web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Personeel asielzoekerscentra voelt zich onveilig

https://www.ad.nl/binnenland/personeel-asielzoekerscentra-voelt-zich-onveilig-dagelijks-agressie-en-geweld~ad7b6022/

Vreemd toch?
Waarom onveilig voelen als je goed werk verricht en waar is de beveiliging.

Personeel asielzoekerscentra voelt zich onveilig: dagelijks agressie en geweld

Personeel van asielzoekerscentra voelt zich dagelijks onveilig. Ze worden verbaal of fysiek bedreigd en zijn getuige van geweld, soms met messen, tussen bewoners onderling. ,,Het waren incidenten, maar het lijkt nu structureel te worden.”

Het personeel van het COA, dat de asielzoekerscentra runt, meldt onder meer vechtpartijen met messen tussen bewoners onderling, drugshandel en intimidatie van werknemers en andere azc-bewoners. De meldingen komen uit azc’s door het hele land.

Het zijn vooral asielzoekers uit zogenoemde veilige landen als Algerije en Marokko die verantwoordelijk zijn voor het geweld en de bedreigingen. Zij zijn vrijwel kansloos voor een verblijfsvergunning en reizen na een afwijzing door naar een volgend Europees land. Winkeliers en burgemeesters in azc-gemeenten klagen al tijden over deze groep, ze plegen onder meer winkeldiefstallen.

Dit is vast niet alleen de afgelopen weken zo.
Dit zal al die tijd gespeeld hebben en nu brengen ze het naar buiten.

De FNV is ‘geschokt over de ernst van de meldingen’. ,,Incidenten lijken nu structureel te worden. We willen dat het COA direct ingrijpt om de werksituatie veiliger te maken. Meer medewerkers op de locaties, meer beveiliging en een onderzoek naar de veiligheid van de gebouwen”, stelt FNV-bestuurder Debbie van Leiden. De bond wil ook dat COA meer vaste mensen aanneemt in plaats van flexwerkers. ,,Als het onveilig op je werkplek is, dan wil je een team waarop je kunt rekenen. Als dit continu verandert, kun je hier aan niet bouwen met alle gevolgen van dien.” De bond stelt dat werknemers bang zijn om kritiek te leveren en spreekt van ‘een angstcultuur’.

Lees ook:   Giftige supermarkten

Het COA ziet enkel dollartekens in de ogen, en geld uitgeven betekend dat de top minder heeft en dat willen ze niet natuurlijk.
Dus COA er komt genoeg geld binnen trek die buidel eens open en zorg ervoor dat mensen zich gedragen en dat men zich veilig kan voelen.

Alsnog

vraag ik mij af, hoe men zomaar allerlei mensen binnenlaat en niet eens weet of het criminelen zijn of niet.
Dat onderzoek je toch even!?
Criminelen hebben we al genoeg in ons land nml. Moet daar dan meer bijkomen?!

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken