15 april 2021

 

Vader furieus over wijnproeverij op school

Vader furieus over wijnproeverij op school

13-11-14 – 18:00

Minderjarige leerlingen van het Da Vinci College in Dordrecht hebben wijn gedronken tijdens de les. Dat gebeurde tijdens een wijnproeverij in het kader van de koksopleiding die zij volgen. Een ouder van een 17-jarige leerling is furieus.
@DaVinciCollege leerpark Dordrecht; wijnproeverij voor leerlingen < 18 jaar!! Leg dat maar eens uit!
— Erwin Koenen (@ErwinKoenen)

Wed Nov 12 00:00:00 MET 2014
,,Ik doe er alles aan om mijn zoon nog geen alcohol te laten drinken tot zijn achttiende en dan krijgt-ie het op school. Dit ondermijnt mijn gezag,” zegt de verbijsterde vader Erwin Koenen. ,,Echt te zot voor woorden.”

Daphne van Bodegom van de school begrijpt niets van de ophef. ,,Binnen zulke lessituaties mag er geproefd worden. We hebben de leerlingen vier kleine hoeveelheden wijn voorgezet. Dan heb je het over één klein slokje, een bodempje, puur om de smaakbeleving te herkennen.” Het Trimbosinstituut noemt de proeverij ‘niet wenselijk’.

Lees morgen het hele verhaal in het AD.

Ik doe er alles aan om mijn zoon nog geen alcohol te laten drinken tot zijn achttiende en dan krijgt-ie het op school.
Erwin Koenen

https://www.ad.nl/ad/nl/32605/Dordrecht/article/detail/3789571/2014/11/13/Vader-furieus-over-wijnproeverij-op-school.dhtml

Pff echt wat een zeikerds heb je toch.
Dat ze nog niet struikelen over zichzelf, laat je zoon dan geen koksopleiding doen, sufferd. Alsof pa nooit een drankje kreeg voor zijn 18 de, dankzij dit kabinet mag het niet meer, of het luistert, is de vraag. Daarbij die minuscule slokjes moeten ze uitspuwen…

Lees ook:   Bidden naar je voorouders

Gerelateerde berichten