30 november 2020

 

Luxe zorguitjes

Luxe zorguitjes

AMSTERDAM –
Topambtenaren van het minister van Volksgezondheid (VWS) treden sinds jaar en dag op als reisleider van luxe zorguitjes voor directieleden van ziekenhuizen, verzekeraars en toezichthouders. De reizen worden gesponsord door zorgverzekeraars en de medische industrie. Dat meldt De Telegraaf.

Klik hieronder om te downloaden:
Grootverdieners in de zorg .pdf.pdf
De zorgreizen, georganiseerd door congresbureau Coincide, worden onder meer gesponsord door zorgverzekeraar Achmea. Ook Philips, de koepel voor de farmaceutische industrie Nefarma en ING sponsorden dergelijke reizen. VWS betaalt ongeveer 4000 euro per ambtenaar per reis.
SP-Kamerlid Renske Leijten gaat minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en haar staatssecretaris op het matje roepen. „Het is zorgelijk dat mensen die toezicht moeten houden, zo vaak op reisjes gaan met degenen op wie we toezien.”

Telegraaf.nl

Lees ook:   'Ziekenhuizen bieden verboden Downtest aan'

Gerelateerde berichten