web analytics
11:11 Dubbele getallen
RH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

RH Negatief bloed: wat zegt de Bijbel erover? 

RH Negatief bloed: wat zegt de Bijbel erover? 

De unieke aard van Rh-negatief bloed heeft voor de meeste mensen een eenvoudige wetenschappelijke verklaring. Maar voor sommigen is het een bewijs dat er duizenden jaren geleden een buitenaardse ontmoeting plaatsvond, die halfmenselijke wezens voortbracht die nog steeds op aarde leven.

De Bijbel vermeldt nooit HET Rh-negatief bloed. Volgens een onorthodoxe moderne theorie hebben de Nephilim, die worden genoemd in Genesis 6:1-8 en Numeri 13:33 (en er kan elders op worden gezinspeeld), Rh-negatief bloed. Veel discussie over engelen en demonen omringt de interpretatie van deze mysterieuze passages.

Wat is het verschil tussen Rh-negatief bloed en Rh-positief bloed en wat heeft het precies te maken met de Nephilim, engelen, demonen en buitenaardse wezens? Wie zijn de Nephilim? En gerelateerd aan die vraag, wie zijn de “zonen van god” en de “dochters van mensen”? Blijf lezen om de antwoorden op deze vragen en nog veel meer te leren.

Wat heeft Rh-negatief bloed met de Nephilim te maken? 

Rh-negatief bloed en Rh-positief bloed: eiwitten, zwangerschap en complottheorieën

Bijbelschrijvers waren eind eerste eeuw klaar met schrijven. Bloedgroepen werden ongeveer 1800 jaar later ontdekt, in het begin van de 20e eeuw. De Rh-bloedgroep , die Rh-negatief en Rh-positief omvat, werd ontdekt in 1940.

Zoals de onderstaande tabel laat zien, bepaalt de aanwezigheid van een eiwit de Rh-bloedgroep. Rh-negatief bloed kan zwangerschappen negatief beïnvloeden als het niet wordt behandeld. Het staat ook centraal in bepaalde complottheorieën , waaronder de Nephilim.

Rh-negatief bloed Rh-positief bloed
Proteïne bevat geen eiwit op rode bloedcellen bevat een eiwit op het oppervlak van rode bloedcellen
Geërfd van ouders ja ja
Frequentie meest voorkomende minder gebruikelijk
Creëert nadelige gevolgen voor de gezondheid nee nee
Kan zwangerschappen beïnvloeden nee ja *
Basis van samenzweringen waarbij de Bijbel betrokken is nee ja, het is de bloedgroep van demon-menselijke of alien-menselijke hybride wezens (meer hieronder)

Hoe beïnvloedt Rh-negatief bloed zwangerschappen? Volgens de Mayo Clinic: “Het hebben van een Rh-negatieve bloedgroep is geen ziekte en heeft meestal geen invloed op uw gezondheid. Het kan echter uw zwangerschap beïnvloeden. [1]

Als een moeder Rh-negatief is en haar eerste baby Rh-positief is, bestaat er een potentieel gevaar als hun bloed zich vermengt. Het eerste kind van de moeder loopt geen risico, maar haar tweede kind zou dat wel kunnen zijn.

Waarom kunnen Rh-negatief en Rh-positief bloed niet mengen? Als een moeder met Rh-negatief bloed Rh-positief bloed absorbeert, zou haar lichaam het als een vreemde indringer identificeren en er antilichamen tegen ontwikkelen.

Als de antilichamen van de moeder zich zouden vermengen met het bloed van haar tweede kind, zouden ze de bloedcellen van het kind aanvallen en vernietigen. Tegenwoordig voorkomt een eenvoudig schot, vaak een Rh-immunoglobuline-injectie genoemd , dat het lichaam van een moeder antilichamen aanmaakt.

“Hoewel de Rh-negatieve eigenschap in de meeste delen van de wereld zeldzaam is, komt het voor bij ongeveer 15 procent van de blanken in Europa, Canada en de Verenigde Staten.”

Encyclopedie Brittanica [2]

Paarden de gevallen engelen met menselijke vrouwen…Ja dat deden zij

Wat heeft Rh-negatief bloed met de Nephilim te maken?

Bijbellezers debatteren al bijna drieduizend jaar over de identiteit van de Nephilim.

Lees ook eens:  Schokkende feiten over de Sumeriërs

Zelfs gerenommeerde joodse en christelijke geleerden uiten hun onzekerheid over de details en betekenis van de verzen en passages waarin ze worden genoemd.

Geleerden, historici , rabbijnen, dominees en bijbellezers stellen al duizenden jaren dit soort vragen:

 • Waren de Nephilim slechts menselijke mannen (en niets meer) in de tijd van Noach?
 • Waren ze half mens en half demon ?
 • Als ze half mens waren, met wie paarden dan om ze te creëren?
 • Is het significant dat “Nephilim” “gevallenen ” betekent ? (Gevallen vanuit de hemel)
 • Als ze half mens zijn, wat zijn dan de implicaties voor hun nageslacht ?
 • Zijn de afstammelingen van de Nephilim vandaag de dag nog steeds op aarde?

Hoe introduceert de Bijbel de Nephilim? De Nephilim worden voor het eerst genoemd in Genesis 6:1-8. Hoewel ze pas in vers vier bij naam worden genoemd, staan ​​de eerste drie verzen centraal in het debat over hun identiteit.

Volgens één opvatting zijn de Nephilim de nakomelingen van de “zonen van god” en de “dochters van mensen”.

“En het geschiedde, toen de mensen zich begonnen te vermenigvuldigen op het oppervlak van de aarde, en er werden dochters aan hen geboren, dat de zonen van God de dochters van de mensen zagen , dat ze mooi waren; en ze namen vrouwen voor zichzelf van iedereen die ze wilden.

Genesis 6:1-3 (NKJV), cursivering toegevoegd

Er zijn drie algemene interpretaties met betrekking tot de identiteit van de zonen van god, de dochters van mensen en de Nephilim.

Enkele geleerden nuanceren een van de drie hoofdopvattingen en een nog kleiner aantal probeert er twee te combineren, maar de meeste bijbelgeleerden accepteren het algemene kader van een van de drie opvattingen in de onderstaande tabel.

Bekijk 1 Bekijk 2 Bekijk 3
Wie zijn de “zonen van god” ? Gevallen engelen, dwz demonen Machtige menselijke heersers, royalty’s De goddelijke mannelijke afstammelingen van Seth’s lijn
Wie zijn de “dochters van mensen”? Menselijke vrouwen Harems van de menselijke heersers Het goddeloze nageslacht van Kaïns lijn
Wat was de zonde? Lust; sommige opvattingen beweren dat de vrouwen ermee instemden, en andere dat demonen hen verkrachtten Polygamie Huwelijk tussen godvruchtigen en goddelozen
Wie zijn de Nephilim? De nakomelingen van  Engelen  met de mensen (meer hieronder) Beroemde mannen (vers 4b) Beroemde mannen (vers 4b)

Welke mening heeft betrekking op Rh-negatief bloed? Sommige moderne complottheoretici geloven dat Rh-negatief bloed wordt gevonden in de nakomelingen beschreven in View 1.

Argumenten ter ondersteuning van visie 1:

 • Judas 6-7 en 2 Petrus 2:4-6 in het Nieuwe Testament kunnen verwijzen naar het verhaal 
 • Het is de traditionele kijk op de passage in de joodse en christelijke geschiedenis
 • Het komt overeen met de betekenis van het woord Nephilim, dat “gevallenen” is
  (Gevallen omdat zij uit de ”hemel kwamen vallen”… met hun vliegmachines in die tijd, zeer geavanceerde mensen waren zij, zeer veel verder dan wij nu zelfs)
 • De Bijbel verwijst elders naar engelen als “zonen van god” (bijv. Job 1:6, zie hieronder) (Als wij een eiland ontdekken met inboorlingen zullen zij ons ook vaak zien als een soort Goden dat is toen ook gebeurd!)
 • Er zijn verschillende voorbeelden van historische Joodse exegese die deze zienswijze aanhangen, waaronder 1 Henoch 6:2 ( vers hieronder ), Jub. 5:1, de Septuaginta (de Griekse vertaling van het Oude Testament), de joodse historicus Josephus en de Dode Zeerollen
 • Verschillende vroege christelijke leiders zoals Justinus de Martelaar, Tertullianus en Origenes waren deze mening toegedaan
Lees ook eens:  NIEUW BEWIJS: Verloren oude teksten ONTHULLEN geheimen van de GOUDEN Oorsprong van de mensheid!...

Argumenten ter ondersteuning van visie 2:

 • Een mogelijke lezing van het Hebreeuws kan betekenen dat de beroemde mannen (6:4b) de nakomelingen waren van de zonen van god en dochters van mensen [3]
 • Polygamie is een thema in Genesis, bv. 4:19
 • Menselijke leiders worden soms God-achtig genoemd (bijv. Ps. 82)

Argumenten ter ondersteuning van visie 3:

 • Het past het best in de context van mondiaal oordeel
 • De zondvloed is Gods oordeel over mensen , maar er worden geen demonen of hybride wezens als doelwit genoemd.
  (Wat waren demonen? Men heeft in die tijd behoorlijk zitten spelen met het dna, kun je je voorstellen dat je een Bill Gates op een planeet neerzet en dat hij daar mag doen wat hij wil, welke diersoorten zal hij dan laten maken, ontwikkelen, welke wezens?  Hilarisch een kruising tussen mens en dier bv… hij zal dat zeker interessant vinden!)
 • Enkele belangrijke christelijke theologen hebben deze mening gehuldigd, waaronder Augustinus en Maarten Luther

Wat is de mening van de meerderheid onder geleerden in de geschiedenis? Hoe vreemd het voor moderne lezers ook mag lijken, veel gerenommeerde joodse en christelijke geleerden geloven dat de mens-demon hybride interpretatie correct is.

In wat algemeen wordt beschouwd als het beste Genesis-commentaar dat vandaag beschikbaar is, concludeert de auteur bijvoorbeeld: “Het lijkt erop dat de zonen van de goden moeten worden opgevat als spirituele wezens die verwant zijn aan engelen of demonen.” [1]

Hoewel de meerderheid van de geleerden View 1 aanhangt, beweert geen van hen dat de nakomelingen Rh-negatief bloed hebben. Bovendien beweren geleerden dat God de Nephilim duizenden jaren geleden heeft vernietigd.

Noemt 1 Henoch de Nephilim? 

Nefilim in de Bijbel

Voor veel geleerden verklaart de ongebruikelijke aard en intensiteit van de zonde in Genesis 6:1-4 Gods spijt (vers 6) en de vloedgolf van oordeel die in het verhaal volgt.

Het zondvloedverhaal maakt duidelijk dat de oordeelswateren alles en iedereen op aarde hebben vernietigd, behalve degenen in de ark (Ufo?) (bijv. Gen. 7:11). Met andere woorden, God vernietigde de Nephilim. (Enlil wilde de mensheid vernietigen! Omdat wat zij geschapen hadden naar hun evenbeeld toch niet helemaal was, wat ze hadden gewenst…)

Hebben de Nephilim de vloed overleefd, in tegenstelling tot de berichtgeving in Genesis? Degenen die geloven dat de afstammelingen van de Nephilim vandaag de dag bestaan, doen dat in weerwil van wat Genesis vermeldt.

Lees ook eens:  De Elohim - Eindelijk kennen we de waarheid! Vaticaanse Bijbelvertaler onthult schokkende informatie!

Sommigen wijzen er echter op dat het woord “Nephilim” ook wordt genoemd in het verhaal na de zondvloed van Numeri 13:33: “Daar zagen we de reuzen (de afstammelingen van Anak kwamen van de reuzen); en we waren als sprinkhanen in onze eigen ogen, en zo waren we in hun ogen. (NKJV)

Hoe wordt dit uitgelegd?

 • Hebben de Nephilim de vloed overleefd?
 • Kwamen gevallen engelen terug naar de aarde en paren ze weer met mensen na de zondvloed?
 • Overdrijft de auteur van Numeri zijn beschrijving van een ongewoon lange bevolkingsgroep die de Israëlieten intimideerde?

Er zijn geleerden die elk van deze standpunten innemen. De meeste bijbelgeleerden geloven dat (enlil) God (Enlil is een God, Enki idem) de Nephilim vernietigde in de vloed en dat de beschrijving van de Nephilim in Numeri 13:33 overdreven is.

Nephilim als buitenaardse wezens

Sommige onorthodoxe moderne theorieën, hoewel niet onderschreven door enige gerenommeerde bijbelgeleerde, stellen dat de wezens die Genesis “zonen van god” noemt, buitenaardse wezens zijn van geavanceerde, buitenaardse beschavingen.

Volgens deze theorie zijn de Nephilim geen mens-demon hybriden maar mens-buitenaardse hybriden. Buitenaardse wezens paren niet alleen met vrouwen, en krijgen daar kinderen bij, maar hebben ook een ras van mens-buitenaardse nakomelingen voortgebracht die nog steeds op aarde leven. Door middel van dna bewerkingen. Dus er is een geslacht dat ontstaan is uit de buitenaardsen met de vrouwen op aarde die bewerkt waren met dna van henzelf… en er waren mensen die bewerkt waren met hun dna…
Waarschijnlijk zijn de kinderen die geboren zijn uit de buitenaardse Anunnaki die samengingen met de aardse met dna bewerkte nieuwe vrouwen, kinderen die Rhesus negatieve bloedgroepen hadden net als de Anunnaki.
Dit noemt men blauw bloed, the royal bloods oftewel mensen die koninklijk zijn en dus mochten regeren.

Volgens de theorie hebben voorouders van dit hybride ras Rh-negatief bloed en vertonen ze vaak ongebruikelijke intelligentie en capaciteiten. (Dus konden zij beter alles overzien en regeren!  Daarom was dat ook lange tijd voorbehouden aan de elite, de blue bloods! Mensen van adel!!! Dat was niet zomaar iets nml dat had een reden en tegenwoordig weet men die redenen niet meer helaas. Je ziet wat een rommeltje het is geworden in de wereld als er mensen regeren zonder een gedegen overzicht en logica!)

Worden de Nephilim genoemd in het Nieuwe Testament?

Judas 6-7: “En de engelen die hun eigen domein niet behielden, maar hun eigen woning verlieten, heeft Hij in eeuwige ketenen onder duisternis bewaard voor het oordeel van de grote dag; zoals Sodom en Gomorra, en de steden eromheen, op soortgelijke wijze als deze, die zich hebben overgegeven aan seksuele immoraliteit en vreemd vlees achterna zijn gegaan, als voorbeeld worden gesteld en de wraak van het eeuwige vuur ondergaan.” (NKJV)

2 Petrus 2:4-6: “Want als God de engelen die gezondigd hebben niet gespaard heeft, maar hen in de hel heeft geworpen en in ketenen van duisternis heeft overgeleverd om te worden bewaard voor het oordeel; en spaarde de oude wereld niet, maar redde Noach, een van de acht mensen, een prediker van gerechtigheid, die de vloed over de wereld van de goddelozen bracht; en de steden Sodom en Gomorra in de as leggen, veroordeelde ze tot vernietiging, waardoor ze een voorbeeld werden voor degenen die later goddeloos zouden leven. (NKJV)

Job 1:6: “Er was een dag dat de zonen van God kwamen om zich voor de Heer te presenteren, en [e]Satan kwam ook onder hen.” (NKJV)

De Nephilim in 1 Henoch

1 Henoch 6:2: “En de engelen, de kinderen des hemels, zagen en begeerden hen, en zeiden tot elkaar: ‘Kom, laten wij ons echtgenotes kiezen uit de mensenkinderen en ons kinderen verwekken.’ [4]

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥