web analytics
...
Maatschappij & Psyche

De 5 psychologische redenen waarom vrouwen afstand nemen van mannen

De 5 psychologische redenen waarom vrouwen afstand nemen van mannen

Vrouwen hebben een groot natuurlijk intuïtief vermogen. Ze zijn in staat om subtiele signalen op te pikken, zoals verandering van toon of lichaamstaal, die wijzen op diepere problemen. Als ze zich van een man terugtrekken, is dat meestal met een reden. Ze trekken weg om zichzelf te beschermen en een beetje afstand tussen hen te bewaren en liefdesverdriet terwijl ze de situatie verder beoordelen. Er is een kans dat deze redenen worden verholpen als ze vroeg genoeg worden aangepakt. Hier zijn de vijf meest voorkomende psychologische redenen waarom vrouwen zich terugtrekken.

Wanneer een man van haar verwacht dat ze zijn moeder is

Het is niet de taak van een vrouw om emotioneel voor een man te zorgen. Soms staan ​​mannen zichzelf niet toe om kwetsbaar te zijn tegenover iemand behalve hun partner, maar dat is een grote druk. Ze moeten de verantwoordelijkheid dragen om met hun eigen emoties om te gaan en alleen hun partner te gebruiken voor ondersteuning.

Ze mogen niet verwachten dat een vrouw hun problemen voor hen oplost of hun emoties gebruikt om hun verraad of ander toxisch gedrag te rechtvaardigen. Wanneer een vrouw begint op te merken dat de man met wie ze te maken heeft emotionele intelligentie mist, trekt ze zich waarschijnlijk terug.

Wanneer een man meer neemt dan hij geeft

Sommige mannen blijven de grenzen verleggen om te zien hoeveel ze kunnen profiteren van de natuurlijke zorginstincten van een vrouw. Ze zullen steeds meer eisen blijven stellen, maar gaan steeds minder teruggeven.

Plotseling wordt dezelfde man die een vrouw het hof maakte met de manier waarop hij haar het gevoel gaf dat ze gerespecteerd en verzorgd werd, vervangen door iemand die genegenheid onthoudt, nauwelijks tijd maakt om haar prioriteit te geven, maar zich afvraagt ​​waarom ze zich verwaarloosd voelt. Wanneer een vrouw merkt dat de machtsdynamiek uit balans raakt, zal ze zich terugtrekken om het evenwicht te herstellen.

Lees ook:   Keuringsdienst van waarde - Corona

Wanneer een man te comfortabel wordt

 

Mannen zijn in het begin erg goed in hun best doen, maar stoppen ermee zodra ze zich realiseren dat de vrouw voor hen gevallen is. Het is alsof ze vergeten dat net zoals ze verliefd op hen kon worden, ze ook niet meer op hen kan houden. Liefde is als een spier, het moet worden geoefend.

Biologisch gezien moet er een afgifte zijn van dopamine, endorfine en oxytocine, de plezier- en knuffelhormonen. Zonder hen neemt verveling het over en vervaagt de liefde, en daarmee ook het verlangen van de vrouw om in de relatie te blijven.

Wanneer ze zijn toewijdingsproblemen voelt

 

Niets is meer een afknapper voor een vrouw dan een man die te bang is om zich te binden. Vrouwen die weten wat ze waard zijn, hebben niet de tijd of energie om een ​​man te overtuigen waarom hij zijn angst moet overwinnen en een risico moet nemen. Liefde is een risico voor alle betrokken partijen en als ze kwetsbaar genoeg kan zijn om haar hart op het spel te zetten, dan ziet ze geen reden waarom de man dat niet zou kunnen.

Ze weet dat iemand haar zeker het risico waard vindt. In plaats daarvan komen mannen met verbintenisproblemen vaak over als spelers en onecht. Ze geven vrouwen geen reden om te blijven.

Er is hoop als het op liefde aankomt

 

Kijk in elke relatie altijd naar hoe je je voelt en vraag jezelf af: zorgt deze persoon ervoor dat je meer van jezelf gaat houden? Wil je met ze oud worden?

Lees ook:   Regeringperikelen

Liefde is meer dan kussen en vlinders, het is veel meer dan dat. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept