web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkVitaminen & Kruiden

De SCHOKKENDE waarheid over dagelijks eieren eten – Hart- en slagaderziekte

In de Verenigde Staten sterven jaarlijks ongeveer 610.000 mensen aan hartaandoeningen. Dat is 1 op de 4 doden. Eieren zijn een ENORME bron van cholesterol in de voeding. Gemiddeld krijgen jaarlijks ongeveer 735.000 Amerikanen een hartaanval.

0:00 Zijn eieren gezond?
0:32 Ei-mythen
1:30 Zijn eieren slecht voor je?
2:28 Big Egg-zwendel
4:58 Hebben eieren cholesterol?
6:04 Verhogen eieren de bloeddruk?
8:00 Is cholesterol slecht voor je?
8:55 Carnivoor dieet?
9:22 HDL & LDL
9:48 Eivoeding
12:29 Diabtes & Eieren
13:37 Vrije uitloopeieren
15:32 Bruine of witte eieren?
16:12 Hoe kook je eieren?
16:38 Beste oliën
17:51 Zijn rauwe eieren goed?
18:20 Zijn eieren slecht?
19:20 Ei Gezond Onderzoek
20:11 HET BIG EGG GEHEIM

De relatie tussen eieren en hartziekten is door de jaren heen besproken en onderzocht. Eieren zijn een bron van cholesterol in de voeding en in het verleden werd aangenomen dat het consumeren van voedingsmiddelen met een hoog cholesterolgehalte, zoals eieren, het cholesterolgehalte in het bloed zou kunnen verhogen en het risico op hartaandoeningen zou kunnen verhogen. Het wetenschappelijk inzicht is echter geëvolueerd en huidig onderzoek suggereert dat cholesterol in de voeding mogelijk niet zo’n grote invloed heeft op het cholesterolgehalte in het bloed als ooit werd gedacht.

Verschillende grote onderzoeken hebben het verband tussen eierconsumptie en hartaandoeningen onderzocht. Uit deze onderzoeken is over het algemeen gebleken dat matige consumptie van eieren, gedefinieerd als maximaal zeven eieren per week, het risico op hartaandoeningen of beroertes bij gezonde personen niet lijkt te verhogen. Eieren zijn in feite een voedzaam voedsel dat hoogwaardige eiwitten, vitamines, mineralen en antioxidanten levert.

Lees ook eens:  6 Lichaamsdelen die veel stress opslaan

Het is vermeldenswaard dat individuele reacties op cholesterol in de voeding kunnen variëren. Sommige mensen zijn mogelijk gevoeliger voor cholesterol in de voeding en het consumeren van grote hoeveelheden eieren of ander cholesterolrijk voedsel kan bijdragen aan een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed. Hoe eieren worden bereid en geconsumeerd met ander voedsel kan ook van invloed zijn op de gezondheid van het hart. Het consumeren van eieren met ongezonde vetten of natriumrijke ingrediënten (zoals spek of bewerkt vlees) kan bijvoorbeeld een negatieve invloed hebben op de gezondheid van het hart in vergelijking met het eten van eieren als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet met groenten, volle granen en magere eiwitten.

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥