EgypteReincarnatieRH Negatief - Anunnaki - Geloof

De tragedie of koningin Ankhesenamun, zuster en vrouw van Toetanchamon

De tragedie of koningin Ankhesenamun, zuster en vrouw van Toetanchamon

King Tut & Wife Egypt …

https://www.rookandalus.com/blogs/2018/7/9/n9ydzymeocwynpxosp3gf71sc31tnf Update…

 

Iedereen heeft wel eens gehoord van de beroemde jongens koning Toetanchamon, maar de naam van zijn geliefde zus en vrouw Ankhesenamun wordt zelden uitgesproken. Het tragische leven van Ankhesenamun was goed gedocumenteerd in de oude reliëfs en beschilderingen van de farao Achnaton en zijn beroemde  koninklijke vrouw Nefertiti, tot de dood van Toetanchamon waarna de jonge koningin uit de historische archieven leek te zijn verdwenen.

Ankhesenamun (“Her Life is of Amun”) was een koningin van de achttiende dynastie van Egypte. Ze was de derde van de zes bekende dochters en werd de grote koninklijke vrouw van haar halfbroer Toetanchamon toen hij net 8 tot 10 jaar oud was en ze 13 jaar oud was. Het is mogelijk dat ze letterlijk getrouwd was met de opvolger van Tutankhamun, Ay, gelooft door sommigen dat hij  haar grootvader van moederszijde schijnt te zijn. Er is ook geponeerd dat zij de eerste dochter van haar vader, Achnaton, was.

Tutankhamun ontvangt bloemen van Ankhesenamun

 

Tutankhamun receives flowers from Ankhesenamun

Tutankhamun ontvangt bloemen van Ankhesenamun. Deze afbeelding staat op het deksel van een doos die te vinden is in het graf van Tut.

 

 

Het huwelijk binnen het gezin was niet ongebruikelijk in het oude Egypte en werd door het koningschap beoefend als een middel om de koninklijke familie te bestendigen. (Royal bloods hetzelfde wat de koningshuizen dus deden en doen)
In feite waren de ouders van Tutankhamun ook broer en zus, wat resulteerde in een gespleten gehemelte en een klauwvoet.

Mystery of Tutankhamun's 'missing' wife could soon be solved

De farao’s geloofden dat ze afstamden van de goden en incest werd gezien als acceptabel voor de heilige bloedlijn.
Dus inderdaad afstammelingen van de Anunnaki!)

Ankhesenamun werd geboren in een tijd toen Egypte in het midden van een ongekende religieuze revolutie was (c.1348 v.Chr.). Haar vader had de oude godheden van Egypte in de steek gelaten ten gunste van de ene ‘ware’ god van Aten (de zonneschijf (Ra?) ), waarmee hij de eerste monotheïstische religie creëerde. Zijn revolutionaire acties werden niet gemakkelijk uitgevoerd door het priesterschap en de volgelingen van de Egyptenaren van Ra. Het was moeilijk voor hen om hun oude goden en het priesterschap te doen – en dat was heel wat krachtiger verzet.

Ankhesenamun had twee oudere zussen – Meritaten, Meketaten – en samen werden ze de “Senior Prinsessen” en namen ze deel aan vele functies van overheid en religie. Verschillende reliëfs gevonden in Egypte lijken te suggereren dat Achnaton misschien geprobeerd heeft om kinderen te verwekken met alle drie van zijn oudste dochters, waarvan de tweede lijkt te zijn gestorven tijdens de geboorte van een kind (deze scène is afgebeeld in een koninklijk graf).

Na de dood van haar vader, Achnaton, en na de korte regeerperiodes van zijn opvolgers, Smenkhkare en Neferneferuaten, werd Ankhesenamun de vrouw van Tutankhamun. Na hun huwelijk was het echtpaar snel om de oude religie te herstellen, ongeacht Akhenaten’s acties.

Hoewel Tutankhamun en Ankhesenamun nog steeds kinderen waren, regeerden ze samen Egypte gedurende de komende tien jaar. Tijdens hun bewind laat de geschiedenis zien dat Toetanchamon een officiële adviseur had, genaamd Ay die hoogstwaarschijnlijk de grootvader van Ankhesenamun was en waarschijnlijk een invloedrijke rol speelde in de levens en beslissingen van het jonge stel.

Egyptian Pharaoh Akhenaten's daughter~ Sculptured bust ~ Made of polymer ~ This daughter of Akhenaten ~ indentified as Ankh -en-pa-Aton is cleverly painted in stylized elegance New Kingdom ~ 18th Dynasty ~ Around 1345 BC.

Tijdens hun bewind wordt aangenomen dat Tutankhamun en Ankhesenamun twee kinderen (beide meisjes) kregen die te vroeg zijn geboren en zijn overleden. Het bewijs is afkomstig van de gemummificeerde overblijfselen van twee baby’s gevonden in het graf van Tutankhamun en DNA-analyse bevestigde dat zij dochters van Tutankhamun waren. Van één van de kinderen is bekend dat hij een aandoening heeft gehad die Spengel’s misvorming wordt genoemd in combinatie met spina bifida en scoliose.

King Tut's still-born baby girl found in his tomb. DNA tests also found she had Marfan Syndrome. One other baby was found w/the king that was much smaller then this one. These two tiny babies are the only examples of mummified fetuses in ancient Egypt

King Tut’s still-born baby girl found in his tomb. DNA tests also found she had Marfan Syndrome. One other baby was found w/the king that was much smaller then this one. These two tiny babies are the only examples of mummified fetuses in ancient Egypt

Op ongeveer achttien of negentienjarige leeftijd stierf Toetanchamon plotseling, waardoor Ankhesenamun alleen achterbleef als ze begin twintig was. De rouwende koningin zou in haar officiële hoedanigheid als koningin van Egypte moeten doorgaan en een belangrijke rol spelen bij het vinden van een opvolger.

(Misschien moest ze hem wel vergiftigen van bepaalde mensen die macht hadden over hen beiden en is daarom haar naam verwijderd.)

Een gegraveerde ring en goudfolie fragmenten gevonden in de Vallei der Koningen tonen Ankhesenamen samen met de opvolger van haar man, Ay, maar er is geen duidelijke indicatie dat ze getrouwd waren. Haar naam is nooit in zijn tombe verschenen en er wordt aangenomen dat ze mogelijk is gestorven tijdens of vlak na Ay’s regering, aangezien ze kort na zijn periode uit de geschiedenis verdwijnt.

Het is niet bekend waar ze begraven is en er zijn geen funeraire objecten met haar naam bekend. Dit laat de mogelijkheid dat haar graf nog steeds ergens daar is, wachtend om ontdekt te worden. Dit kan helpen om het uiteindelijke lot van Ankhesenamun te ontrafelen.

Gold Throne Depicting Tutankhamun and Wife, Egypt Photographic Print by Kenneth Garrett at AllPosters.com

Het hart van Tutankhamun ontbreekt

De oude Egyptenaren geloofden dat het mogelijk was om opnieuw te leven na de dood, maar dachten dat dit alleen kon worden bereikt als het lichaam in een levensechte staat werd bewaard. Dit leidde ertoe dat ze de wetenschap van kunstmatige mummificatie ontwikkelden.

In wezen mummificatie betrof het uitdrogen van het lichaam in natronzout en het dan wikkelen in vele lagen verband om een ​​levensechte vorm te behouden. De interne organen van het lichaam werden verwijderd aan het begin van het mummificatieproces en apart bewaard. Het brein, de functie die toen onbekend was, werd eenvoudigweg weggegooid – het hart, in plaats van het brein, werd beschouwd als het redeneerorgaan. Als zodanig zou het hart nodig zijn in het hiernamaals. Het werd daarom op zijn plaats gelaten en, indien per ongeluk verwijderd, onmiddellijk terug genaaid; hoewel niet altijd op de oorspronkelijke locatie.

Misschien was hij niet intelligent…en kon hij niet goed redeneren? Denken…dankzij inteelt.

De penis van koning Toetankhamun werd rechtop gemummificeerd – dat is een van de vele vreemde, onverklaarbare details over de bekendste farao van het oude Egypte.

Tut was dol op het jagen op struisvogels!

King Tut droeg een ketting met een “buitenaards” amulet in het midden.

Weird Facts About King Tut and His Mummy - Seeker

Gevonden door Howard Carter in een kist bij de mummie van Tut, de borst of ketting, heeft een amulet dat niet “groenachtig gele chalcedoon” is, zoals Carter had opgemerkt, maar Libisch woestijnkiezelglas.

Dit is een natuurlijk glas dat alleen bestaat in de afgelegen en onherbergzame Grote Zeezee van Egypte – de westelijke woestijn. Om het amulet in het midden van de borstvin te verkrijgen, moesten de oude Egyptenaren 500 woestijnmijlen afleggen.

De ware aard van het materiaal van de steen werd in 1999 ontdekt door de Italiaanse onderzoekers Giancarlo Negro en Vincenzo De Michele. Het glas werd geproduceerd door de inslag op het zand van een meteoriet of komeet.

Symboliseert de reis van de zon en de maan door de lucht, het uitgebreide motief van de ketting stelt de vraag – hebben de oude Egyptenaren de hemelse oorsprong van het woestijnglas raden?

Ankhesenamon -- A daughter of Akhenaten & Queen Nefertiti  (reign: 1353–1335 BCE)

Een nieuwe DNA-studie, verteld dat King Tut een fragiele farao was, hij had malaria en een botaandoening – zijn gezondheid was mogelijk aangetast door zijn nieuw ontdekte incestueuze oorsprong.

“Hij was geen erg sterke farao, hij reed niet op de strijdwagens”, zei studieteamlid Carsten Pusch, een geneticus aan de universiteit van Duitsland in Tübingen . “Beeld in plaats daarvan een tengere, zwakke jongen die een beetje een klauwvoet had en die een wandelstok nodig had om te lopen.”

Over de onthulling dat de moeder en vader van Tut Tut broer en zus waren, zei Pusch: “Inteelt is geen voordeel voor biologische of genetische fitheid, normaal gesproken nemen de gezondheid en het immuunsysteem af en nemen de misvormingen toe,” zei hij.

Het onderzoek van het team naar het lichaam van King Tut onthulde ook onbekende misvormingen in de linkervoet van de koning, veroorzaakt door de necrose of de dood van botweefsel.

Lees ook:   De uitroeiing van de Nephilim wordt verteld in het ''Book of the Giants''

“Necrose is altijd slecht, omdat het betekent dat je stervende organische materie in je lichaam hebt”, zei teamlid Pusch tegen National Geographic News.

Tutankhamun's queen, Ankhesenamun as painted by Winifrred Brunton at the turn of the last century.

-Helaas waren Howard Carter en zijn team niet bijzonder voorzichtig met het lichaam van de Toetanchamon toen ze zijn graf verkenden. Ze waren meer geïnteresseerd in het verwijderen van de sieraden en amuletten die in de mummieverpakkingen waren geplaatst dan in het conserveren van zijn lichaam voor het nageslacht en in hun haast veroorzaakten ze enorme schade. Veel voorwerpen werden met vastgeworden hars op de verpakkingen geplakt en hete messen werden gebruikt om ze los te wrikken en om zijn gouden funeraire masker te verwijderen. Zijn lichaam werd ook in stukken gesneden met zijn armen en benen losgemaakt, zijn torso doormidden gesneden en zijn schedel beschadigd.

-Als Toetanchamon vermoord is, is er één hoofdverdachte – Tutankhamun’s vizier, Ay . Ay werd farao bij de dood van Toetanchamon en profiteerde daarom ongetwijfeld van zijn ondergang. Er is bewijs dat Ay, Tutankhamun’s vrouw Ankhesenamun (Ankhesenpaaten) en een brief trouwdedacht te zijn geschreven aan Suppiluliuma door Ankhesenamun impliceert dat dit huwelijk tegen haar wil was. In de brief smeekt de koningin de Hettische koning om een van zijn zoons om te trouwen omdat ze niet met een ding wil trouwen (waarschijnlijk Ay of Tut). Verder geeft de correspondentie aan dat Ay mogelijk ook de zoon van Suppiluliuma heeft gedood (of op zijn minst de dood heeft bevolen) als reactie op het verzoek. Het is ook mogelijk dat Horemheb, de opvolger van Ay en de generaal van Tutankhamun, betrokken was bij de moord op de Hettitische prins en dat er een deal werd gesloten waardoor hij na Ay naar de troon zou opklimmen. Zonder meer concreet bewijsmateriaal is dit alles vermoeden, maar er is zeker reden voor verdenking.

-Hmmmmz…

Ik heb een regressie gedaan…en wow zou dit het zijn?
Hmmz…?

his head of indurated limestone is a fragment from a group statue that represented Amun seated on a throne, and Tutankhamun standing or kneeling in front of him. Metropolitan Museum of Art, New York

Ankhesenamun, echtgenote van de jongenskoning Toetanchamon, is op veel manieren afgebeeld; als een doodsbang en ongelukkig jong; een op macht beluste moordenares; of een walgelijke vixen die voor niets stopt om haar slinkse doelen te bereiken. Zeer weinig karakteriseringen concentreren zich op de echte persoon, zonder de hype. Deze eens krachtige koningin verdient zeker een nadere blik.

-Onder invloed van machtige tegenstanders moest ze Tut vergiftigen?
Wat zij niet wilde, maar hij was niet normaal, geestelijk niet in orde, misschien door de inteelt?
Hij maakte alles kapot. Daarom moest hij verdwijnen.
Geen keus…wel karma.

Maar of dit hetzelfde verhaal is…geen idee, wel dat het huwelijk plaats vond met een broer.
Wat ik heel raar vond, want ik wist niet dat, dat normaal was in Egypte in die tijden!?
Ik zoek al sinds jaren naar informatie hierover…Het ging over farao’s, ik zag een wit  marmeren (koud) groot bureau of tafel voor mij, een zeer grote zaal, en een beker(goud)  met wijn en daarin gif, voelde mij enorm angstig, was nog erg jong. Ik moest dat doen, maar wilde dat niet.
Ik zag iets met inkt oid en een gouden leeuwenkop, en pauwenveren. Dat herinner ik me nog het best en de sfeer die drukkend was, vol angst.
Ik had nooit zoiets bedacht, want velen denken vaak dat ze belangrijke figuren waren uit een ver verleden, dus ik was behoorlijk onder de indruk van de beelden die ik waarnam, of ik dat echt ben geweest, geen flauw idee, heb veel met Egypte, ben totaal in love met alles dat met Egypte te maken heeft, al zijn het de kleuren!
Ik lees graag romans over Egypte uit die tijden.
De muziek vind ik idem prachtig, zelfs nu!
Waarschijnlijk twee levens daar, met idem een ritueel met dagen in een donkere kist verblijven.
Ik haat het donker!!!!! Krijg dan het gevoel te stikken…
Moet ook niet denken aan mensen die in de mijnen moesten werken overigens…gruwelijk!
De eerste foto die ik opsloeg van internet was die van een engel, en de tweede was the eye of horus!
Love it! Al met al inclu nickname…kom ik achter vele interessante feiten! 🙂
Wat een online reis! Geweldig.

-“De twee foetussen in het graf van Toetanchamon kunnen ondanks hun zeer verschillende grootte een tweeling zijn en passen dus beter als een enkele zwangerschap voor zijn jonge vrouw. Dit verhoogt de kans dat ze Tutankhamun’s kinderen zijn. ‘

Ankhesenamun - king Tut's wife


Nogmaals zelfde verhaal …

Ankhesenamun werd geboren als prinses Ankhesenpaaten in 1350 voor Christus, de derde van zes dochters van koning Akhenaton en koningin Nefertiti. Er is weinig bekend over Ankhesenamun, hoewel haar halfbroer erg beroemd is.

Koning Toetanchamon, oftewel Koning Tut, is de beroemdste Egyptische farao ter wereld vanwege zijn intacte, met schatten beladen graf dat in 1922 werd gevonden . Bijna niemand kent de vrouw van koning Toet, Ankhesenamun.

Ja, dat heb je goed gelezen.

Ankhesenamun was zowel Tut’s halfzus als zijn vrouw. Haar tragische, incestueuze verhaal stamt uit een tijd in de Egyptische geschiedenis die religieuze ontreddering zag en probeert de koninklijke bloedlijnen intact te houden. Als derde dochter van de farao diende ze ook als mogelijke bruid voor Akhenaton nadat haar moeder stierf.

De Egyptische farao’s waren geobsedeerd met het uitvoeren van zuivere bloedlijnen en incest was de enige zekere manier om dat in hun gedachten te doen. Farao’s zagen zichzelf als afstammelingen van goden, dus beschouwde men incest als aanvaardbaar onder koningshuis. Akhenaton wilde de macht over de priesters van Egypte behouden door zijn familie aan de macht te houden en te beschermen tegen buitenstaanders.

Akhenaton aanbad Aton en maakte van Aton de enige god voor Egyptenaren om te aanbidden, waardoor Egypte een monotheïstische samenleving werd. Niet zo snel, zeiden de priesters. Het uitroeien van de aanbidding van Amun, een traditioneel hoofd van het Egyptische pantheon, vormde een bedreiging voor de macht van de Egyptische religieuze kaste. Door zoveel mogelijk kinderen te krijgen, kon Akhenaton zijn monotheïstische religie intact houden.

Zijn plan is mislukt.

Akhenaton probeerde kinderen te verwekken met de oudere zussen van Ankhesenamun, maar die zwangerschappen zouden vermoedelijk in miskramen zijn geëindigd. Kort samengevat, Ankhesenamun is mogelijk getrouwd geweest met haar vader voordat Akhenaton stierf.

Na de dood van Akhenaton veranderde zijn op twee na oudste dochter haar naam in Ankhesenamun omdat de priesters probeerden de naam van haar vader uit de geschiedenis te roeien. De priesters in Egypte hadden veel macht en rijkdom in de Egyptische samenleving.

Ze wilden niet dat Achnaton dingen veranderde door een nieuwe monotheïstische religie te creëren. De dood van de farao betekende meer macht voor de priesters. Als zodanig veranderden de kinderen van Akhenaton hun namen in iets met “Amun” erin om in dienst te blijven bij de religieuze kaste. De koninklijke familie zou waarschijnlijk zijn gedood als ze niet loyaal waren aan de priesters.

Tut werd farao als tiener nadat zijn vader stierf na een reeks regenten. Net als zijn vader volgde een incestueus huwelijk. Ankhesenamun, ook een tiener, trouwt met haar halfbroer om te proberen de greep van hun familie op de macht te houden. Het was al erg genoeg dat de priesters Ahenaton probeerden te wissen uit de annalen van de geschiedenis, maar het was ook eng dat zowel de koning als de koningin heel jong waren en de leiding hadden over het hele land. Tut en zijn bruid vertrouwden aanvankelijk op regenten om te proberen de machtige oude natie te besturen.

 

Het woord ‘aton’ is uit het Oude Rijk bekend als een aanduiding voor de zichtbare zonneschijf. Het wordt voor het eerst gebruikt in de Aboesir papyri uit de 5de dynastie. Daar verwijst het woord echter naar een onderdeel van een cultusvoorwerp dat de vorm heeft van een zonneschijf. Het meer bekende Egyptische woord voor zon was in die tijd ‘ra’. Al aan het begin van de faraonische geschiedenis wordt ditzelfde woord gebruikt als de benaming voor de zonnegod: Ra. Vanaf het Middenrijk ontstaat de behoefte om de zichtbare zonneschijf te onderscheiden van de god Ra, die ook een nachtgestalte kent. Het woord aton wordt op deze wijze gebruikt aan het begin van het verhaal van Sinoehe uit het Middenrijk. Aan het begin van het Nieuwe Rijk wordt het woord ook gebruikt door Hatsjepsoet en Thoetmoses IV als aanduiding voor het zichtbare aspect van de zon. Tijdens de regeerperiode van Amenhotep II wordt voor het eerst een zonneschijf met armen als zonnestralen gebruikt om het nauw met de zonnegod Ra geassocieerde begrip aton uit te beelden.

Tut’s tijd als koning was niet het gelukkigst. Hij had een klompvoet en had een stok nodig om te lopen, waarschijnlijk vanwege de incestueuze relatie van zijn ouders. Tut en zijn vrouw probeerden kinderen te krijgen, maar archeologen theoretiseren dat beide kinderen door een miskraam stierven omdat er twee zeer kleine gemummificeerde overblijfselen waren gevonden in Tut’s tombe.

Beide mummies waren vrouwelijk. De ene was vijf maanden in de baarmoeder en de andere was gedurende acht tot negen maanden in de baarmoeder. De oudste kreeg te maken met Sprengel’s misvorming, samen met spina bifida en scoliose. Medische wetenschappers geloven dat alle drie aandoeningen kunnen voortkomen uit genetische problemen veroorzaakt door incest.

Tut stierf jong in de vroege jaren 20, en liet Ankhesenamun voor zichzelf zorgen. Ze is misschien getrouwd met Ay, de dichtstbijzijnde adviseur van haar en Tut (en haar grootvader), maar de aantekeningen daarvan zijn vaag. Wat historici wel weten is dat ze een brief schreef aan Suppilulium als ik, de koning van de Hethieten, in een wanhopige smeekbede om hulp. Ze had iemand nodig die koning van Egypte was en het deed er niet toe dat Ankhesenamun iemand van de belangrijkste militaire rivaal van Egypte wilde hebben om in te stappen om haar koninkrijk te redden.

Suppiluliumas Ik stemde ermee in om Zannanza, een Hettitische prins, te sturen na het checken van het verhaal van de koningin. Egyptische troepen, misschien loyaal aan Ay, vermoordden Zannanza aan de grens met Egypte. Misschien wilde hij zijn belangen beschermen vóór een mogelijk huwelijk met zijn kleindochter.

De koningin stierf ergens tussen 1325 en 1321 voor Christus onder mysterieuze omstandigheden. Historici noemen Ankhesenamun de Lost Princess van Egypte, omdat niemand precies weet wat er met haar is gebeurd. Haar tombe moet nog gevonden worden, maar dat kan binnenkort veranderen. Archeologen begonnen bij het graf van Ay in januari 2018 te graven. Gelegen in de Vallei van Apen, nabij de Vallei van de Koningen van Luxor, denken experts dat ze het graf van Ankhesenamun hebben gevonden.

Misschien kan haar graf meer licht werpen op het tragische en korte leven van een van de meest onbekende figuren in de Egyptische geschiedenis. Bijna niemand kent Ankhesenamun, de vrouw die haar halfbroer, de beroemdste farao uit het Oude Egypte, huwde.

Voor mooie foto’s achter elkaar..

https://www.grioo.com/forum/viewtopic.php?t=12434&postdays=0&postorder=asc&start=0

Gerelateerde artikelen

Back to top button