...

17 oktober 2021

 

Ankhesenamun – Mysterieuze dood van de vrouw van Toetanchamon eindigde de echte Amarna-bloedlijn

Ankhesenamun – Mysterieuze dood van de vrouw van Toetanchamon eindigde de echte Amarna-bloedlijn

ankhesenamun | Ankhesenamun

Als dochter van de Egyptische koningin Nefertiti en Akhenaten, een van de beroemdste heersers in het land van farao’s, zou je verwachten dat Ankhesenamun een comfortabel leven zou leiden. Helaas werd Ankhesenamun geboren rond 1348 voor Christus, tijdens een onrustige periode in de geschiedenis van Egypte vanwege de ongekende religieuze revolutie in het land en haar leven was vol verdriet.

Historici proberen nog steeds te achterhalen wat haar mysterieuze dood heeft veroorzaakt en waarom ze uit historische archieven verdween.

Ankhesenamun – Mysterieuze dood van de vrouw van Toetanchamon eindigde de echte Amarna-bloedlijn

Wie was Ankhesenamun?
Geboren als Ankhesenpaaten, groeide het jonge meisje op in de nieuwe hoofdstad van haar vader, Akhetaten, tegenwoordig Amarna. Ze was de derde van zes bekende dochters van farao Akhenaten en zijn  Koninklijke vrouw Nefertiti .

Farao Akhenaten en koningin Nefertiti waren beide controversiële individuen. Ze braken traditie en veroorzaakten een religieuze revolutie, waarin ze slechts één god aanbaden, Aten of de Sun Disc. Farao Akhenaten elimineerde alle tekenen die verband hielden met de Amun-Re-cultus. Hij trok financiering uit alle tempels van “valse goden”. Door geld en macht weg te nemen van een zeer krachtige en rijke priesterlijke klasse, ontstond chaos, ontevredenheid en protesten.

Amarna-project

Tell el-Amarna van Farao Akhenaten (of eenvoudigweg Amarna) was de kortstondige hoofdstad gebouwd door de ‘ketter’ Farao Akhenaten en verlaten kort na zijn dood (ca. 1332 v.Chr.).

Pharaoh Tutankhamun and his wife Ankhesenamun with blue lotus flowers.Dynasty 18, 1332-1323 B.C. 🌹🌍

Pharaoh Tutankhamun and his wife Ankhesenamun with blue lotus flowers.Dynasty 18, 1332-1323 B.C.

Wederopbouw van Amarna en de tempel die links van de farao’s wijk was.

Tell el Amarna, Egypt: the archaeology excavation site of Armana. Description from pinterest.com. I searched for this on bing.com/images

De naam van Ankhesenpaaten werd later veranderd in Ankhesenamun. Haar naam betekent “Ze leeft door Amun” (of “Leven door Amun”). De verandering in haar naam weerspiegelt de veranderingen in de oude Egyptische religie tijdens haar leven na de dood van haar vader.

Ankhesenamun trouwde met haar halfbroer farao Toetanchamon

Incest was gebruikelijk en werd niet als verkeerd beschouwd in het oude Egypte. Egyptenaren geloofden dat het mogelijk was om door het trouwen van een zuster of dochter, de koninklijke bloedlijn te behouden. (Wat koningshuizen idem al eeuwen deden, men weet dit, zo behoudt men het rh negatieve bloedgroep type!!! Dat is niet voor niets nml!
Zoveel zijn er niet van over inmiddels! Dat is het  Godenbloed dat men zuiver wil houden, en dit werd behouden voor machtshebbers die intelligenter waren voor de bevolking, zij mochten heersen nadat de Anunnaki de aarde verlieten!)  Er wordt aangenomen dat Ankhesenamun eerst was getrouwd met haar eigen vader Akhenaten. Sommige Egyptologen beweren dat ze ook getrouwd was met Smenkhkare, een farao die maar één jaar regeerde. Deze bewering is echter betwistbaar omdat historici nog steeds niet weten of Smenkhkare een man of een vrouw was tijdens de Amarna-periode. (Nu als je ermee kon trouwen als vrouw zijnde, zal het wel een man zijn geweest!)

Ankhesenamun – Mysterieuze dood van de vrouw van Toetanchamon eindigde de echte Amarna-bloedlijn

Ankhesenamun - Mysterious Death Of Tutankhamun's Wife Ended The True Amarna Bloodline | Ancient Pages

Detail van de tweede mummiforme doodskist van Toetanchamon. Credit: Museum of Egyptian Antiquities, Cairo, Egypte.

Na de dood van farao Akhenaten huwde Ankhesenamun, die slechts 13 jaar oud was, haar halfbroer Farao Tutankhamun. Het echtpaar lijkt twee miskramen-2 dochters- te hebben gehad. De overblijfselen van hun kinderen werden ontdekt in het graf van Tutankhamun. Eén was niet meer dan vijf maanden en de andere tussen 7-8 maanden.

Lees ook:   Wisten de Egyptenaren hoe ze hun bewustzijn van de ene entiteit op de andere konden overbrengen?

Als deze dochters hadden geleefd, zouden ze uiteindelijk de plaats van koningin Ankhesenamun hebben ingenomen, de Amarna-bloedlijn hebben voortgezet en de geschiedenis van het oude Egypte hebben veranderd. Dit gebeurde echter niet en het leven had meer onaangename verrassingen voor de arme koningin Ankhesenamun.

Toen Pharaoh Tutankhamun op 18-jarige leeftijd stierf, (SLIK!!!  😮 ) bevond zijn vrouw zich in een zeer moeilijke situatie, omringd door veel oudere ambitieuze mannen.

De wanhopige brief van koningin Ankhesenamun aan de koning van de Hitties en de moord op haar toekomstige echtgenoot.
Koningin Ankhesenamun wilde de koninklijke bloedlijn van Amarna voortzetten en schreef een wanhopige brief aan Suppiluliumas I, de koning van de Hittieten. Een kopie van de brief werd gevonden tijdens opgravingen in Hattusa in Turkije. Ze legde haar situatie uit, zei dat ze geen zonen had en vroeg de koning of hij haar een echtgenoot kon sturen om de koninklijke bloedlijn voort te zetten.

TUTANKHAMUN AND ANKHESENAMUN #egypt - herbert knapp - ‪Google+‬‏

Hierboven zie je boven in de afbeelding wederom de vleugels… bekend als het voertuig van de Anunnaki maar ook als de vleugels, van the royal bloods.

Ra zie je ook heel mooi weergegeven, Ra de zon. Levensbrenger(dankzij vit D! voor al het leven op aarde enorm belangrijk!)

Suppiluliumas was achterdochtig en stuurde boodschappers om haar verhaal te checken. Toen hij hoorde dat koningin Ankhesenamun hem de waarheid had verteld, stuurde hij Suppiluliumas Zannanza, een Hittitie-prins naar Egypte om het aanbod van de koningin op te nemen. De Hittitie-prins bereikte zelfs de grens niet omdat hij werd vermoord.

Koningin Ankhesenamun ’s mysterieuze dood
Zonder opties achtergelaten, was Ankhesenamun nu in handen van degenen die haar lot bepaalden. Koningin Ankhesenamun moest trouwen met de adviseur van wijlen Pharaoh Tutankhamun, Pharaoh Ay, iemand waar zij fel op tegen was. Archeologen hebben een ring ontdekt die laat zien dat ze met farao Ay is getrouwd, maar het vreemde aspect van dit verhaal is dat ze plotseling kort daarna verdween.

Colossal statue of Ankhesenamun.....Great Royal Wife of Pharaoh Tutankhamun Eighteenth Dynasty of Egypt.

King Tut: Tutankhamun was the son of Akhenaten (formerly Amenhotep IV) and one of Akhenaten's sisters.As a prince he was known as Tutankhaten.He ascended to the throne in 1333 BC, at the age of nine or ten, taking the throne name of Tutankhamun. His wet-nurse was a woman called Maia, known from her tomb at Saqqara.When he became king, he married his half-sister, Ankhesenpaaten, who later changed her name to Ankhesenamun. They had two daughters, both stillborn.Computed tomography studies relea

 

Ankhesenamun – Met de mysterieuze dood van de vrouw van Toetanchamon eindigde de echte Amarna-bloedlijn

Koningin Ankhesenamun stierf onder mysterieuze omstandigheden ergens tussen 1325 v.Chr. En 1321 v.Chr. Werd ze vermoord door farao Ay die ook verantwoordelijk was voor de dood van de Hittitie-prins Zannanza?

Even raadselachtig is dat archeologen op de muren van Pharaoh Ay, de naam Tey vonden, de vrouw van Ay en de verzorgster van koningin Nefertiti.

De naam van koningin Ankhesenamun wordt helemaal niet genoemd. Het was alsof ze uit de geschiedenis was gewist. Was het een opzettelijke daad?

Is het graf van koningin Ankhesenamun gevonden?
De locatie van de begraafplaats van Ankhesenamun is al lang een historisch mysterie, maar dit kan snel veranderen. Zoals Ancient Pages eerder meldde , hebben wetenschappers in januari 2018 aangekondigd dat het heel goed mogelijk is dat haar graf zich ergens in de Vallei der Koningen in de buurt van Luxor bevindt. Archeologen hebben een graf gevonden, maar het is nog steeds onzeker bij wie het behoort.

Als de overblijfselen van Ankhesenamun, de vrouw van Toetanchamon, kunnen worden gevonden, kunnen egyptologen eindelijk ontdekken wat er is gebeurd met de verloren koningin van Egypte wier leven vol ellende was.

Ay

Farao Ay je ziet zo wel dat hij enorm gemeen was…

😮

Monstrueus wel!
Egypt; Amarna; Pharaohs of the Sun; mm6714; The Egyptian Museum; Archaeology, Ay

Ieuw??????

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten