27 januari 2022

 

Wie was de Sumerische god Enki?

Wie was de Sumerische god Enki?

The Creation Of Man From Clay - enlil and enki mythos

Buitenaardsen die ooit de aarde bezochten werden goden genoemd, waarschijnlijk vanwege hun enorme kennis en wetenschappen die zelfs wij nu nog niet bezitten!
Ze kwamen naar de aarde om goud te delven voor hun planeet waarvan de atmosfeer bijna kapot was, en alleen goud in poedervorm in de lucht sprayen kon die atmosfeer redden…

De aarde bleek nog veel goud te hebben vandaar dat zij aankwamen op de planeet aarde.

Nu woonden daar inmiddels al mensen maar die waren niet zo slim.

Ze wilden eigenlijk de kracht van deze mensen gebruiken zodat zij voor hen goud zouden gaan delven.
Ze waren goed in het manipuleren van het dna van alles dat leefde en zodoende hebben zij de oude mens veranderd in de nieuwe moderne mens.
Deze mens was beter in staat om dingen te begrijpen en leerde zo om op de aarde te overleven met modernere middelen dankzij de kennis die deze buitenaardsen naar de aarde brachten.
Deze buitenaardsen was ten strengste verboden om zich te vermengen met de nieuwe moderne mens…en toch deden zij dat.
Ze namen zich mooie vrouwen tot zich en hadden gemeenschap met hen, hieruit ontstonden halfgoden.
De mensen met de rhesus negatieve bloedgroepen zijn daar waarschijnlijk afstammelingen van.
Deze buitenaardsen verbleven lange tijd op aarde, maar op een dag zijn zij vertrokken en vonden dat de wereld leiders nodig had, net als zijzelf.
Daarom verkozen zij koningen om te heersen, een koning moest een wijs persoon zijn, iemand die wist wat er speelde en daarover beslissen.
Dat moesten dus wel slimmere mensen zijn…daarom verkozen zij hun eigen mengsel aan mensheid die zij de macht gaven om te heersen op aarde.
In de hoop dat dit goed gedaan zou worden.

Vandaar dat koningshuizen (rhesus negatieven) met elkaar huwen om het bloed zuiver te houden, na zoveel eeuwen is dat inmiddels niet meer zo zuiver helaas…en kun je bijna spreken over inteelt.
Denk aan de Habsburg familie met flinke afwijkingen die te danken waren aan inteelt en het eeuwen trouwen met familieleden.

The Distinctive ‘Habsburg Jaw’ Was Likely the Result of the Royal Family’s Inbreeding

The Habsburg Jaw And The Cost Of Royal Inbreeding

Wie was Enki eigenlijk…de God… over de hemel en de aarde.

De Sumeriërs stonden bekend om hun aanbidding van vele goden.
Onder hen was Enki, een god die bekend staat als de beschermheilige godheid van de stad Eridu.

Enki wordt afgebeeld in vele stukken van de Sumerische kunst en literatuur, waaronder het Babylonische scheppingsepos het Enuma Elish, het epos van Gilgamesh en anderen. Vanwege zijn prominentie in dergelijke werken, is het redelijk om aan te nemen dat hij een grote rol speelde in de Sumerische cultuur. Veel over Enki blijft verborgen in mysterie en smeekt om verder onderzoek.

De god Enki
Enki, een god bekend om zijn inherente waarde, vertegenwoordigde genezing, vruchtbaarheid en schepping in de Sumerische cultuur. (Een soort arts zeg maar!) Zijn intelligente magie omvatte vaak bedrog om het welzijn van de mensheid ten goede te komen.

Zoon van een hemelgod, Enki werd verondersteld te heersen over de aarde en de hemel. Als leider van de Anunna-goden in Sumeria, wordt aangenomen dat Enki bijna 400.000 jaar geleden op de aarde woonde.

Enki’s verschillende namen
Enki was bekend onder verschillende namen , waaronder Enkig, Ea, Nissiku en Nudimmud. De namen komen met verschillende vertalingen, zoals ‘Prince’, ‘Lord of the Earth’ en ‘Creator’.

 

Gift of Fertility & Creation
In de Sumerische cultuur is Enki sterk verbonden met de concepten vruchtbaarheid en creatie. Dit wordt vaak weergegeven door water.

Enki - Wikipedia

Oude afbeeldingen van Enki tonen rivieren die van zijn mannelijke schouders stromen. De afgebeelde rivieren worden verondersteld de rivieren de Eufraat en Tigris te zijn die door Mesopotamië stromen en zijn gave van vruchtbaarheid aan het land betekenen. Volgens de legende werden de rivieren gevormd uit zijn sperma, wat zijn banden met het concept van vruchtbaarheid verder ondersteunt.

Bovendien zijn andere symbolen geassocieerd met Enki de geit en de vis, die ook vruchtbaarheid en conceptie  betekenen.

Een Sumerische overlevering beeldt Enki af als de stichter van Eridu , mogelijk de eerste stad van Mesopotamië (Paradijs? Eden?), waarmee het begin van het leven op aarde werd ingesteld. De spirituele site van Eridu is vergeleken met het joods-christelijke concept van de Hof van Eden(!).

Naast zijn bijdragen aan de schepping, staat Enki bekend om zijn goddelijke ambachten en kunst die spiritualiteit vertegenwoordigen. Er wordt gezegd dat hij naar de aarde kwam om kennis van het hiernamaals met mensen te delen.

Lees ook:   The Lost Books Of Enki

Link naar de Annunaki
De Anunna of Anunnaki waren wezens met een hoger bewustzijn (Intelligenter dan wij) en hadden een zeer geavanceerde technologie. Volgens de legende kwamen deze goden of buitenaardse wezens naar de aarde op zoek naar goud. In een Babylonisch verhaal genieten de oudere goden van een ontspannen leven, terwijl de jongere goden mijnbouwgoud wegwerkten.

De intelligente maar ondeugende Enki suggereerde dat de goden andere wezens moesten creëren om het goud voor hen te delven. De Annunaki werden beschouwd als kloonmeesters die probeerden kleinere wezens, zoals het menselijk ras, (Vroeger waren mensen kleiner dan wij nu! De Anunnaki waren reuzen vergeleken bij hen, nml 2.10 ongeveer) te klonen om hun werk te doen. Men denkt nog steeds dat de controle over menselijke wezens vandaag onder Annunaki-goden gebeurt. (Klopt hun nageslacht op aarde de koningen en presidenten met rhesus negatieve bloedgroepen)

https://www.ancient-origins.net/myths-legends/edgar-cayce-six-fingered-giants-and-supernatural-creation-gods-atlantis-part-1-008859

https://enkispeaks.com/native-american-indians-anunnaki-knights-templar-the-future-of-america-by-michael-lee-hill/

Hoewel Enki heeft bijgedragen aan het concept van klonen= dna bewerkingen, dat kan worden beschouwd als manipulatie van het menselijk ras, was goed bedoeld en gaf hij mensen informatie over het herstel van het evenwicht op de aarde na verwoestende droogte en hongersnood. Enki werd aangetrokken door vergeving, mededogen en menselijkheid. Toch heeft men in die tijd ook veel met dieren en mensen gespeeld qua dna. Ze maakten allerlei wezens, half man half paard bv, Edgar verteld hier ook over)

Volgens Edgar Cayce en vele regressiesessies uit vorige levens in de tijd van Atlantis – was er de hele industrie van het produceren van dierlijke / menselijke hybriden voor agrarisch werk, zware arbeid en huishoudelijke dienstbaarheid. Ze waren minder intelligent dan mensen, en meestal gehoorzaam, en werden gebruikt als slaven. Het is echter mogelijk dat sommige van deze mutanten een hoog intellectueel vermogen hebben en wegrennen van hun slavemasters, waardoor hun eigen gemeenschappen ontstaan, die na de vernietiging van Atlantis zouden kunnen overleven. Dus wie weet, misschien waren er echte Centaurs in het oude Griekenland?

Enki Familie lijn

MORE THAN YOU EVER WANTED TO KNOW ABOUT THE ANUNNAKI
Enki had een substantiële kosmische gezinslijn. Zijn directe familie omvatte een vaderfiguur, moeder, broer, vrouw en vier zonen. Nog eens acht kinderen werden later geboren, zoals vermeld in een volksverhaal. De namen en relaties van de familieleden van Enki variëren in oude teksten.

De Sumerische mythologie verwees naar Enki’s vader als Anu , wat ‘hemelgod’ betekent, terwijl de Babylonische tekst de naam Apsu gebruikt, gedefinieerd als ‘oorspronkelijke vader’. Enki’s moeder, Nammu, was een godin uit de hemel. Ze werd afgeschilderd als de vrouwelijke kracht die geboorte gaf aan de hemel en de aarde.

Enki was de tweeling van Adad, een god van weer en stormen. Enki had nog een broer Enlil, van wie men dacht dat het een tegenstander was, die Enki vaak problemen bezorgde om creatief te repareren.

Enki trouwde later met de godin Ninhursag , die ook bekend staat onder de namen Ninmah, Damgalnuna en Damkina. Samen hadden ze vier zonen: Asarluhi, god van magische kennis; Enbhlulu, god van dijken en kanalen; Adapa, menselijke wijze; en Marduk, god van magische kennis.

In het verhaal Enki en Ninhursag wordt gezegd dat Enki en zijn vrouw nog acht kinderen hadden in een poging Enki te genezen nadat hij ernstig ziek was geworden. De acht nakomelingen met genezende krachten omvatten:

Abu – god van planten en groei
Nintulla – god van edele metalen
Ninsitu – godin van genezing
Ninkasi – godin van het bier
Nanshe – godin van waarzeggerij, droominterpretatie, sociale rechtvaardigheid en vruchtbaarheid
Azimua – godin van genezing
Emshag – god van vruchtbaarheid
Ninti – godin en gever van het leven
Kracht en menselijkheid

Enki was een zeer krachtige god en had de hulp van mystieke wezens tot zijn dienst. Legenden beschrijven een assortiment wezens zoals zeemeerminnen, reuzen en zelfs demonen die Enki hielpen bij zijn aardse inspanningen. Hoewel hij een beroep kon doen op zowel destructief als zorgzaam bestaan, gaf Enki de voorkeur aan de mensheid en sociale rechtvaardigheid. Hij stond bekend om zijn intelligentie, wijsheid en gave voor goddelijke kunsten en ambachten. Enki’s kennis van rituelen omvatte exorcisme evenals genezende gebeden en gezangen.

Een belangrijke figuur in de mythologische geschiedenis, Enki blijft een van de grootste Sumerische legendes en een van de meest complexe Sumerische goden. Als zodanig kan men een aanzienlijke hoeveelheid tijd besteden aan het verdiepen in de geschiedenis en het mysterie van Enki. Blijf dit fascinerende mythische wezen alleen verkennen en geniet van de reis.

Gaia.com

Gerelateerde berichten