web analytics
...

Havenarbeiders weigeren wapens te laden die bestemd zijn voor Israël

Kijk zo doe je dat dus! Geweldig! Wow! Het kan dus.

I Love You Hearts GIF by Henque

Een Italiaanse vakbond van havenarbeiders veroorzaakte afgelopen vrijdag een wereldwijde kettingreactie toen ze weigerden een lading wapens op een schip met bestemming Israël te laden. Een week later voegen arbeiders uit Zuid-Afrika en Californië zich bij hen in hun missie om een ​​einde te maken aan de acties van een apartheidsstaat.

De arbeiders, leden van de L’Unione Sindacale di Base (USB) in de Toscaanse stad Livorno, werden voor de verzending getipt door de in Genève gevestigde organisatie Weapon Watch die wapens en wapens in de doorvoer van Europese en mediterrane havens controleert. In een persbericht van 14 mei verklaarde Weapon Watch dat het Aziatische eiland al was geladen met “zeer nauwkeurige kogels” toen het de vorige dag in Genua was aangemeerd en dat het zou worden geladen met gevaarlijkere items terwijl het in de haven van Livorno was. dat iets meer dan 100 mijl ten zuiden van Genua aan de noordwestkust van Italië ligt. Zowel Weapon Watch als USB werkten, vreesden dat als de bewapening Israël zou bereiken, ze zouden worden gebruikt tegen burgers in Gaza.

Het nieuws van deze actie bereikte snel de Israëlische havens. De volgende dag, op 15 mei, beval The Histadrut, de grootste vakbond van Israël, havenarbeiders de dienst aan alle naar Italië gebonden schepen te weigeren. De Italiaanse ambassade in Israël kwam toen tussenbeide om ervoor te zorgen dat de USB een einde zou maken aan de boycot, waardoor de Histadrut hetzelfde kon doen. Helaas vond het schip zijn weg naar zijn volgende aanloophaven, Napels, voordat het op donderdag 20 mei Israël bereikte .

Lees ook:   Over "uilen" en "leeuweriken" slaapkoppen en ochtendmensen

Op dezelfde dag dat het  Aziatische eiland  zijn bestemming bereikte, met wapens en al, ontstond er weer een boycot van havenarbeiders in Durban, Zuid-Afrika. De South African Trade and Allied Workers ‘Union (Satawu) zei dat het een verzoek ontving van de Zuid-Afrikaanse Boycot, Desinvestering en Sancties Coalitie om geen lading van een Israëlisch schip te lossen als een daad van solidariteit met de Palestijnse zaak. De plaatsvervangend secretaris van Satawu, Anele Kiet, zei dat hun leden bevestigden dat ze Israëlische luchtvaartmaatschappijen zouden weigeren en zich bij de BDS-coalitie zouden voegen voor het uitvoeren van boycots, piketten en demonstraties in de stad. Een dergelijke solidariteit tussen en Zuid-Afrikanen zou geen verrassing moeten zijn, gezien hun gedeelde geschiedenis van leven onder apartheidsstaten.

Volgens The Middle East Eye waren havenarbeiders in Oakland, Californië van plan om daar ook het lossen van een ander Israëlisch schip te stoppen.

Wat deze arbeiders doen is prachtig om te zien, aangezien het vaak de eenvoudigste handelingen zijn die werkelijk revolutionair zijn. Handelingen als deze doorbreken de conditionering waaraan we allemaal zijn onderworpen en die ons vertellen dat vernietiging en geweld subversief zijn, terwijl vreedzame niet-naleving nergens toe leidt. Deze zelfde conditionering verdeelt en overwint wanneer we in plaats daarvan verenigd zouden moeten zijn. Het vertelt ons dat we eerder klein en zwak zijn dan groot en sterk.

Een ander opmerkelijk element van deze groeiende beweging is hoe wonderbaarlijk repliceerbaar het is. Truckers zouden zich bij havenarbeiders kunnen aansluiten om te voorkomen dat bewapening die bestemd is voor Israël, Saoedi-Arabië, Amerika, China, Rusland en andere oorlogvoerende landen, wordt geleverd. Degenen in de wereld van de gezondheidszorg zouden de strijd tegen lockdowns en vaccinpaspoorten kunnen leiden door weg te lopen en niet achterom te kijken. Bedrijven als Bayer en Nestlé, die een bedreiging vormen voor de wereldwijde voedselvoorziening, zouden kunnen worden geboycot zodat ze niet meer bestaan. Allemaal door simpelweg te weigeren deel te nemen aan de mechanismen die deze vernietigende krachten laten floreren.

Lees ook:   In juli gaan ze een vaccin testen!!!

Israël en Hamas hebben misschien een staakt-het-vuren ondertekend dat een einde maakt aan de meest recente ronde van geweld, maar dit is geen reden om te stoppen met ongehoorzaamheid aan het internationale-militair-industriële-complex. We kunnen alleen maar hopen dat er mooiere daden van verzet zich over de hele wereld zullen blijven verspreiden nu deze dappere mensen het goede voorbeeld hebben gegeven.

 

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button