...

04 december 2021

 

Verloren kind van de Titanic en de fraude die haar familie achtervolgde

Verloren kind van de Titanic en de fraude die haar familie achtervolgde

DNA-tests hebben uiteindelijk geholpen bij het oplossen van wat het laatste mysterie van de Titanic wordt genoemd

"Lost child of the Titanic and the fraud that haunted her family. DNA tests have helped solve what has been called the Titanic's last mystery." - The Telegraph #titanic #dnaHet is beschreven als het laatste mysterie van de Titanic en omvat één van de meest tragische verhalen over het zinken van de grote oceaan tanker.

Loraine Allison, toen twee jaar oud, reisde met haar familie op het schip toen het zonk.

De eerste berichten zeiden dat ze was overleden, samen met haar ouders, maar er werd nooit een lichaam gevonden.

In de jaren die volgden, zag een sensationele wending echter een vrouw, Helen Kramer, die naar voren kwam en beweerde het kind te zijn, en blijkbaar in staat was om details te verstrekken waarvan men dacht dat ze alleen bekend waren bij het gezin.

Ze zette een lange campagne op, om te worden aanvaard door de overlevende leden van de rijke Allison-familie, ondanks hun sterke oppositie.

 

 

 

 

Mevrouw “Bessie” Allison, Helen Loraine & Baby Hudson “Trevor” 

Die claim is na haar dood bevestigd door Kramer’s eigen afstammelingen, in een steeds bitterder geschil, waarin  beschuldigingen van intimidatie zijn gedaan en zelfs beveiligingspatrouilles zijn opgezet om te voorkomen dat een familiebegrafenis werd verstoord.

Nu echter, meer dan een eeuw na het zinken van de Titanic, is het mysterie opgelost, na het hoogtepunt van het Loraine Allison Identification Project , dat werd opgericht door een groep Titanicologen.

De groep zorgde voor DNA-testen van zowel de afstammelingen van Kramer, als van de familie die dankzij het zinken van het schip was gestorven, wat geen genetische link aan het licht bracht, waardoor de decennia-oude claim als bedrog werd blootgelegd.

<p>On the 25th anniversary of <em>Titanic'</em>s rediscovery, high-resolution images from a new expedition are shedding light on the shipwreck.</p>

De uitspraak betekende de bewering dat Loraine   het enige kind uit de eerste klasse te zijn dat stierf tijdens het zinken.

Ze was op reis gegaan met haar ouders, Hudson en Bess en haar zeven maand oude broertje Trevor.

Haar vader was een Canadese ondernemer en het gezin reisde met een uitgebreide entourage van bedienden. Toen het schip de ijsberg trof, werd Trevor door een dienstmeisje, Alice Cleaver, op een reddingsboot gebracht.

Hudson, Bess en Loraine bleven aan boord en hadden blijkbaar nog veel kansen om gered te worden, mogelijk omdat ze op zoek waren naar hun zoon.

Sommige rapporten verklaren dat Bess en Loraine in een reddingsboot werden geplaatst, maar dat ze naar het schip terugkeerden, hetzij omdat Bess haar echtgenoot niet zou verlaten, hetzij omdat zij radeloos was, niet wetende dat haar zoon veilig was.

De drie werden naar verluidt voor het laatst samen op het bootdek gezien, dicht bij de officiersruimten, terwijl anderen in de buurt worstelden om de laatste  reddingsboten vrij te maken voor gebruik. Alleen het lichaam van Hudson werd teruggevonden. De familie speelde in het drama Julian Fellowes 2012, Titanic, evenals een eerdere Amerikaanse televisieserie, gemaakt in 1996.

Het was pas in 1940 dat Helen Kramer, zich voordeed als  Loraine Kramer en beweerde het vermiste kind te zijn. Ze verscheen in een radioprogramma genaamd ‘Wij, de mensen’ en zei dat ze op het laatste moment was gered toen Hudson haar in een reddingsboot plaatste met een man die haar als de zijne opvoedde.

Verloren kind van de Titanic en de fraude die haar familie achtervolgde - Telegraph

Helen Kramer

Deze “Mr. Hyde ‘had haar opgevoed als de zijne in Engeland, waar ze zei dat ze naar kostschool ging, voordat ze naar de VS verhuisde. Ze zei dat meneer Hyde haar de waarheid had onthuld nadat ze haar geboorteakte had aangevraagd en kort voor zijn dood.

Kramer zei dat hij ook zijn echte identiteit had onthuld: Thomas Andrews, die de ontwerper en bouwer van Titanic was geweest en van wie men dacht dat hij tijdens het zinken was gestorven.

Ondanks de schijnbaar vergezochte claims, geloofden sommige verre relaties van het paar haar blijkbaar. Directe familieleden accepteerden haar echter niet en toen ze stierf in 1992 leek het mysterie daar te rusten.

Het werd echter nieuw leven ingeblazen op het eeuwfeest van het zinken in 2012 toen Kramer’s kleindochter, Debrina Woods, uit Florida, de claim herhaalde op een reeks forums gewijd aan de Titanic.

Lees ook:   EU samensmelting: En het volgende slachtoffer is ... Cyprus!

Ze richtte een website op met posters, mokken en muismatten die haar bewering benadrukten en zei dat ze van plan was een boek over het verhaal te schrijven.

Ze beweerde dat ze een koffer van haar grootmoeder had gevonden die vol stond met documenten die de familiezaak onderbouwden. Ze probeerde ook contact op te nemen met de Allison-familie en een bezoek te regelen, waardoor de advocaten tussenbeide kwamen om haar te vragen te stoppen. Er werd zelfs een huisverbod uitgevaardigd om te voorkomen dat mevrouw Woods de as van haar grootmoeder over het perceel van de Allison-familie verspreidde 😮 , in Chesterville, Ontario, met extra beveiligingsmaatregelen toen ze het gebied bezocht.

Als haar claim werd vastgesteld, zou ze in aanmerking komen om een ​​groot deel van de rijkdom van het gezin te erven, en de kwestie heeft Titanic-experts verdeeld. Hoewel velen sceptisch waren, steunden anderen haar zaak. Het debat leidde tot de oprichting van het identificatieproject, door Tracy Oost, een forensisch wetenschapper aan de Laurentian University, in Canada en Titanic-onderzoeker.

Ze vroeg beide partijen om deel te nemen aan de DNA-screening, om hun mitochondriaal DNA te testen, dat door de moederlijn gaat.

Sally Kirkelie, een nicht van Loraine’s moeder, stemde ermee in om deel te nemen, en hoewel mevrouw Woods weigerde, stemde haar halfzus, Deanne Jennings, die dezelfde moeder en dezelfde link met Helen Kramer deelde, toe.

David Allison, kleinzoon van Hudson’s broer Percy Allison, zei: “De Allisons hebben de claim van mevrouw Kramer nooit geaccepteerd, maar de stress die het veroorzaakte was echt erg. Het dwong mijn grootouders om pijnlijke herinneringen te herbeleven die mij als onmetelijk verdriet en oneindig verdriet werden beschreven.

“Ik wil Deanne Jennings en Sally Kirkelie bedanken voor het aanbieden van hun DNA om deze intimidatie te stoppen. Dit was een moedige, onbaatzuchtige daad, en ik zal voor altijd dank verschuldigd zijn voor hun vriendelijke daad. ‘

Nancy Bergman, een zus van David, zei: “Deze DNA-resultaten hebben een kolossale fraude blootgelegd die mijn familie al jaren achtervolgt. Het ging allemaal om het geld…. Debrina wil een boek schrijven en ongetwijfeld zijn er anderen die willen profiteren van ons verhaal. Het is ons verhaal. Laat ons met rust. ‘

Prof Oost zei: “Het is goed om hier een resolutie te hebben, maar we moeten niet vergeten dat dit allemaal gaat over een van de meer tragische verhalen die uit de Titanic komen. Het enige mysterie dat nu overblijft is wie Helen Kramer was. ‘

Verder onderzoek suggereert dat ze is opgegroeid in Michigan, als Evangline Irene Lee Hyde. Mevrouw Woods, 61, een gepensioneerde chef-kok, houdt zich echter aan haar eisen. Ze weigerde commentaar te geven op de DNA-resultaten, maar zei dat ze haar eigen DNA-bewijs had en de steun van andere leden van de Allison-familie. De resultaten, zei ze, zullen worden onthuld in een boek dat ze momenteel schrijft. Ze stond er ook op dat ze nooit van plan was om de as van haar grootmoeder te verspreiden op het perseel van de familie Allison. “We willen het hele bewijs presenteren. Niet alleen komen met openbare bevindingen, “voegde ze eraan toe.

Ze ontkende de familie lastig te vallen en stond erop dat ze geen interesse in hun geld had.

“Het is onzin om te suggereren dat het om geld gaat of beweren dat ik iemand heb lastiggevallen. Dit ging nooit over geld. Mijn oma heeft nooit geld gewild en ik ook niet. ‘

Het project weerspiegelt de belichaming van een soortgelijke nepclaim, gedaan door Anna Anderson, die beweerde Anastasia te zijn, de jongste dochter van de Russische tsaar, Nicolaas II, die werd vermoord door de bolsjewieken in 1918. Na haar dood bleek DNA-onderzoek daar was geen genetische link tussen de vrouw en het gezin.

Vreselijk wat mensen elkaar aandoen om geld!

🙁

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten