web analytics
...

Vergeten te onthouden: wat de moderne geneeskunde en de Cayce-metingen zeggen over de ziekte van Alzheimer

1d79430d1d9686d6fc416cf32ec362e3 via Angel-WingsIk herinner me duidelijk de laatste keer dat ik mijn overleden grootmoeder levend zag. Het was de lente van 2010 en ik was terug in Virginia Beach voor een paar dagen vanuit Californië, waar ik mijn laatste jaar aan het Palmer College of Chiropractic West afrondde. De afgelopen paar jaar waren ronduit uitdagend en tumultueus geweest voor mijn familie in Virginia Beach, omdat ze alles probeerden om mijn grootmoeder te helpen. Oma’s vermogen om dingen te onthouden gleed weg, en ze werd steeds geagiteerder en vastbeslotener in haar ontkenning dat er iets mis was. De familie probeerde van alles om haar te helpen, maar in de loop der jaren trok oma zich terug uit alle sociale activiteiten en bracht het grootste deel van haar tijd thuis door in isolement. Naarmate haar geheugen slechter werd, werd de situatie nijpender.

Uiteindelijk was de hele familie het erover eens dat oma verplaatst moest worden naar een zorgcentrum voor mensen met Alzheimer. Omdat ik toen in Californië woonde, kon ik weinig doen om te helpen, behalve suggesties en aanmoediging via de telefoon. Toen ik eindelijk genoeg tijd van school had om naar huis te gaan, zag ik zodra ik uit het vliegtuig stapte de dramatische tol die de zorg voor oma op mijn gezin had. Toen ik oma opzocht in de Alzheimerkliniek, herkende ze me niet en herinnerde ze zich zelfs mijn naam niet, hoewel ik tijdens onze tijd samen in haar ogen kon zien dat ze wist dat ik een bekende was. Ons gesprek bestond erin dat ze herhaaldelijk vroeg: ‘Waarom ben ik hier? Ik wil naar huis. Ik wil naar huis!”

De ziekte van Alzheimer is een aandoening van de geest die diep in de harten van familie en geliefden drukt, en de emotionele tol ervan op verzorgers is onmetelijk. De behoeften die deze uitdagende aandoening creëert, zijn enorm en worden nog verergerd doordat de medische gemeenschap nog niet volledig begrijpt wat er gebeurt. Hoe komt het dat iemand het vermogen kan verliezen om te onthouden hoe hij de eenvoudigste taken moet uitvoeren, taken die de rest van ons als vanzelfsprekend beschouwt? Hoe is het mogelijk dat iemand zijn eigen familieleden vergeet? Wat weet de medische gemeenschap over de aandoening en wat kunnen we leren van de Cayce-metingen? En hoe kunnen we Cayce’s holistische visie integreren met wat de artsen van vandaag zeggen? Dit artikel probeert nederig een begin te maken met het vinden van antwoorden op deze vragen.

Alzheimer begrijpen en behandelen

Volgens informatie in 2021 Alzheimer’s Disease Facts and Figures, gepubliceerd door de Alzheimer’s Association, is deze aandoening “een type hersenziekte. . . een progressieve ziekte, waarvan wordt gedacht dat deze twintig jaar of langer begint voordat de symptomen zich voordoen. Het begint met veranderingen in de hersenen die onmerkbaar zijn voor de betrokken persoon. Pas na jaren van hersenveranderingen ervaren individuen merkbare symptomen zoals geheugenverlies en taalproblemen. Symptomen treden op omdat zenuwcellen (neuronen) in de delen van de hersenen die betrokken zijn bij denken, leren en geheugen (cognitieve functie) zijn beschadigd of vernietigd. Naarmate de ziekte voortschrijdt, worden ook neuronen in andere delen van de hersenen beschadigd of vernietigd. Uiteindelijk worden neuronen aangetast in de delen van de hersenen die een persoon in staat stellen om basale lichaamsfuncties uit te voeren, zoals lopen en slikken. Individuen worden bedlegerig en hebben 24 uur per dag zorg nodig. De ziekte van Alzheimer is uiteindelijk dodelijk.” Wat belangrijk is om hier te benadrukken, is dat:Van Alzheimer wordt nu begrepen dat het vele jaren eerder begint dan eerder werd gedacht, terwijl het tegelijkertijd progressieve neurologische schade en vernietiging veroorzaakt.

Het is ook belangrijk om onderscheid te maken tussen de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Nogmaals, onder verwijzing naar de feiten en cijfers over de ziekte van Alzheimer in 2021: “Recente grote autopsiestudies tonen aan dat meer dan de helft van de personen met de ziekte van Alzheimer hersenveranderingen (pathologie) van de ziekte van Alzheimer hebben, evenals de hersenveranderingen van een of meer andere oorzaken van dementie, zoals zoals cerebrovasculaire ziekte of Lewy body ziekte. . . . De kenmerkende pathologieën van de ziekte van Alzheimer zijn de opeenhoping van het eiwitfragment beta-amyloïde (plaques) buiten neuronen in de hersenen en gedraaide strengen van het eiwit tau (klitten) in neuronen.

Wat de onderliggende oorzaak(en) van de ziekte van Alzheimer ook blijken te zijn, de andere belangrijke vraag is: wat zijn de huidige behandelingen? Wat de farmacologische geneeskunde betreft, zegt het Alzheimer’s Association 2021-rapport: “Geen van de farmacologische behandelingen (geneesmiddelen) die momenteel beschikbaar zijn voor de ziekte van Alzheimer vertragen of stoppen de beschadiging en vernietiging van neuronen die de symptomen van Alzheimer veroorzaken en de ziekte dodelijk maken. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft vijf geneesmiddelen goedgekeurd voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer: rivastigmine, galantamine, donepezil, memantine en memantine in combinatie met donepezil. Een zesde medicijn, aducanumab, wordt momenteel beoordeeld door de FDA voor goedkeuring. Van deze medicijnen aducanumab is de enige die mogelijk de progressie van de ziekte van Alzheimer kan vertragen (het is alleen getest voor personen met milde cognitieve stoornissen of vroege Alzheimer-dementie). Met uitzondering van memantine, verbeteren de resterende medicijnen tijdelijk de cognitieve symptomen door de hoeveelheid chemicaliën die neurotransmitters worden genoemd in de hersenen te verhogen.”

Het wordt nog interessanter omdat het onlangs goedgekeurde medicijn Aduhelm (een patentnaam voor aducanumab) voor veel opschudding heeft gezorgd. Web MD heeft gemeld: “Ondanks sterke bezwaren van zijn eigen onafhankelijke adviespanel, keurde de FDA Aduhelm goed voor alle patiënten met de ziekte van Alzheimer, hoewel het medicijn alleen is getest bij patiënten met vroege stadia van de ziekte. Drie experts hebben ontslag genomen uit het adviespanel na de beslissing van de FDA, daarbij verwijzend naar twijfelachtige klinische onderzoeksresultaten en bezorgdheid over de mogelijke bijwerkingen.”

Slechts een paar Cayce-lezingen spreken specifiek over de ziekte van Alzheimer; tijdens mijn studies ontdekte ik echter verschillende fascinerende verbanden tussen de lezingen over gevallen van dementie, neurose en PTSS. Laten we eens goed kijken naar twee specifieke gevallen uit de lezingen.

In de eerste spreekt Cayce met een 51-jarige vrouw wiens autopsie zou bevestigen dat ze de ziekte van Alzheimer had:

“Zoals we zien, zijn er invloeden van buitenaf geweest die een echte zenuwschok in het systeem hebben veroorzaakt, van een zodanige aard dat de reflexen van de cerebrospinale centra en het cerebrospinale centrum zelf een aandoening hebben gekregen die hun coördinatie verhindert. Deze reflecteren, zoals we zien, door stolsels die zich op het kapsel van de hersenen zelf hebben gevormd. Ze zijn niet als tumoren, eerder als stolsels. Zoals we zien, kunnen deze worden verwijderd door absorptie of door operatieve maatregelen. Hoewel het veel langer zou vergen om dit door absorptie te doen, zou het veel meer in overeenstemming zijn met het verzekeren van een langere ervaring op aarde; als het natte celapparaat werd gebruikt met goud en kamferaan de trillingen van het lichaam. . . We zouden elk van deze behandelingen volgen met een zachte massage langs het cerebrospinale gebied, van rond de oren naar beneden, met gelijke porties olijfolie en tinctuur van mirre. Verhit de olie om de mirre toe te voegen… Deze kunnen, als ze regelmatig en onder gebed worden bewaard, het geheugen terugbrengen, de coördinatie tussen het cerebrospinale en sympathische zenuwstelsel en de reflexen naar het sensorische systeem terugbrengen. . . We zouden het hoofd zachtjes masseren, eerder op een neuropathische manier, met oliën zoals aangegeven. . . Houd het lichaam stil; houd het lichaam in de open lucht als het weer het toelaat, maar niet te veel in een te sterke zon. Zorg voor vrolijk gezelschap over het lichaam, en het gesprek moet creatief en constructief zijn en nooit alleen maar roddelen.” (ECRL) [Lezingen genoteerd met “ECRL” geven aan dat een deel van de taal door de auteur is bewerkt voor een beter begrip.]

Lees ook:   Studie koppelt gebruik van kunstmatige zoetstoffen aan verhoogd risico op kanker

“Houd het lichaam stil; houd het lichaam in de open lucht als het weer het toelaat, maar niet te veel in een te sterke zon. Zorg voor vrolijk gezelschap over het lichaam, en het gesprek moet creatief en constructief zijn en nooit alleen maar roddelen.” (Cayce)

Massageolie met biologische olijfolie en mirretinctuur

Het is interessant om op te merken dat de eerste verklaring de oorzaak beschrijft als een “schok van buitenaf” voor het zenuwstelsel die een incoördinatie veroorzaakt die wordt waargenomen bij de vorming van stolsels in de hersenen. Deze aandoening, zegt de lezing, zou kunnen worden behandeld door een operatie of door langzame absorptie (hoewel het langer zou duren, zou het beter zijn voor een langdurige ervaring). Ik vind het fascinerend dat de behandelingen van Cayce de Wet Cell Appliance (afwisselend met goud en kamfer) combineren met massage (met olijfolie en een mirre tinctuur ), een vrolijke en creatieve omgeving, en geen geroddel.

Voor een 57-jarige vrouw zei haar Cayce-lezing: “Dit zijn verstoringen die niet anders dan materieel kunnen worden geholpen. Deze zijn het resultaat van karmische omstandigheden voor het lichaam, evenals die over het lichaam. We kunnen helpen, ja. Hoewel er verstoringen zijn die voortijdige seniele toestanden veroorzaken of het wegkwijnen van de beheersing van mentale reflexen, moet er zorg en liefdevolle vriendelijkheid, zachtheid en geduld aan het lichaam worden toegediend. Deze zullen niet alleen een grotere poging voor de reacties opleveren, maar zullen ook een groter vermogen brengen voor de ontwikkeling van de ziel-entiteit. Het zou soms goed zijn, omdat er bruggen zijn in de associaties tussen de sympathische en cerebrospinale zenuwkrachten, ervoor te zorgen dat het lichaam zichzelf of anderen niet verwondt; maar berg het lichaam niet op, tenzij er meer wordt van datgene wat gevaarlijk zou zijn of zou zijn voor anderen.” (Cayce)

Deze lezing beveelt ook behandeling met de Wet Cell Appliance, massage en een liefdevolle en geduldige houding aan. De oorzaak van ziekte wordt in dit geval echter toegeschreven aan een karmische toestand en de behandelingen zijn gewoon een hulpmiddel voor de zieleontwikkeling van de vrouw. Merk ook op dat de lezing waarschuwt om voorzichtig te zijn dat deze vrouw niet gevaarlijk wordt voor zichzelf of anderen. Iedereen die voor een dementiepatiënt heeft gezorgd, weet dat dit een terechte zorg is, omdat ze in latere stadia van de ziekte strijdlustig en gewelddadig kunnen worden als ze zich bedreigd voelen.

Terwijl ik doorging met het bestuderen van de metingen, bekeek ik gevallen uit het Circulerend Dossier over PTSS waarbij andere hersenaandoeningen betrokken waren en vond meerdere correlaties. In alle veertien gevallen in dit dossier had elke persoon eerder in zijn leven een soort “shock” of trauma ervaren die een verscheidenheid aan coördinatiestoornissen in het zenuwstelsel veroorzaakte en voorwaarden schiep voor de symptomen die ze nu hadden. Sommige hiervan waren eerdere ervaringen met ‘shell shock’ in een gevecht, andere waren traumatische gebeurtenissen uit de kindertijd en weer andere waren trauma’s in de recentere omgeving. Een interessant geval betrof een 32-jarige vrouw die in totaal negen metingen ontving; ze was in een psychiatrisch ziekenhuis toen haar eerste lezing werd gegeven:

“Zoals we nu ontdekken, kan er hulp worden gebracht aan dit lichaam, als er – onder een veranderde omgeving – de toepassing kan zijn van dat wat de vrucht is van de geest van waarheid, van behulpzaamheid, van zachtaardigheid, van vriendelijkheid, van geduld. Zoals we zien, zullen er veel veranderingen nodig zijn bij het maken van toepassingen die nuttig kunnen zijn. De eerste, deze verandering van omgeving. Door dat te geven, wat nuttig kan zijn voor het fysieke en mentale welzijn van het lichaam, zou iets kunnen worden gezegd over de bronnen of de oorzaken van de huidige toestand, om nog maar te zwijgen van het afschuwelijke effect dat de omgeving op het lichaam heeft. en dat waar deze entiteit of ziel doorheen is gegaan in zijn huidige omgeving. Er is in dit lichaam, met deze entiteit, een hoog nerveus temperament, met idealen zo hoog, zo scherp als men in vele dagen kan vinden, de activiteiten waar de entiteit doorheen ging, hebben haar hoop, haar aspiraties verbrijzeld – door de vorderingen die onuitsprekelijk waren voor de entiteit, het MENTALE zelf, het hogere zelf. . . Om zeker te zijn, zal er een constante begeleider nodig zijn; en iemand die fysiek in staat is om met het lichaam om te gaan, maar NIET op een andere manier dan vriendelijkheid, geduld en met LIEFDEVOLLE zorg – in plaats van de pogingen om de zelfexpressie verder af te breken

. . . Er moet voldoende zorg zijn in de voeding, er moet kracht en zenuwopbouwend voedsel zijn, dat de elementen levert die een verarmd lichaam zullen aanvullen; een aandoening waarbij er geen bloedarmoede is in functionele zin, maar bloedarmoede in de zin van de achteruitgang van die delen van het fysieke organisme die in staat zijn om bloed te voorzien van voeding en de noodzakelijke activiteiten.” (Cayce)

Lees ook:   Verbazingwekkende bijwerkingen van het gebruik van medicijnen

Deze lezing wijst ook op een “val” die deze persoon had, terwijl hij probeerde te ontsnappen, wat leidde tot coördinatiestoornissen in de lendenen en het stuitbeen. De lezing beveelt manuele therapiebehandelingen aan voor dit deel van de wervelkolom, samen met de Wet Cell Appliance met behulp van een gouden oplossing.

Het belang van een goede voeding wordt genoemd om deze persoon te helpen herstellen, maar de nadruk ligt op de energie van de omgeving rondom deze vrouw en op het geven van liefde.

De natte cel- en radicaalapparaten
Tijdens de Cayce-metingen worden lage elektrische apparaten aanbevolen als behandelingen. De Wet Cell Appliance (die een lage elektrische stroom gebruikt net onder die van een D-batterij) werd meestal aanbevolen wanneer de symptomen al aanwezig waren, terwijl de Radiac Appliance (die geen stroom gebruikt maar de eigen energie van het lichaam) werd aanbevolen als preventief middel voor het geheugen en hersenfunctie. Op een symposium in 2003 over ‘Holistische geneeskunde van de toekomst’ presenteerde dr. Barbara Derrick, een gediplomeerd professioneel psycholoog, twee gevallen waarin deze apparaten werden gebruikt. Ze meldde dat beide behulpzaam waren. De Radiac Appliance bleek geheugenverlies te helpen voorkomen bij consequent gebruik.

De Baar natte celbatterij

Wat ik fascinerend vind aan de Wet Cell Appliance is de aanbeveling om het te gebruiken met oplossingen van goud, kamfer of zilver . In theorie zijn sporen van goud nodig voor de vorming van grijze stof in de hersenen. Het is ook mogelijk dat zilver de witte stof van de hersenen en het ruggenmerg ondersteunt. In David McMillins boek Alzheimer’s Disease and the Dementias: An Alternative Perspective Based on the Edgar Cayce Readings (ARE Press, 1997) laat hij zien dat deze Cayce-benadering de hersenen herbouwt. Deze behandelingen werden ook gebruikt voor aandoeningen zoals multiple sclerose , amyotrofische laterale sclerose (ALS) , Parkinson en epilepsie .. Kamfer werd vaak aanbevolen voor de behandeling en genezing van littekenweefsel, dus misschien is dit een manier om stolsels in de hersenen te verwijderen. Na gebruik van de Wet Cell Appliance adviseert Cayce altijd een massage langs specifieke delen van de wervelkolom en het lichaam. Dit helpt bij het verdelen en coördineren van de trillingen van de goud-, kamfer- of zilveroplossingen, terwijl het gebruik van olijfolie en mirre de bloedsomloop en diepere vaten bevordert. Gezien het potentieel van deze behandelingen, zou meer goed onderzoek naar vibratie – energiebehandelingen de moeite waard zijn.

Cayce’s aanbevelingen voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer
Uit mijn studie van de Cayce-metingen bleek dat de volgende aanbevelingen voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer en dementie het meest voorkomen:

• Creëer een liefdevolle, zorgzame en vrolijke omgeving voor de getroffen persoon (sympathieke zorgverleners zijn cruciaal).
• Laat de persoon niet in isolatie.
• Herken en genees trauma’s uit het verleden.
• Herken karmische lessen en kansen voor zielengroei.
• Corrigeer de coördinatie van het zenuwstelsel met behulp van elektrische apparaten zoals de Radiac en de Wet Cell Appliance (met oplossingen zoals goud, kamfer of zilver ), samen met manuele therapie (manipulatie of massage).
• Houd u aan een gezond dieet (meestal bloedopbouw). Hoewel er niets specifieks werd opgemerkt in deze specifieke metingen, bestaat het Cayce -dieet dat gewoonlijk wordt aanbevolen uit 80 procent alkalische voedingsmiddelen tot 20 procent zuurvormende voedingsmiddelen.
• Breng regelmatig tijd buitenshuis door en oefen op een plezierige manier.
• Maak gebruik van ‘suggestieve therapieën’, zoals hypnose en affirmaties (affirmaties die de patiënt kan gebruiken en die van iemand die oprecht voor hem zorgt).

Als we de aanbevelingen in de Cayce-metingen vergelijken met die in de Alzheimer’s Facts and Figures van de Alzheimer Association 2021 (waar bepaalde risicofactoren zoals genetica, hart- en vaatziekten en eerder traumatisch hersenletsel worden geassocieerd met de ziekte van Alzheimer en dementie), zien we overlap in het belang dat ze geven om ons hart gezond te houden en trauma te helen. Het 2021-rapport wijst er ook op dat “aanvullende onderzoeken suggereren dat sociaal en mentaal actief blijven gedurende het hele leven de gezondheid van de hersenen kan ondersteunen en mogelijk het risico op de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie kan verminderen.” Dus door voortdurend nieuwe dingen te leren, mentaal uitgedaagd te worden en sociaal actief te blijven, blijven de neuronen die helpen bij het geheugen behouden.

Volgens de Women’s Alzheimer’s Movement (WAM) behoren twee van de drie hersenen die Alzheimer ontwikkelen toe aan vrouwen. Om het risico te verminderen, raadt de WAM vrouwen aan om deze richtlijnen te volgen:
• Eet gezond.
• Maak regelmatig wandelingen.
• Krijg genoeg slaap.
• Zorg voor je hart.
• Train je geest.
• Verhoog uw antioxidanten.
• Houd stress onder controle.
• Zorg goed voor je darmen.
• Breng je hormonen in balans.
• Kijk uit voor depressie.

“Volgens de Women’s Alzheimer’s Movement behoren twee van de drie hersenen die Alzheimer ontwikkelen toe aan vrouwen.”

Het is interessant om te zien hoe veel van deze richtlijnen zijn afgestemd op Cayce’s benadering van behandeling.

Ten slotte zijn de kosten van de behandeling van deze patiënten enorm, en met de toenemende prevalentie van deze ziekte, is de behoefte aan hoogwaardige zorgverleners altijd hoog. We moeten ook aandacht besteden aan de zorgverleners en families van Alzheimerpatiënten. Het geduld dat van verzorgers en familie wordt gevraagd, is ronduit heroïsch. Alzheimer is een probleem dat door de samenleving moet worden aangepakt. De uitdaging is voor ons allemaal om te pleiten voor meer onderzoek, betaalbare zorg voor iedereen die lijdt, en financiële en emotionele steun voor de zorgverleners en families van de patiënten. Met een groeiend begrip van het probleem, is er een belofte in de behandeling en genezing van dementie terwijl we evolueren naar een nieuw tijdperk van genezing.

Bronnen voor dit artikel:
2021 feiten en cijfers over de ziekte van Alzheimer, Alzheimer’s Association.
“Eerste patiënt krijgt het nieuwe medicijn tegen Alzheimer van Biogen” Carolyn Crist, WebMD.com, 17 juni 2021.
David McMillin, de ziekte van Alzheimer en dementie: een alternatief perspectief op basis van de Edgar Cayce-lezingen (ARE Press, 1997).
Circulerend dossier: de ziekte van Alzheimer. Edgar Cayce Foundation, 1996.
Circulerend dossier: posttraumatische stressstoornis. Edgar Cayce Foundation, 2009.
“10 dingen die elke vrouw kan doen om voor haar hersenen te zorgen” Women’s Alzheimer Movement.org.

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!