web analytics
11:11 Dubbele getallen
Corona & VirussenPolitiek-Elite

Rechter oordeelt dat FDA vaccindocumenten niet ’tot 2096′ geheim kan houden

Een federale rechter zei dat de farmaceut de vrijgave van honderdduizenden bestanden op de Pfizer-vaccin moet versnellen

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft de opdracht gekregen om de publicatie van documenten met betrekking tot het coronavirusvaccin van Pfizer meer dan honderdvoudig te bespoedigen, nadat het bureau beweerde dat de onthulling tientallen jaren zou duren.

In een uitspraak op donderdag verwierp districtsrechter Mark Pittman eerdere argumenten van de FDA nadat het had gezegd dat het tientallen jaren zou kunnen duren, mogelijk tot 2096, om het verzoek van de Freedom of Information Act (FOIA) te voltooien. Hoewel het bureau zei dat het slechts ongeveer 500 pagina’s per maand kon verwerken en publiceren, zei Pittman dat het het tempo zou moeten opvoeren – in plaats daarvan zou het opdracht geven om 55.000 pagina’s in dezelfde tijdspanne uit te brengen.

“De rechtbank concludeert dat dit FOIA-verzoek van het grootste publieke belang is”, schreef de rechter, eraan toevoegend dat de tijdige voltooiing van de vrijlating “niet alleen praktisch, maar ook noodzakelijk” is.

Pittman accepteerde een eerder voorstel van de FDA voor een eerste publicatie van zo’n 12.000 pagina’s tegen het einde van deze maand, maar zei dat het het proces tegen maart drastisch moet versnellen. Hij stond de regelgever toe om gegevens alleen te redigeren wanneer deze “privilege, vrijstelling of uitsluiting” heeft op informatie, en vertelde de eisers en de FDA om vóór 1 april een “gezamenlijk statusrapport” in te dienen met de voortgang van de voortschrijdende openbaarmaking. 90 dagen daarna totdat het is voltooid.

De FOIA-aanklacht werd in september ingediend door advocaat Aaron Siri namens de organisatie Public Health and Medical Professionals for Transparency, een groep professoren en wetenschappers die eerder klaagden dat de FDA traag was met het delen van de vaccingegevens van Pfizer. Omdat het bureau in staat was om de hele schat aan Pfizer-documenten in een razendsnelle 108 dagen te verwerken om het vaccin in licentie te geven, beweerden de eisers dat het geen decennia nodig had om de documenten te herzien, te redigeren en te overhandigen zoals beweerd.

Lees ook:   Teken - Red de democratie - Teken de petitie van Geen Peil!

In een reactie op de uitspraak van donderdag in een Substack- post , beschouwde Siri de beslissing als een “grote overwinning voor transparantie” die een “wurggreep” van de regering op de vaccingegevens zal doorbreken.

Bron

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥