web analytics

Toetanchamon is het resultaat van incest

Toetanchamon is het resultaat van incest

Toetanchamon

DNA onderzoek toont aan in welke mummies de grootouders, vader, moeder en zuster van Toetanchamon verpakt zitten. Bovendien blijkt zijn familie op incestueuze wijze met elkaar verbonden. Hoe zit dat?

Howard Carter vond in 1922 een unieke (want grotendeels intacte) graftombe in de Vallei der Koningen, Egypte. Sindsdien kent bijna iedereen de beeltenis van de sarcofaag van Toetanchamon.

Toetanchamon was een farao van Egypte, 1332-1322 voor Christus. Elke farao was zowel de politieke als de religieuze leider. Meer nog dan dat: hij werd beschouwd als een levende god op aarde (bloedgroepen rh negatief dus waarschijnlijker een halfgod).

Phot.Hamb.Tutanchamun.071023.7274 | Hamburg, Tutankhamun, an… | Flickr
Osiris en Isis
Als god stamde de farao vanzelfsprekend van eerdere goden af. Volgens Egyptische mythologie was de god Osiris de eerste koning van het land. Hij was de god van de doden en onderwereld, maar ook van aarde en vegetatie. Zijn lichaam lag in de eerste sarcofaag. De Egyptenaren geloofden dat een dode farao na zijn dood door middel van mummificatie en begrafenisrituelen één werd met Osiris in de onderwereld, maar ook op aarde terugkeerde in de vorm van zijn zoon Horus. Horus was de zoon van Osiris met zijn zus Isis. Hij nam zijn zuster tot vrouw om de bloedlijn puur te houden. (Wederom gaat het over de rh negatieve bloedlijn geheimen!)

De familie van Toetanchamon
In de Egyptische dynastieën wemelt het van de broer-zus-huwelijken. Sinds kort weten we met zekerheid dat ‘King Tut’, zoals Toetanchamon ook wel liefkozend genoemd wordt, niet alleen het resultaat was van zo’n huwelijk, maar dat zijn eigen vrouw tevens zijn halfzus was.

(In mijn regressie bleek ik in het oude Egypte ook getrouwd met mijn halfbroer, terwijl ik niet wist dat ze dat deden in die tijden en het dus heel normaal was!??? Ik blijf dat bizar vinden, ik was blijkbaar nogal hoog van status? Vaag maar goed dat wist ik dan wel tijdens de regressie en ik moest mijn halfbroer vergiftigen met wijn, wilde dat niet, maar moest, zat in een enorme lichte zaal, voelde me nog erg jong en klein zelfs, alles leek huge nml. en zag een marmeren soort witte  tafel of bureau met daarop een soort gouden inktpot, ook geen idee of ze dat hadden met een leeuwenkop erop en iets met pauwenveren en dat ik dat moest doen als een soort test, -deed ik het niet dan werd ik ook gedood- omdat mijn halfbroer niet helemaal spoorde, niet in staat was tot regeren en dus uiteindelijk het rijk uiteen zou doen vallen. Hij was gewoon ”gek” of simpel  zeg maar. Ik had geen keus. Geen enkel excuus uiteraard, maar weet wel tijdens de regressie dat ik me enorm angstig voelde, maar of dit te maken heeft met dit verhaal geen flauw idee. Was hij het wel, dan eh is hij vergiftigd 🙂 tjah? )

Lees ook:   The Bible's Buried Secrets National Geographic Documentary HD

Second sarcophagus of Tutankhamun | Flickr : partage de photos !

Vijf jaar geleden werden de resultaten van baanbrekend onderzoek gepresenteerd. Van de mummie van Toetanchamon en van tien andere mummies die vermoedelijk familie van hem waren, was DNA afgenomen. Dankzij analyse van deze flarden DNA leren we eindelijk de familie van Toetanchamon beter kennen.

Farao Amenhotep III was zijn grootvader. De vrouw van Amenhotep, Tiye was zijn grootmoeder. Zij hadden twee zonen, waaronder de opvolger van Amenhotep: Achnaton. Hij blijkt de vader van Toetanchamon.

Toetanchamon had ook een moeder. Wie is zij? Mummie KV35YL. Haar naam is onbekend. Wel is op basis van haar DNA duidelijk dat deze mummie de ‘mammie’ van Toetanchamon is. Minstens even interessant is dat zij een dochter is van Amenhotep en Tiye en dus een volle zus van Achnaton.

Toetanchamon was het resultaat van een incestueuze relatie. Verder bewijst het DNA onderzoek dat zijn eigen vrouw, Ankhesenpaaten, dezelfde vader heeft. Zij is dus zijn halfzus. Tot slot zijn er nog twee kleine mummies met daarin de stoffelijke resten van doodgeboren kindjes. Dit waren kinderen van Ankhesenpaaten en Toetanchamon.

Achnaton (farao van 1353-1336 v. Chr.)

Achnaton staat bekend om zijn poging het Egyptische pantheon af te schaffen en één god te aanbidden: zonnegod Aton. Achnaton beschouwde zichzelf als de aardse verschijningsvorm van Aton. Na zijn dood verloor de Aton-cultus snel aan kracht. Toetanchamon heet in eerste instantie Toetanchaton, maar veranderde later zijn naam, omdat hij terugkeerde naar de oude goden(?!!!), inclusief oppergod Amon.

Achnaton werd in 1336 v. Chr. opgevolgd door Nefertiti (1336-1333). Daarna volgde Schmenkare (1333-1332), die al snel overleed. Toen was Toetanchamon aan de beurt.

Lees ook:   Mengelmoes

Toetanchamon (farao van 1332-1322 v. Chr.)

Toetanchamon werd op negenjarige leeftijd farao. Zijn gezondheid was slecht en hij werd niet oud: hij stierf tien jaar later. Die slechte gezondheid heeft waarschijnlijk te maken met zijn inteelt afkomst. Zo had hij een klompvoet die het gevolg was van een slopende botziekte en kon hij daardoor alleen maar leunend op een stok vooruit komen. Verder had hij:

een gespleten gehemelte
een verwrongen wervelkolom
een niet geheelde breuk in zijn rechterbeen (vergeet die wandelstok: geef die jongen krukken of een rolstoel!)
malaria
Zijn leven was niet benijdenswaardig, al was hij dan een levende god.

https://historianet.nl/beschavingen/egyptenaren/zo-stierf-toetanchamon

 

ONGELUK MET STRIJDWAGEN

Een team van Britse wetenschappers onder leiding van antropoloog Robert Connolly  van de Universiteit van Liverpool en forensisch archeoloog Matthew Ponting hebben een virtuele  autopsie op het lichaam van farao Toetanchamon gedaan. Uit deze autopsie blijkt dat hij zware verwondingen had aan de gehele linkerzijde van zijn lichaam. De wetenschappers vermoeden nu dat Toetanchamon zittend op zijn knieën is geraakt door een strijdwagen, waardoor zijn ribben en bekken braken en zijn hart verpletterd werd. Opvallend is namelijk dat Toetanchamon begraven is zonder hart, terwijl het normaal juist gebruikelijk was dat een farao met hart werd begraven.

LICHAAM VERBRAND

In 1922 ontdekte archeoloog Howard Carter het graf van Toetanchamon en opperde hij dat het lichaam van de farao zou zijn verbrand. Ook deze theorie hebben Connolly en Ponting onderzocht door middel van analyse van een stuk huid van de farao. Hieruit blijkt dat het lichaam inderdaad verbrand is na zijn mummificatie. Door fouten tijdens het mummificatieproces is het lichaam in brand gevlogen toen het in de sarcofaag lag. De combinatie van zuurstof, linnen en balsemolie heeft de brand veroorzaakt.

THEORIEËN OMTRENT DOODSOORZAAK

Toetanchamon werd in 1333 voor Christus op 10-jarige leeftijd heerser van het Egyptische Rijk. In 1323 stierf de farao op 19-jarige leeftijd. Toetanchamon is nooit een noemenswaardige farao geweest maar werd vooral bekend doordat zijn graf een van de weinige niet geplunderde Egyptische koningsgraven was. Sindsdien is nooit met zekerheid vastgesteld waaraan Toetanchamon is overleden. Er zijn in het verleden al verschillende theorieën geweest. Zo zou hij gestorven zijn door erfelijke epilepsie. Een andere theorie stelt dat hij gestorven is aan de gevolgen van een gebroken been en malaria.

Lees ook:   Reïncarnatie, het verhaal van een schotse jongetje - Compleet - NL sub

https://archeologieonline.nl/nieuws/mysterie-omtrent-dood-toetanchamon-mogelijk-ontrafelt

Volgens Harrison wijst een lichte vlek op de foto op een bloeding onder het hersenvlies, zodat een klap op het achterhoofd de mogelijke doodsoorzaak geweest kan zijn.

Omdat de bloeding natuurlijk ook door een ongeluk veroorzaakt kan zijn, gaat Brier als een moderne Sherlock Holmes op zoek naar personen in de omgeving van Toetanchamon die gelegenheid en motief hadden om de farao te vermoorden. Hij komt ten slotte terecht bij de vizier Ay, die Toetanchamon met raad en daad terzijde stond. Volgens Brier was Ay een zeer ambitieus man, die zijn begerige blik op de troon had laten vallen. Zijn motief om de 19-jarige koning uit de weg te ruimen, zou tweeledig zijn geweest. Ten eerste wilde hij voorkomen dat Toetanchamon met het stijgen der jaren zich zou onttrekken aan zijn invloed. Daarnaast moest hij sterven voor hij een zoon kreeg, want daarmee zouden Ays kansen om farao te worden in rook opgaan.

https://www.trouw.nl/cultuur-media/is-toetanchamon-vermoord-door-zijn-vizier-ay~be426361/

Zou verklaren waarom Ankhesenamun de vrouw van Tut en zijn halfzus, idem daarna is verdwenen dankzij diezelfde Ay, waar zij mee moest trouwen.

De op 19-jarige leeftijd gestorven Egyptische farao Toetanchamon is niet vermoord door een klap op zijn achterhoofd. Dat is de uitkomst van een onderzoek met een driedimensionale CAT-scan, dat is uitgevoerd door Europese en Egyptische wetenschappers….

Het mysterie rond de dood van de farao, 3300 jaar geleden, is met het onderzoek echter niet opgelost, zei de arts Frank Rühli van de universiteit van Zürich dinsdag. Toetanchamon zou gestorven kunnen zijn als gevolg van vergiftiging of wurging, maar dat is niet meer vast te stellen. Ook is een natuurlijke doodsoorzaak als infectie van een wond niet uit te sluiten.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/farao-toetanchamon-niet-doodgeslagen~b2585373/

Arme jongeren in dat oude Egypte…  🙁

Lees dit ook eens het enorm zieke:

11 incestueuze relaties uit de geschiedenis

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button