web analytics
11:11 Dubbele getallen

Brexit en wat Rusland ervan vindt

Brexit

Geeft Rusland om dit hele verhaal met de Brexit? Het is gunstig voor Rusland omdat het de Europese solidariteit bij sancties elimineert , zegt deskundige Nikolay Platoskin.

De Britse deal met de EU-autoriteiten werd op 15 januari afgewezen tijdens een vergadering van het Lagerhuis. Na het debat stemden 432 parlementsleden tegen de overeenkomst, 202 stemden vóór. Brussel weigert zelfs de brief in een reeds afgesproken deal te veranderen. Het land werd geconfronteerd met de dreiging van een “harde” exit van de EU met alle gevolgen van dien: de ineenstorting van de Britse pond wisselkoers, hoge douanerechten, gebrek aan voedsel en medicijnen, wachtrijen aan de grenzen, ontkoppeling van Britse bedrijven van de Europese financiële markt.

Teresa May zal voorlopig in functie blijven, aangezien Labour geen meerderheid in het parlement heeft om te stemmen voor een motie van wantrouwen. Haar missie is het uitvoeren van de Brexit, en alleen op deze voorwaarde stemt de Tory-partij ermee in haar als premier te zien.

Pravda.Ru nam een ​​opmerking van Nikolai Platoshkin , hoofd van de afdeling internationale betrekkingen en diplomatie aan de Moskouse Universiteit voor de Geesteswetenschappen.

– Wat zijn de vooruitzichten voor de Brexit?

– De Europese Unie heeft verklaard dat er geen onderhandelingen meer zullen plaatsvinden.

Brussel geeft twee opties: ofwel gaat u akkoord met deze optie, of u verlaat “zonder dingen”, dat wil zeggen, zonder belastingvrije handel tussen het VK en de resterende EU-landen. En, belangrijker nog, ze haalden May over om veel geld te geven voor de exit.

“Betaal enkele jaren van tevoren, alsof je nog steeds lid van de Europese Unie blijft, dan laten we je gaan”, zei men in Brussel. En de Duitsers verbergen niet het feit dat de harde omstandigheden zijn ingesteld om anderen te houden. Want als Engeland naar buiten komt en zichzelf normaal ontwikkelt, zal iedereen zeggen: “Waarom hebben we deze Europese Unie nodig?”.

Lees ook:   Amerikanen hebben lang in de "matrix" geleefd

Ik constateer dat alle recente referenda over de Europese Unie door eurofielen verloren zijn gegaan. In Noorwegen waren er twee referenda over toetreding tot de Europese Unie – eindigde in een mislukking. Er was het initiatief van Duitsland om van de Europese Unie een federale staat te maken, er was in dezelfde kwestie een referendum in Frankrijk – zij stemden tegen. In Tsjechië probeerde het regelmatig een referendum te houden over de invoering van de euro: in 2012, 2017. En nu doen ze het niet, omdat uit alle peilingen blijkt dat als het wordt gehouden, 75% tegen de invoering van de euro zal stemmen. Daarom is dit geen enkele anomalie – het Verenigd Koninkrijk, het is gewoon de mening van de bevolking van de meeste EU-landen.

– Waar zal Rusland zijn met dit verhaal?

– Ik ben geschokt door de mening van de heer (Dmitry) Medvedev dat de Europese Unie voordelen voor ons heeft. Als ik een masochist ben, stel je eens voor dat het erg goed voor me is. Zelfs vóór Mayday besloot de Europese Unie de invoer van Russische energiebronnen te beperken om niet afhankelijk te zijn van Rusland. Ik benadruk in 2005. Toen legde hij sancties tegen ons op. Ik heb een vraag. Waarom is de groep die een onvriendelijk beleid naar ons voert voordelig voor ons? De Europese Unie bestaat sinds 1992. En wat handelden er vóór de USSR, Rusland en Europa niet? We hadden een geweldige relatie.

Als er nu geen Europese Unie zou zijn, zouden de Europeanen geen sancties kunnen opleggen. Weet je waarom? Als de anderen niet meedoen en profiteren van handel met de Russen, en ik breng er verliezen op, zal mijn eigen bedrijf tegen mij zeggen: “Hé, vaders, het blijkt dat de orders van de Russen die naar ons zijn gegaan nu naar de Spanjaarden gaan!”

Lees ook:   Nu uit de Lockdown: Jensen

– In verband met het falen van May, kunnen er nieuwe provocaties van de kant van de London?

– Dit is onzin. De zaak van Skripale is een poging van het VK om te voorkomen dat Trump dichter bij de Russische Federatie komt. Teresa May riep hem en zei: “Verdien Poetin niet met de overwinning, hij kraakte gif.” Ze bedroog vervolgens Trump, gedwongen om 60 diplomaten te sturen, en ze stuurde eenentwintig. Trump was woedend , hij weigerde zelfs om May te ontmoeten op de G8. Wat zegt Trump tenslotte? Hij zegt: “Ik wil opschieten met Rusland, waarom zou ik het niet proberen? Misschien lukt het niet, maar als ik probeer te slagen, maakt het dan iemand erger?” En erger dan Engeland, want wie heeft het dan nodig? Russen met Amerikanen lossen alle vragen op en de mening van de Britten zal van weinig belang zijn.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/europe/european/16-01-2019/1404798-britania-0/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button