web analytics
11:11 Dubbele getallen

Extreme eetstoornissen – Gewichtsproblemen en vorige levens

Anorexia Nervosa
Anorexia Nervosa is een eetstoornis waarbij een persoon (meestal vrouwen in de adolescentie) zichzelf opzettelijk uithongert om een ​​”perfect lichaamsbeeld” te bereiken dat ernstig ondergewicht is en helemaal niet “mooi” of gezond.

Oorzaken: Anorexia Nervosa is een “zelf toegebrachte” straf. Opzettelijk eet de anorexiaaar heel weinig en wekt hij vaak braken op en gebruikt hij laxeermiddelen of diuretica op onjuiste wijze om levensbedreigende niveaus van gewichtsverlies te bereiken. Deze eetstoornis is vaak het directe gevolg van de wens van een persoon om zijn lichaam onder controle te houden, omdat hij zich op alle andere gebieden van zijn leven niet meer onder controle heeft. Ironisch genoeg krijgen degenen die uiteindelijk hun lichaam uithongeren tot onderwerping vaak de ultieme controle door anderen te concentreren op hun eigen door hen veroorzaakte strijd tussen leven en dood.

Anorexia nervosa kan een beroepsrisico zijn dat wordt geërfd uit vorige levens. In de middeleeuwen toonden degenen in religieuze orden zich toegewijd aan Jezus Christus door een ascetische levensstijl die vaak uithongering (“vasten”), zelfopgelegde marteling (“versterving van het vlees”) en zintuiglijke deprivatie (“zelfverloochening”) omvatte. . Dit soort gedrag werd geprezen en degenen die “succesvol” waren in het temmen van hun vlees tot de dood werden vereerd als heilige martelaren. Dat is de reden waarom gedrag, zoals eetstoornissen, zo moeilijk te doorbreken is vanwege diepgewortelde onbewuste overtuigingen dat deze zelfvernietiging “goed voor de ziel” is en helpt bij haar “redding” (zie “Heilige Anorexia” door Rudolph Bell).

Symptomen: De tekenen van anorexia nervosa als gevolg van langdurige ondervoeding worden onmiskenbaar weerspiegeld op de lichamen van zijn “slachtoffers”. Anorexia hebben een ondergewicht van meer dan 25% van het aanbevolen gewicht voor hun lengte en frame.

Lees ook:   Artiesten en subsidies?

Mensen met anorexia hebben een vlekkerige of gele huid, droog, dof haar (en/of haaruitval), tanden vol holtes, broze botten en lage bloeddruk. Ze zijn vaak moe, bloedarmoede, verstopt en zwak in hun spieren. Ze zijn vaak ziek en “vangen” gemakkelijk ziekten omdat hun immuunsysteem verzwakt is.

Ze hebben het vaak koud door verlies van vetweefsel en “bundelen” zich in warme kleding, zelfs bij milde temperaturen. Vrouwen met anorexia hebben bijna nooit menstruatie, terwijl mannen met anorexia moeite hebben om erecties te krijgen. Emotioneel zijn ze vaak teruggetrokken, depressief, angstig en zeer kritisch of intolerant ten opzichte van anderen.

Nawerkingen: anorexia nervosa is een levensbedreigende aandoening die vaak niet serieus wordt genomen door anderen om de persoon heen totdat hun leven daadwerkelijk wordt bedreigd. Zelfs als het wordt genezen in lichaam, geest, emoties en geest, zal het systeem van de voormalige anorexia permanent worden verzwakt. Vooral omdat het individu zo lang niet van zichzelf heeft gehouden, lopen ze een verhoogd risico op hartgerelateerde ziekten.

Advies: Anorexia lijden meestal aan een resonantie uit een vorig leven waardoor het lichaam denkt dat het nog steeds verstrikt moet raken in de strijd om te overleven. Individuen worden gedwongen om af te vallen en er allerlei andere verklaringen voor te geven (zoals in dat ze “er goed uit moeten zien”, “perfect moeten zijn”, “levens uit de hand willen lopen”, enz.).

De realiteit is dat er meestal een persoonlijkheid uit een vorig leven is (vaak iemand uit een leven van misbruik of religieuze “zelfverloochening”) “die hongert naar aandacht en liefde” en ook naar de genezing die kennis van het verleden met zich meebrengt. Als anorexiapatiënten niet open zouden staan ​​voor dergelijke kennis, is het beste wat hun dierbaren kunnen doen hen te overladen met onvoorwaardelijke liefde (zie de Liefdevolle Vriendelijkheid Meditatie ).

Lees ook:   EU buigt voor bedreiging van Turkije over vluchtelingen zegt Erdoğan adviseur

Wanneer ze er klaar voor zijn, moeten geliefden de anorexia uitnodigen en aanmoedigen om oefeningen te doen die hen zullen openen voor grotere niveaus van zelfliefde (zie de Reiki Hart Anker en Spiegel van de Loving Soul oefeningen). Het ergste dat dierbaren kunnen doen is wegkijken en doen alsof er niets aan de hand is… terwijl het leven van de anorexia nog verder wegglipt… terwijl dat niet nodig is.

Casusgeschiedenis: Een vrouw was het middelste kind in een gezin waar de vader een veelgeprezen geleerde was en de moeder een gerespecteerde genezeres. Haar oudere broers waren zeer intelligent en waren op weg naar een veelbelovende carrière, terwijl haar jongere zus de aandacht trok met haar humor en haar schoonheid. De vrouw voelde zich buitengesloten in haar familie van “glimmende sterren” en vroeg zich af “wat er met haar aan de hand was”, omdat ze zichzelf noch briljant noch mooi vond.

Toen iemand terloops opmerkte over haar aantrekkelijke figuur, werd ze vastbesloten om het te verbeteren. Eerst kreeg ze lof – want ze was mollig geweest – maar de lof veranderde in zorgen toen de kilo’s – en het leven – van haar wegsmolten. Dus “verborg” ze haar probleem onder bergen kleding, maar al snel onthulde het gewichtsverlies in haar gezicht haar probleem. Tegen die tijd was het te laat. Haar hart begaf het onder de spanning van jarenlange hongersnood en ze stierf… een verdrietig gezin achterlatend.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button