Maatschappij & Psyche

Kinderhandel in Afrikaanse ”wees”huizen

https://www.ad.nl/buitenland/afrikaanse-weeshuizen-zijn-goudmijntjes-voor-westerse-uitbaters~a42a9cbf/

‘Afrikaanse weeshuizen zijn goudmijntjes voor Westerse uitbaters

Walgelijk voor geld doet men alles, behalve voor Afrika zelf.

De ‘wezen’ in kwestie blijken in 80 procent van de gevallen (wereldwijd) gewoon nog ouders te hebben. In de tehuizen werken geen gekwalificeerde mensen, de kinderen krijgen niet de zorg die ze nodig hebben, en veel kinderen krijgen last van hechtingsproblematiek door de vele gezichten die door de jaren heen voorbij komen. En ondertussen is het gouden business voor de westerse organisaties. Want elk kind en elke vrijwilliger levert geld op.

Voor ieder kind krijgen de organisaties geld van (westerse) particulieren, bedrijven, instanties. Ook vrijwilligers brengen een hoop geld in het laatje. Vaak kost een paar weken vrijwilligerswerk doen duizenden euro’s. En het leeuwendeel van het geld dat binnenkomt, gaat niet naar de kinderen, maar wordt opgestreken door de (westerse) eigenaren van de organisaties. Patricia Nieuwenhuizen, voorzitter van Better Care Network (BCN) Nederland: ,,Kinderen in weeshuizen zijn een lucratief verdienmodel. Over de rug van de kinderen gaat het geld de zakken van de organisaties in.’’

Ook in het weeshuis waar Simons werkte was dat zo: ,,Het Belgische echtpaar dat het tehuis waar ik werkte runde, was steenrijk. Ze gingen om de haverklap op vakantie en hadden een landhuis met personeel. Maar de kinderen in het tehuis kregen elke dag hetzelfde eten: weinig voedzame maïspap, zonder benodigde vitaminen en andere voedingsstoffen. En er was zelden geld voor medicijnen, artsen of psychologen, alleen in uiterste noodgevallen.’’

Ook blijkt dat veel kinderen in de tehuizen te maken krijgen met seksueel misbruik.

Soms worden er inderdaad kinderen ‘geronseld’ bij arme gezinnen. Het gebeurt zelfs dat ze worden gestolen uit ziekenhuizen. Maar meestal brengen de ouders hun kinderen zelf. Ouders van grote gezinnen die moeite hebben alle monden te voeden, denken dat een kind goede scholing en verzorging te wachten staat in de tehuizen. Of kinderen zijn de straat op gestuurd en komen dan in de tehuizen terecht. Soms hopen ouders op tijdelijke hulp, maar zien ze hun kind nooit meer terug. Kinderen worden ter adoptie afgestaan of in het tehuis gehouden omdat het inkomsten oplevert.

 

 

Wat zijn sommige mensen toch ook walgelijk.
Hoe kun je dit op je geweten willen hebben, hoe kun je dan nog leven met jezelf??????

OMG

Lees de hele thread

En wie doet nu wat?
Waarom doet men er niets aan dit is al jaren gaande….?!

Lees ook:   Scientists Confirm Dogs Can Recognize a Bad Person

Gerelateerde artikelen

Back to top button