web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Gerard Joling: Stroom vluchtelingen moet niet gekker worden

Gerard Joling: Stroom vluchtelingen moet niet gekker worden

Leon van Wijk
16-9-15

Zanger en presentator Gerard Joling (55) trekt woensdag in een emotioneel blog fel van leer tegen de manier waarop Europa omgaat met de ‘onbeheersbare vluchtelingenstroom’. Volgens de polderdiva loopt de situatie ‘gigantisch uit de klauwen’. ,,Een snotaap van 16 jaar die net twee weken in een asielzoekerscentrum zit en zegt: ‘Iek hebben recht op een haus’. Het moet verdomme toch niet gekker worden!” En het is niet de eerste keer dat Geer zich van zijn serieuze kant laat zien.

Het moet verdomme toch niet gekker worden
Gerard Joling

Het doet de entertainer pijn om op televisie zoveel mensen te zien die op de vlucht zijn. Maar, vraagt hij zich af, hoe weet je welke vluchtelingen echt uit een oorlogsgebied komen? De televisiecoryfee geeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel de schuld van de situatie.

,,Zij maakt een onvergetelijke fout”, schrijft Gerard. ,,Ondertussen ziet de islamitische wereld met genoegen het ongelovige Europa overspoeld worden met islamitische geloofsgenoten en staat Saoedi-Arabië klaar om honderden moskeeën te gaan financieren.”

Het stoot de K3 Zoekt K3-presentator vooral tegen de borst dat werkgevers en uitzendbureaus hun best doen om asielzoekers aan een baan te helpen. ,,Dat zal toch verdomd moeilijk worden in een land met 670.000 werklozen! Ik ken werklozen die zich een slag in de rondte solliciteren, bereid zijn alles aan te pakken, maar niet aan het werk komen. Voor die mensen is het een klap in het gezicht!”

Het goud blijkt niet op straat te liggen en asielzoekers blijft vaak aan de onderkant van de samenleving bungelen
‘Waar is het fatsoen?’
Het wordt tijd dat de Nederlandse politiek wakker wordt, vindt Joling. ,,Wanneer beseft men nu eens dat we over een aantal jaren een hele groep migranten hebben die ongelooflijk teleurgesteld zullen zijn over hun beloofde land. Het goud blijkt niet op straat te liggen en men blijft vaak aan de onderkant van de samenleving bungelen.”

Lees ook:   'Nederland kan asielstroom makkelijk aan' Alsof men het al wist?

Gerard laat zich de laatste jaren wel vaker van zijn serieuze kant zien in zijn maatschappelijk betrokken blogs. Zo vroeg hij zich eerder af ‘waar het fatsoen van deze regering is’, omdat uitgeprocedeerde asielzoekers mogen blijven, terwijl de ouderen in Nederland eigenlijk ‘bed, bad en brood’ nodig hebben. Geer is er ook niet vies van om politici persoonlijk aan te vallen. Zo vroeg hij zich eens snerend af of SP-leider Emile Roemer ‘niet gewoon directeur bij de Efteling kon worden’.

https://www.ad.nl/ad/nl/1022/Celebs/article/detail/4143528/2015/09/16/Gerard-Joling-Stroom-vluchtelingen-moet-niet-gekker-worden.dhtml

Stop: “Het is een moslim, toon dus begrip” – Darya Safai

https://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.2442276

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥