te zetten.

Voorgesteld dieet voor artritis
De volgende voedingsmiddelen moeten in uw dieet worden opgenomen:

Alle soorten rauwe groenten (behalve kool), waterkers, snijbiet, mosterdgroenten, boerenkool, wortelen, selderij, sla (blad of Romaine). Deze kunnen met gelatine worden gegeten. Dit zouden Knox-gelatinerecepten moeten zijn; de gelatine kan ook worden ingenomen met tomatensap of andere sappen. (Gelatine wordt in het lichaam een ​​katalysator genoemd, waardoor het gebruik kan maken van de vitamines en andere eigenschappen van groenten en fruit.)
Zwart brood (pumpernickel, rogge of volkoren).
Noten, vooral amandelen en hazelnoten (rauwe noten zijn beter dan geroosterde en gezouten).
Vis en zeevruchten, gevogelte, lam, wild, lever, pens en varkensknokkels.
Groentesappen, citrusvruchtensappen op momenten dat er geen granen worden gegeten.
Bessen, behalve aardbeien, en citrusvruchten.
Gekookte bladgroenten (behalve kool); oesterplant (schorseneer); pastinaak; aardappelschillen van de gepofte aardappel, maar niet het grootste deel ervan.
Artisjok van Jeruzalem eenmaal per week (ze zijn een wortel).
Veel waterkers en bietentoppen (deze helpen vooral de eliminaties).
De meeste vruchten mogen gegeten worden, bij voorkeur vers.
De volgende voedingsmiddelen moeten worden vermeden:

Deze vruchten: appels, bananen, aardbeien, tomaten.
Deze groenten: kool, zetmeelrijke voedingsmiddelen.
Geen gefrituurd voedsel; geen vetten; geen varkensvlees van welke koning dan ook, inclusief spek.
Geen rundvlees, geen kalfsvlees.
Geen moutdranken; geen koolzuurhoudend water (dwz in frisdranken).
Geen alcohol of kruiden of andere stimulerende middelen.
Rundersap: Bereiding
Rundersapis geen bouillon maar een sap dat door middel van hitte uit het vlees wordt gehaald. Het wordt als volgt bereid: ongeveer een pond ronde biefstuk bij voorkeur. Snijd het vet af en laat de spieren en stukjes pees achter. Snijd dit vervolgens in blokjes van een halve inch en doe het in een glazen pot zonder water erin. De pot moet worden afgedekt, maar niet strak. Zet vervolgens de pot in een pan met water erin, het water komt ongeveer 1/2 of 3/4 van de weg naar de bovenkant van de pot. Leg een doek op de bodem van de pan om te voorkomen dat de pot barst. Laat het water vervolgens drie tot vier uur sudderen. Zeef vervolgens het sap dat zich in de pot heeft opgehoopt, en het resterende vlees kan enigszins worden geperst om de rest van het sap te extraheren. Het vlees is dan waardeloos. Zet het sap in de koelkast, maar bewaar het nooit langer dan drie dagen. De gemaakte hoeveelheid, dan hangt af van hoeveel en hoe vaak het sap wordt genomen. Het moet 2 tot 3 keer per dag worden ingenomen, maar niet meer dan een eetlepel per keer – en dit moet heel langzaam worden gedronken, het duurt misschien vijf of tien minuten om de hele hoeveelheid te gebruiken.

Het kan worden gekruid naar de smaak van het individu. Het zou ook goed zijn om tegelijkertijd een volkoren Ry-Krisp cracker te gebruiken om het smakelijker te maken.

B. Eliminaties
Zeker, alle lezingen over artritis leggen niet de nadruk op het gebruik van eliminanten, maar er lijkt een consistent begrip te zijn dat eliminaties correct moeten worden uitgevoerd. Het dieet zoals hierboven vermeld helpt hierbij, en doet soms het hele werk. Op andere momenten, waar er een reëel probleem lijkt te zijn van constipatie en ophoping van toxines door het hele systeem, werd voorgesteld om colonics te gebruiken voorafgaand aan elke therapie. Op andere momenten werden tijdens de therapie colonics gesuggereerd. Eno-zouten, een theelepel in een glas water voor de ochtendmaaltijd gedurende een week, werd als suggestie aan [Cayce] gegeven. op een gegeven moment werd gesuggereerd dat de op recept geabsorbeerde arachideolie en olijfolie aan [Cayce] werd gegeven als een stof die de slijm- of melkzuurkrachten zou opwekken tot hun juiste actie en giftige krachten door hun juiste kanaal zou voeren:

Eliminaties zoals gezien in therapeutische programma’s die in de lezingen werden gevonden, kwamen tot stand door de rookbaden en de douches en de hete baden, evenals door colonics en cathartics. Rookbaden werden de ene keer voorgesteld met toverhazelaar en de volgende keer met Atomidine, en dit zijn natuurlijk ook eliminatieprocedures. Op basis van de informatie die in de metingen wordt gegeven, lijkt het redelijk om aan te nemen dat het het beste is om niet te veel nadruk te leggen op colonics of klysma’s of cathartics, omdat dit het lichaam tijdens de reparatieprocedure heel goed uit balans kan brengen. Misschien is dit de reden waarom er zoveel nadruk werd gelegd op de Epsom-zoutbaden, de rookbaden, de hete baden, de massages en het laxerende dieet. Bij de behandeling van een ernstige artritis moet zeker worden gelet op de eliminaties en ook op de andere onderdelen van de therapie, want “zoals we vinden, tenzij er grote zorg wordt besteed aan de toediening van het lichaam, kan de toepassing van een deel van de stoornis zeer moeilijk zijn voor andere delen van het lichaam.” (Cayce)

C. Massage

De oliën die hier voor gebruik worden voorgesteld, bevatten in de overgrote meerderheid van de gevallen pindaolie. Dit alleen wordt het meest gebruikt. Vaak wordt arachideolie en olijfolie in gelijke delen voorgesteld. Pindaolie, pijnboomolie en olijfolie in gelijke delen was een andere variant. Voor (Cayce) werd azijn gebruikt als massage over het lumbale gebied van de rug en vervolgens naar de knieën, gevolgd door het aanbrengen van warme zoutpakketten, die in een doek werden gestopt, zoals zitzakken. Deze zouden op hun plaats blijven totdat het lichaam droog is, dit is blijkbaar ook een verwijderingsprocedure. Een reumatoïde artritis (Cayce) kreeg het volgende recept voor massage na het Epsom-zoutbad:

Het recept voor de massageformule heet tegenwoordig Arthro® Muscle & Joint Massage Oil met de Cayce-formule van:

• Olijfolie
• Pindaolie
• Olie van dennennaalden
• Olie van Sassafraswortel
• Lanoline, vloeibaar
• Usoline of Nujol
arthro-8oz-baar-766-th
Arthro® Massageolie voor spieren en gewrichten
Body Beautiful™ Massage Oil werd voorgesteld als een andere massageolie voor verlichting van artritis. Dit is ook de meest aanbevolen massageolie in de Cayce Readings voor veel aandoeningen.

Lees ook:   Conjunctivitis kan duiden op een coronavirusinfectie

• Olijfolie
• Pindaolie
• Lanoline
761
Body Beautiful™-massageolie
Af en toe werden osteopathische manipulaties gesuggereerd, en in deze gevallen elimineerden ze vaak de noodzaak van frequente massages. Blijkbaar brengen de manipulatie en de massage tot op zekere hoogte enkele van dezelfde veranderingen teweeg. Natte celtherapie wordt soms gesuggereerd in wat zeer ernstige gevallen lijkt te zijn.

D. Klierstimulatie
De meest consistente therapieroutine voor artritis in de Cayce-metingen is ongetwijfeld de combinatie van Atomic Iodine™, Epsom-zoutbaden en massage. Dit thema wordt keer op keer gespeeld met verschillende tijdsperioden die worden toegewezen aan de toediening van Atomidine; met wisselende hoeveelheden Epsom-zout in het hete bad; en met verschillende soorten oliën die worden gebruikt voor massage.

Deze triade van therapeutische maatregelen wordt vervolgens herhaald in cycli met rustperioden ertussen, totdat het lichaam weer normaal wordt. Natuurlijk moet de toestand van het hele lichaam in gedachten worden gehouden en de assimilatie en eliminatie moeten zo goed mogelijk worden uitgevoerd.

[Cayce] was een 63-jarige man wiens artritis in voorgaande jaren ontstoken was geweest, maar nu als chronisch werd geclassificeerd. Zijn therapietraject is interessant omdat het typerend is voor de suggesties in de readings. Ook kreeg hij te horen: “Dan zal de toestand soms – net voor de periode van het zweten – blijkbaar ernstiger zijn. Maar na de derde van zulke zweten merken we dat er verbetering in het lichaam zou moeten komen, en de stoornis zou geleidelijk in hevigheid moeten verminderen.” Het is waarschijnlijk dat elke ernstige chronische of acute artritis die met deze methoden wordt behandeld, perioden van stress en pijn zal doormaken, en schijnbare verslechtering voordat de toestand daadwerkelijk wordt verbeterd. De suggesties die aan deze man zijn gegeven, zijn dus waardevol om te overwegen. Hieronder volgen de verschillende stappen van therapie:
Atomic Iodine™ , één druppel in een half glas water per dag voor het ontbijt, gedurende drie dagen; daarna drie druppels per dag gedurende twee dagen; daarna vier druppels per dag gedurende twee dagen; daarna vijf druppels per dag gedurende twee dagen.
De volgende dag, een Epsom-zoutbad met 15 pond zout op 50 gallons water. Het water moet heet zijn, aangezien het lichaam het kan verdragen. Er moet een begeleider worden gebruikt en het lichaam moet worden gemasseerd terwijl het in bad is, waar het ten minste twintig minuten moet blijven.
Een rub-down moet onmiddellijk worden gegeven nadat het lichaam goed is afgedroogd. Gebruik eerst arachideolie voor de ledematen en de ruggengraat, gebruik dan graanalcohol en dompel de handen in de alcohol (85-90% bewijs). Dit mag alleen worden gedaan als de poriën open zijn, zoals na dit type bad.
Rust vijf dagen voordat verdere therapie wordt gestart.
Start dan met Atomidine, één druppel per dag in een half glas water, gedurende vijf dagen; daarna vijf druppels per dag gedurende vijf dagen; daarna tien druppels per dag gedurende twee dagen.
Herhaal het Epsom-zoutbad en wrijft.
Rust nog eens vijf dagen, maar gedurende deze tijd moet dagelijks een massage met pindaolie worden gedaan op de wervelkolom en de ledematen.
Herhaal na de rustperiode van vijf dagen de reeks Atomidine- en Epsom-zoutbaden, met dezelfde instructies.
Rust dan voor een langere periode en gebruik een meer consistente hoeveelheid Atomidine voorafgaand aan het bad in de volgende cyclus en de volgende.
Dieet mag geen gefrituurd voedsel bevatten; het vlees moet vis, gevogelte en lam zijn; sappen zijn goed, vooral groentesappen; gekookte bieten en wortelen zijn vooral goed; geen koolzuurhoudende dranken.
Beweeg zoveel mogelijk. Houd de dagelijkse massage met pindaolie.
Atomic Iodine™-therapie: andere aanbevolen routines
Er werden verschillende routines voorgesteld wat betreft het gebruik van Atomidine. Het wordt altijd ingenomen in een half glas water voordat er voedsel wordt ingenomen. Blijkbaar stimuleert het het lichaam en bereidt het voor op het elimineren van gifstoffen door het mechanisme van de Epsom-zoutbaden. Uit de informatie in de metingen blijkt dat hoe acuter en inflammatoir een geval van artritis is, des te voorzichtiger men moet zijn bij het gebruik van de voorbereiding van Atomidine en voorafgaand aan de Epsom-zoutbaden.

Eén druppel in een half glas water per dag gedurende 5 dagen
Vijf druppels op de 6e dag
Drie uur na de laatste dosis, Epsom-zoutbad genomen met 20 lbs. tot 40 gal. water.
Bij deze persoon zouden deze maatregelen, suggereerde Cayce, pijnlijk zijn, maar als ze consequent werden aangehouden, zouden de resultaten worden gezien.
Een druppel in een half glas water per dag gedurende 5 dagen
Rust twee dagen
Herhaal dit een 2e en een 3e keer
Een druppel per dag gedurende 10 dagen.
Op de 10e dag vijf druppels gevolgd door het bad.
Dagelijks één druppel gedurende 5 dagen
Gevolgd door gewoon bad of douche, en masseren
Daarna rust
Herhaal dit een tweede en derde keer
Bij de vierde reeks, gebruik 5 druppels Atomidine dagelijks gedurende 3 dagen
Gevolgd door Epsom-zoutbad
Passende rustperiode
Ga door voor een vijfde en zesde reeks
Een druppel per dag gedurende 3 weken.
Rustperiode.
Eén druppel per dag gedurende 5 dagen
Gevolgd door het bad
Eén druppel per dag gedurende 5 dagen
Twee druppels per dag gedurende 5 dagen
Drie druppels per dag gedurende 5 dagen
Vier druppels per dag gedurende 5 dagen
Vijf druppels per dag gedurende 5 dagen
Gevolgd door het bad.
Het is te zien dat het gebruik van Atomidine zeker gevarieerd is in de metingen en niet een bepaald patroon volgt dat kan worden waargenomen. Er kan echter altijd op één ding worden gerekend, en dat is de periodiciteit of cyclische aard van de therapie, en deze moet worden gevolgd, ongeacht de dosering die wordt gebruikt.

E. Andere behandelingen: apparaten
Werkingsmechanismen bij energiezuinige behandeling:

Tijdens de metingen stelde Cayce een behandeling voor met wat hij lage elektrische energie noemde, en hij beschreef de natte celbatterij en het impedantieapparaat om dit mogelijk te maken. Hij heeft beide op verschillende plaatsen bij de behandeling van artritis gesuggereerd. Een vrouw, (Cayce) kreeg te horen dat het impedantie-apparaat aan haar systeem zou toevoegen wat “de juiste vibratie voor het systeem zal brengen om de fysieke krachten van het lichaam te reanimeren, zoals komt met het actieve principe van het creatieve element ( s) in het fysieke lichaam die de cel produceren in zijn vibratie voor het lichaam. Dan zou dit die krachten zo dicht mogelijk bij de reanimatie van het fysieke lichaam brengen als mogelijk zal zijn in een van deze tijden, en voorkomen dat die toestanden voor het lichaam opnieuw optreden.”

Cayce zegt dat deze energie die door het radioactieve apparaat wordt gegeven, in de aard is van radiotrilling “omdat het de zenuwenergie van de zenuwsystemen, zowel van het cerebrospinale als het sympathische zenuwstelsel, die juiste vibratie zal geven en nieuwe energie in het systeem zal creëren. . Deze kunnen materieel worden ondersteund door die van de ultraviolette straal. Deze zullen alleen helpen als de trillingskrachten worden ingesteld, wat zal worden geholpen door de toepassing van het radioactieve apparaat dat dat van goudchloride in het systeem draagt. (Cayce)

VOORGESTELDE THERAPIE VOOR ARTRITIS
Waarschijnlijk kunnen artrose en arthritische neigingen en twijfelachtig vroege reumatoïde artritis in het algemeen worden gegroepeerd, voor zover het de therapie betreft. Het programma moet worden gebruikt dat het lichaam geleidelijk weer normaal zal maken. Het volgende, met af en toe afwijkingen zoals kan worden gekozen uit voorgaande paragrafen, zou in deze gevallen als een schets voor therapie kunnen dienen:

Dieet . De reeds geschetste suggesties moeten consequent en nauwkeurig worden opgevolgd. Dit is erg belangrijk.
Als er een voorgeschiedenis van constipatie is geweest, dan een reeks van twee colonics of drie, of een reeks hoge klysma’s die om de drie of vier dagen worden genomen gedurende een periode van twee weken, voorafgaand aan een andere therapie.
Atomic Iodine™ , één druppel per dag gedurende één week in een half glas water ’s morgens vroeg.
Rust van de therapie voor een week.
Atomic Iodine™ drie druppels per dag gedurende vijf dagen, daarna op de zesde dag tien druppels.
Diezelfde dag, een Epsom-zoutbad met 20 pond Epsom-zout op 50 gallons water. Masseer het lichaam over alle aangetaste gewrichten terwijl u in bad bent. Het lichaam moet minimaal 20 minuten in bad blijven, maar mag tijdens het proces niet te zwak worden. Een ijspak op het hoofd zou enorm helpen.
Masseer vervolgens het hele lichaam met een gelijk mengsel van olijfolie en arachideolie gedurende 15 tot 30 minuten.
Rust twee weken van de druppels en het bad, terwijl u ’s nachts drie keer per week masseert met het oliemengsel. Deze massage moet over het hele lichaam zijn, maar er moet speciale aandacht worden besteed aan de betrokken gebieden. Houd de massages regelmatig totdat de therapie is beëindigd.
Herhaal de hele cyclus na deze rustperiode, te beginnen met drie druppels Atomidine (stap 5 tot en met 8).
Herhaal na nog een rust de cyclus opnieuw en ga door totdat het lichaam weer normaal is.
[OPMERKING: het voorgaande overzicht is geschreven door William A. McGarey, MD]

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien