web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Expert: Europa heeft met zijn hebzucht de Aziatische LNG-markt neergehaald

Mooi dat ene Europa…

Gazprom beschuldigde Europa ervan de Aziatische LNG-markt te destabiliseren.

Aleksey Belogoriev, adjunct-directeur voor energie bij het Institute of Energy and Finance, legde de huidige situatie in deze branche uit .

Volgens hem lijdt Rusland niet onder deze situatie. Volgens voorlopige gegevens groeit de Russische LNG-export merkbaar, tegen het einde van het jaar is een stijging van 8-9 procent ten opzichte van het niveau van vorig jaar mogelijk. De Yamal LNG- en Sakhalin-2-fabrieken draaien op hun ontwerpcapaciteit. Daarom lijdt Rusland in termen van Russische export absoluut niet.

“Bovendien zijn de leveringsprijzen ook gestegen. Daarom kan Rusland nauwelijks als een slachtoffer worden beschouwd. We hebben aanzienlijke problemen met betrekking tot technologische sancties, dat wil zeggen met de bouw van nieuwe projecten, in het bijzonder met de bouw van de Arctic LNG 2 en Baltische LNG-installaties. Maar dat is een ander verhaal”, aldus de analist.

Hij merkte op dat Europa dit jaar een onverwacht hoge vraag naar LNG liet zien, die niet was opgenomen in de plannen van leveranciers, inclusief langetermijninvesteringsplannen. En dienovereenkomstig was er simpelweg niet genoeg gratis LNG op de markt om Europa te bevoorraden. En dit LNG werd praktisch door Europeanen gelokt en uit Azië weggelokt door Aziatische consumenten, met hogere prijzen.

Al deze nieuwe consumenten zijn zeer gevoelig voor prijsniveaus. De prijzen die dit jaar vanwege Europa op de wereldmarkt voor LNG tot stand zijn gekomen, zijn voor veel consumenten onbetaalbaar, waardoor ze gedwongen zijn aankopen te weigeren, ze kunnen eenvoudigweg de prijsbiedingen van Europese bedrijven niet verslaan.

En als gevolg daarvan zitten ze zonder LNG, dat wil zeggen dat er een tekort is in Zuid- en Zuidoost-Azië, en in sommige landen is er een acuut tekort aan LNG. Allereerst lijden de elektriciteitsindustrie en de industriële productie. En vandaar de hoge prijzen, tekorten – alles leidt tot een vertraging van de economische groei.

“Maar in feite hebben niet alleen arme landen, maar zelfs relatief welvarende landen, zoals China, dit jaar ook het LNG-verbruik sterk verminderd, ze kunnen simpelweg niet concurreren met Europa. Inderdaad, de EU-landen kunnen in de eerste plaats verantwoordelijk voor het creëren van een LNG-tekort op de wereldmarkt, en niet alleen dit jaar, maar ook in de komende twee jaar”, vatte Belogoriev samen.


Bron

Liquefied Natural Gas (LNG) is een heldere, kleurloze vloeistof die ontstaat als aardgas tot -162 º C wordt afgekoeld. In vloeibare vorm neemt LNG ongeveer 600 keer minder volume in dan gewoon aardgas, waardoor het zeer efficiënt kan worden opgeslagen en getransporteerd.
Lees ook:   Corona vaccin al jaren in ontwikkeling
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien